Kde najviac schudnem behaním po schodoch?

Príspevok v téme: Kde najviac schudnem behaním po schodoch?
marek1337

Ahojte chcel by som sa opýtať kde sa najviac chudne v akých častiach tela keď denne behám pomerne velkým schodiskom pokiaľ vládzem čo je asi 50x Dole a naspeť hore = 1x. Chcel by som schudnúť v oblastiach zadku a brucha ... tak sa chcem spýtať či to má nejaký vyznam alebo mam hladat niečo iné :)
Dakujem

odpovedam

Presne tak, ako RNG pise, tuk ma viac kalorii, preto aj viac zasyti, clovek nepotrebuje tak casto jest a nema dvihnuty inzulin. na porovnanie, 1g tuku ma 6-9 kalorii, 1g sacharidu 2-4 kalorie, bielkoviny tiez cca 2-4 kalorie. Takze tuk je v istom ohlade zdravsi nez sacharid. Navyse je jasne, ze pre potreby zdravia a chudnutia budeme konzumovat dobry tuk (dobry spaluje ten zly ulozeny) - opat ako RNG pise - olejnate semena a orechy (plus oleje z nich) a ryby (pripadne rybi tuk ako doplnok stravy).

Naucit telo na ketozu je vyborny a zdravy krok. No z dlhodobeho hladiska nie je nizkosacharidova dieta zdrava, poskodzuje niektore hormony. Tie vsak poskodzuje aj nadmerna konzumacia sacharidov - o cukrovke a poruchach stitnej zlazy ste uz urcite poculi.

Telo vsak makronutrienty vyuziva rozne. Na stavbu svalu su bielkoviny nevyhnutne. No ak clovek prijima malo sacharidov a tukov, sval jednoducho neporastie. Bude sa rysovat. A zase opacne, ak niekto drzi hladovku, telo je v nudzi, telesny tuk si telo chrani akoby v stave nudze a bielkoviny potrebne na regeneraciu tela sa cerpu zo svalov - clovek chudne, ale je mlandravy, straca svalovu hmotu.

Atd, atd.

Takze naozaj odporucam zacat sa vzdelavat, pretoze pohyb a strava suvisia velmi uzko. A hadam uz konecne chapete, ze tych 80% je skutocne cislo. Takze strava, strava a este raz strava. grgegr vdaka za podporu :-ň

grgegr

marek, este sa mas co ucit...
odpovedam ti presne napisala postup a asposob chudnutia. ak neupravis stravu, tak neschudnes ani ked budes behat dvakrat tolko. a je jedno aku aktivitu vykonavas, podstatne je, ze je to kardio cvicenie. telo nespaluje tuk - teda nechudne sa len z jednej casti tela, ale celkovo. je to asi dane geneticky a typom postavy, z ktorej casti tela dany clovek schudne najskor alebo priberie .

RNG

Na chudnutie nestaci jedna vec, treba upravit aj stravu, aj cvicit aj sa destresovat.
Stresovy hormon cortisol je zodpovedny za vytvaranie tukovych zasob na stehnach zadku a najma na spodu brucha. A tie sa tam drzia tvrdohlavo, a telo radsej vypne(unava) nez by ich spalilo.
Najma sa vytvaraju z prebytocnych cukrov v peceni, kde sa pecen snazi zachovat co najvacsiu zasobu pre pripad potreby(hlad, neuroda, zimna sezona) co dnes ale uz davno nema vyznam, kedze ludia v civilizovanych krajinach nikdy netrpia nedostatkom, na ktory by tie zasoby mali zmysel, ale prave naopak, prebytkami,a to celorocne, kde sa tento zasobny tuk hromadi az nas doslova zadusi.
Casto pomaha dnes nezvykla rada, menej cukrov a sacharidov, viac neznicenycy tukov, najma vo forme orechov a olejnatych semien. Vtedy ma telo pocit, ze ma plno kalorii a nevytvara zasobne tuky ale ich pri cviceni spaluje v ketoznom cykle.

odpovedam

no vidis a predsa sa mylis. je rozdiel zatazovt jednu cast tela viac ako inu, nikto tu nepise o specializacii na nejaky sport. Hovorime tu o tzv. kardiu - pohybe na chudnutie.

Kazdy, kto cvici, vie, ze ak chce katabolizmus, musi prijat menej nez spalit, musi zo stravy ubrat nezdrave jedla. Ten, co chce pribrat a v anabolizme vie, ze musi prijat 2-2,5g bielkovin, 5-7g sacharidov a 2g tukov na 1kg telesnej hmotnosti na den. Kto nechce priberat ani chudnut vie, ze vydaj sa musi rovnat prijmu.

Sporty zamerane na vytrvalost palia telesnu hmotu a tuk, sporty zamerane na silu a vybusnost buduju svalovu hmotu a palia sacharid.

To, ze vy nevidite, co ktory sportovec zje, neznamena, ze ich postava zavisi len od pohybu. Ludia, co myslia svoje chudnutie/priberanie vazne, si o tom nieco zistia. Pretoze jedna hodina pohybu denne je len impulz k zmene. V skutocnosti zavisi, co jete tych zvysnych 23.

Ak sa mylim, rada prijmem od vas overene, autorizovane studie, ktore budu tvrdit, ze moje vzdelanie a skusenosti su hlupost.

woo

Ak by typ pohybu nemal vplyv na formovanie postavy, nevidel by si hned ze ide o futbalistu, vzpieraca, plavca , lezca, korculiara atd. Pohyb plus strava

odpovedam

monika, nemas pravdu. tych 80% som si nevymyslela. to cislo plati pre cviciaceho i necviciaceho cloveka. Pohyb robi velmi malo, pokial clovek neupravi stravu. Pretoze ak mas vacsi prijem energie z jedla nez tvoje telo dokaze spalit pohybom, mozes sa hybat kolko chces a jednoducho neschudnes. a mimochodom, vyprazany rezen je zdravsi nez napr. cestoviny.

Z toho vyplyva, ze na chudnutie pohyb nepotrebujes. Je to lepsie s pohybom, rychlejsie vidno vysledok, no tvoja postava je v prvom rade zrkadlom tvojho stravovania.

Monika1239

ja nehovorim že nemáš pravdu ale ak chce niekto len spevnit alebo zhodit z určitej partie postavy tak to ti zmenou stravy alebo dietami nepomože treba sa hybat a cvičit...ak sa chce niekto venovat cvičeniu alebo ako ty pišeš atletike gymnastike tak je jasne že by nemal asi pravidelne konzumovat rezne ale mal by sa zdravo a vyvažene stravovat pripadne uživat nejake doplnky ale obycjany clovek ktory chce schudnut zo zadku to nepotrebuje stači sa hybat...:-)

odpovedam

monika, clovek s prezyvkou odpovedam sa 11 rokov venuje fitnessu, predtym tento clovek robil gymnastiku a atletiku, takze ma celkom slusne teoreticke i prakticke portfolio toho, co a ako funguje. Samozrejme, aj tento clovek sa moze mylit, no hlavne sa neustale vzdelava a nedava na dojmy, ale na overene studie a skusenosti ;-)

80% tvaru postavy je strava, bohuzial.

Monika1239

nemyslim si že ma človek s prezyvkou odpovedam pravdu.. pohyb je v tvojom pripade lepšie ako uprava jedalnička...nehovorim že by si mal jest každy den sladkosti a vypražane ale v norme všetko...a ked by si každy tyžden 2x 3x behal hodinu po schodoch alebo ako pisal behal skakal na švihadle tak ti to určite pomože...zmena jedalnička + pohyb prospieva ludom ktory sa chcu zbavit velkeho množstva kilogramou...