Reuma

Príspevok v téme: Reuma
rikaw

ahoj chcela by som sa spýtať či je tu niekto s touto diag. bola mi diagnostikovaná M 060 s postihnutím prstov na rukách, zápästie a prstov na nohách. dr mi nasadila pre začiatok plaquenil po pľucnom vyšetrení,očnom vyšetrení mi chce nasadiť methotrexat. užívam dvoje antidepresíva escitil a tritico tak by som bola rada aj za vaše názory na liek methotrexat v kombinácii s ad. pečenové testy už teraz mám zvýšené.
chcela som aj konzultáciu v piešťanoch v národnom ústave ale na stránke je uvedené,že je možná len na odporučanie reumatologa. kedže bývam v okreese ,ked je len jeden reumatolog na výber moc nemám .
dakujem za všetky názory rika

llek

Vitavi, ze si sa zrovna pustila do reumatikov. Som si ista, ze mlada 25 rocna zena si sposobila svoju reumaticku artritidu, alebo lupus alebo Sjogrena prezieranim sa sladkostami, pozivanim alkoholu, napchavanim sa masom a podobne. Fakt dost pochybujem, ci si niekedy videla tak nazivo ludi trpiacich autoimunnymi chorobami a najroznejsimi reumatickymi chorobami. Keby sa tak lahko dalo zbaranit reumatickym ochoreniam, ze by clovek nejedol sladkosti a zdravo zil, tak NURCH a reumatologicke ambulancie by mohli pozatvarat. Nuz, ale take jednoduche to fakt nieje.

RNG

Vacsina reum je sposobena mykoplazmami, vnutrobunecnymi parazitmi a na ne su ucinne odmaskovace ako NAC a serrepeptaza a ked su odmaskovane tak ich mozes hubit oleuropinom (3 x 300 mg) a kvapkami samenta banderolu a coumandy, davka 2 x 15 kvapiek. Samozrejme musis zacinat s ovela nizsou davkou, inac riskujes silnu uhynovu reakciu(Herxheimer/Jarish)
Ciste protizapalove ako curcuminoidy s bioperinom, boswelin, dumbier a serrapeptaza, sice bolesti zmiernia, ale mykoplazmy neodstrania.
Ja s nimi bojujem uspesne uz dlhe roky, zialbohu nie som dosledny a ked sa mi to zlepsi, prestanem tie doplnky brat.
Ale tentokrat, ked ma to skoro skriplovalo a poslalo do penzie, lebo som nevedel udrzat v ruke ani prazdnu sialku som sa rozhodol pokracovat dlhodobo, nielen znicit cast mykoplaziem, ale potlacit ich co najviac. Po dvoch mesiacoch uz viem robit drepy bez problemov a v tej postihnutej ruke viem zdvihnut aj 50 kg

odpovedam

aha, takze vrodene chyby neexistuju, ze? a vlastne aj info zapisane v DNA je loz, ze? Aj delecie a mutacie vlastne vieme obist jedlom, ze? :-)

ni-ka

zaujimave ze ja som vegetarianka, zeleninu a ovocie mame vlastne- teda bio,sladke ani mucniky nejem,len celozrnne pecivo, olivovy a lanovy olej a mam reumaticke ochorenie a moj manzel, masozravec co holduje slanine a klobaskam je zdravy jak repa...a jeho rodicia tiez...a jeho dedko zil do 97 rokov...
milujem tieto dristy o prekysleni organizmu...

odpovedam

ach boze, zase to prekyslenie? studujte odborne clanky, nie popularne. Nic ako prekyslenie tela neexistuje, ani fyzicky mozne nie je. Je to len dalsia modna vlna, aby ludia kupovali zbytocne produkty a aby si dietny priemysel nasiel nejaky "argument" pre svoj biznis. kyslost organizmu sa ani zmerat neda.

llek

Nemyslis si reumu tak trochu s dnou vitavi? Neviem ci si videla niekedy typicke zeny s reumatickou artritidou, ale vacsina z nich az take milovniciky toho co si tu popisala nie su. V prvom rade su reumatici ludia trpiaci dlhodobo cele roky, niekedy od rannej mladosti bolestami, mnohi utrapeni, pricom si svoje trapenie sami vobec nesposobili

vitavi

Je to choroba, typická pre milovníkov mäsa a vajec. Zvyknú ho dopĺňať sladkosťami alebo niečím horším /alkohol, chémia, drogy/.
Živočíšne bielkoviny neprinášajú so sebou žiadnu vlákninu. To sťažuje trávenie. Vedie k prekyseleniu, dysmikróbii a tvorbe toxínov. Prebytok bielkovín zhoršuje minerálové pomery v organizme a vedie k strate vápnika, B6, tvorbe oxalátov a ukladaniu vápenatých solí.
Chorí na reumu by mali dbať na prísun domácich druhov zeleniny, aspoň 40 % podiel z denného príjmu stravy. Doplnením obilninami a strukovinami, panenským olejom, získajú stravu, ktoré vedie k odstráneniu toxínov, prekyselenia, a obnove rovnováhy a samoregulačných liečebných procesov.