Zarába menej

Príspevok v téme: Zarába menej
Lucka28

Ahojte. Potrebujem pár názorov a trochu možno podpory, ani neviem. Som s priateľom tri a pol roka a z toho dva roky spolu bývame. Priateľ mal vždy problém s peniazmi a nikdy to nebolo ľahké. Nechcem, aby to vyznelo, že mi ide o peniaze, alebo tak, ale už nevládzem. Ťahala som nájom, potraviny, jeho dlhy v sociálke asi pol roka. Potom som mu povedala, že sa s nájmom musíme striedať. Nedokázala som si nič odložiť z výplaty a často sa stávalo, že za ten mesiac ani nič nekúpil.
Teraz je to trochu lepšie, teda pre mňa. Odkladám peniaze, šetrím doslovne každé euro. Prišiel čas kedy sme začali spolu riešiť budúcnosť a naskytla sa možnosť kúpy pozemku za dobrú cenu. Priateľ ale nemal žiadnu rezervu a tak som to celé zaplatila ja (samozrejme som brala úver, až taký dobrý plat nemám). Odvtedy je dusno, stále sa hádame a ja už nevládzem neustále brať ohľad na neho. Nerozprávame sa o financiách, lebo viem, že mu to ako chlapovi musí byť nepríjemná celá táto situácia.
Čo ale je pre mňa najviac alarmujúce, je fakt, že keď máva bočné kšefty, tie mu občas hodia pár sto eur. On si ich nikdy neodložil. Teda, my keď máme v robote odmeny a dostanem nejakú väčšiu hotovosť, hneď putovala bokom.
Neviem, čo robiť... Keď aj začnem rozhovor o tom, že to takto ďalej nejde, vždy to končí hádkou. Keď som podpisovala úver, tá pani sa ma v banke pýtala, či na to budem sama. A mne to vtedy došlo, že áno, budem sama. V podstate som v tom sama.

lianaa

Ja mám niečo podobné ako ty, akurát že sme spolu o 3 roky dlhšie, ešte obaja bývame u rodičov, on pracuje (nie veľmi dobre platená práca-sú aj horšie, ale robotu sa snaží stále nájsť, nie že je lenivý, len ťažká doba...) ja študujem. On prispieva doma keďže tam ešte býva a neštuduje, taktiež cca 100€ minie za mesiac kvôli cestovaniu za prácou a iné výdavky. Potom si kúpi nejaké veci a už mu nič neostane. Ty aspoň vieš, ako sa teraz tvoj správa, ale ja so svojím tak skoro bývať nezačnem, takže neviem ako to bude, a tiež sa toho bojím.
Drž sa :)

seno

U nas to bolo obratene, ze vestko som musel platit ja. Poznam vela parov, kde to tak je. Ty si skor vynimka, ze sa neprizivujes na svojom priatelovi, ale naopak.

Sadie

Fíha, zaujímavá téma... čo takto dohodnúť sa, žeby si ty hospodárila s tvojimi aj s jeho peniazmi? Kamoška mala podobný problém, riešili financie, chalan bol skvelý, ale udržať v ruke korunu, to nie.. Takže sa dohodli na tom, že ona má svoje peniažky v banke a on jej pošle väčšinu výplaty (tú potom ona prepošle aj s časťou svojich peňazí na druhý účet - sporenie) a sebe si chalan nechá len na prežitie a ona tiež len menšiu čiastku.. Dokonca čo viem, tak to aj sám inicioval, lebo si uvedomil že nevie skladovať peniaze bez toho aby ich míňal.. len tento prístup chce hoodne dôvery z jeho strany a zodpovednosti z tej tvojej..

Agnes998

Mas chlapa pijavicu, nie je normalne ze za neho vsetko platis a on ani neprispeje, ked ma peniaze rozflaka na seba a najom, jedlo, dokonca aj jeho poistenie platis sama. Je sice pekne ze ti robi ranajky, ale su to hodne predrazene ranajky nemyslis? Je normalne, ze ked jeden partner strati pracu ten druhy to potiahne, ale on jak hovoris pracu ma, len nevie usetrit, necha sa tebou zivit a svoje peniaze minie len na seba. S takymto si chces planovat buducnost? Co ta s nim asi tak caka? Nevie uzivit ani seba, nieto rodinu. Z coho budete zit, ked ty budes na materskej? Dobre si rozmysli, ci tento chlap je dobry pre buducnost. Lepsi ziaden chlap docasne ako pijavica.

Lucka28

redka ďakujem za článok, je fakt zaujímavý a mnoho vecí som si v ňom našla. Aj veľa vysvetľuje.
Ďakujem aj ostatným za názory, neostáva mi nič iné, len veci pomenovať správnymi menami a skúsim sa s ním porozprávať. Každá skúsenosť vás niekam posunie a ja verím, že nech to už dopadne akokoľvek v niečom ma to (možno aj nás) posilní.

0vecka

2 Lucka a naco on tie peniaze mina? Len tak roztopi v krcme? alebo si nieco kupy?

podla toho co pises tak ej to typ ktory nevie setrit a vyhadzuje za blbosti ak ma...

redka

kamoska mi poslala clanok o prechodenych vztahoch.... tam sa pisalo ze ak po 2-3 rokoch vztahu nezacne plnit vztah aj reprodukcnu funkciu alebo ak par nema spolocny "projekt" na ktorom by pracoval, tak vztah ide do krizy az konca... tu sa zda ze ty mas projekt, ale je len tvoj vlastny... on sa na nom nepodiela a kto vie ci vobec chce podielat.... idem pohladat ten clanok

blablar

No pokial to je dlhodobo pocas celeho vztahu ze vsetko tahas ty tak to rozhodne ok nie je. A ze si sama na splacanie uveru celeho po skoro styroch rokoch ? Podla mna je vzdy nejaka moznost ak to obaja chcu ze riesia veci spolu. Mne to trochu pride ze jemu to tak proste vyhovuje z thoo co pises. Ale zas to celkom nechapem lebo chlapov castokrat motivuje uz len to ze nechcu byt zavisli od zeny.

redka

pokial ti uz teraz vadia tak zasadne veci a po debate s nim sa nic nemeni, nevidis ziadnu snahu o zmenu, tak potom neviem ci to ma zmysel... predstav si ze budete mat rozostavany dom ty s dietatom v kociku a on nebude vediet korunu nie to usetrit ale ani priniest nejaku domov...