Psycholog alebo psychiater

Príspevok v téme: Psycholog alebo psychiater
milan1228

Aky je rozdiel medzi psychologom a psychiatrom? Ako prebieha liecba u kazdeho z nich? Je mozne ich navstevovat oboch? Plati, ze ak psycholog/psychiater ma zmluvu s poistovnou tak sa neplati za ziadne ukony ako u inych specialistov alebo sa priplaca ako u zubara?

Uz dlhsiu dobu som uvazoval nad navstevou a chcel by som vediet ako to prebieha, a tiez ci o tom musim informovat vseobecneho lekara alebo musim mat aj vymenny listok? (nerad by som)

+ ma niekto skusenosti/vie poradit dobreho psychologa/psychiatra okolie PO, SB... pripadne KE?

Dakujem.

Suzziela

Neviem ako je to u psychiatrov, ale psychológovia sú štátni a súkromníci, tak si treba nájsť skôr štátneho, pokiaľ nechceš platiť 30 eur za sedenie. Upozorňujem Ťa, že jedno sedenie určite nestačí, počítaj tak s 10timi sedeniami. Pokiaľ by si sa chcel porozprávať alebo poradiť sa o probléme, ktorý máš, tak ma môžeš kontaktovať marcinkovaz@gmail.com a spolu by sme zistili, či je potrebný psychológ alebo psychiater. Môžem ti približne vysvetliť ako prebieha také sedenie a pod.

sorento

Ahoj, záleží na akú tému chceš hovorit s psychológom.
Zjednodušene povedané, psychiater ti vždy nejaký liek predpise, lebo zistí nejakú chorobu a má dalsieho "klienta" ako to lekári nazývajú. Teda to neni chorý pacient, ale klient.
Usudzujem, že psychológ, môže človeka nazvať klient, pretože ide o odborníka, ktorý je erudovany slovom pomôcť človeku. Lebo pekné slovo, mnoho krát viac pomôže ako liek.
Ideálne by bolo, nájsť si kresťanského psychológa. Ten ti npr. vysvetlí tvoj zmysel života. Na to niesu nijaké lieky na svete, aby ta navigovali na správnu cestu, kadiaľ sa uberat.
Žiaľbohu, mnoho je mladych ľudí, ktorý sa cítia zbytočný žiť na tejto krásnej planéte. NIKTO NIEJE ZBYTOČNÝ, ALE AJ TEN NAJPOSLEDNEJSI, NEŽIJE NADARMO.
Rozdavaj lásku každému a za odmenu, budeš dostávať mnohokrát viac lásky, ak si túto lásku rozdával nezištne.
Neni si chorý. Lebo ozajstný duš.chory, si nepriznava, že je chorý.
Si mladý človek. Kazdy chce niekoho milovať a byt aj milovaný. To je celá filozofia života človeka.
V dnešnej ego.dobe žije viac hladných ľudí po láske, ako po chlebe.
Prajem ti Pax et bonum.

henra77890

ahoj, za návštevu sa platí tuším iba ak nemá zmluvu s tvojou poistovnou alebo je to sukromny lekar a nie statny, listok mat nemusis, normalne sa objednaj