Nekompetentný šéf

Príspevok v téme: Nekompetentný šéf
dRradimUzel

V decembri 013 sme vyfasovali nového šéfa.

Prešlo štyri a pol mesiaca a naše oddelenie je v troskách a to doslova a do písmena.

Truľko prišiel z korporátnej sféry, kde asi bol zvyknutý robiť len veľké ramená s nulovou zodpovednosťou.

Je nekompetentný, všetko hádže na iných. Doslova štve ľudí proti sebe. Neustále by len robil meetingy, kde stále omieľa dokolečka dokola tie svoje keci.

Nevie sa postaviť za ľudí,neváži si ich. Mení dlhodobo dobre fungujúce veci.

Zavádza nezmyselné postupy, ktoré len ľuďom komplikujú prácu. Podpisuje sa pod veci, ktoré vobec nevypracoval /nemyslím veci , ktoré musí ako šéf parafovať/Proste vydáva prácu iných ľudí za svoju. Sposobil sám jeden vážny problém, ktorý potom bez mihnutia oka hodil na jednu kolegyňu.

Majiteľ je dosť tvrdohlavý človek a keď sme sa mu snažili viacerí ľudia naznačiť, že pri výbere nástupcu ex-šéfky / vynikajúcej ženy, odborne zdatnej, ktorá kolektív fakt viedla/ šliapol vedľa tak nás len odbil, že on to po tak krátkej dobe nebude riešiť.

Chcem sa spýtať či už niekto riešil niečo podobné a či by nebolo vhodné proste nového korporátneho truľka odstreliť. Ľudia sú čoraz viac a viac takejto myšlienke naklonení len je tam vždy to ale, ako to zoberie majiteľ, ktorý by potom musel priznať svoje zlyhanie pri výbere a na to je dosť alergický.

doubledog

zaonacte to tak, aby sa sef verejne strapnil nejakou velkou chybou, ktoru nebude moct obkecat.
nechajte ho, posluchajte ho, neburte sa, robte co povie.
ak je naozaj neschopny, vyjde to najavo rychlo.
nesnazte sa zehlit jeho chyby, tym len predlzite fazu, kym si to majitel uvedomi.

sefko

ajeje vies kolko je takych nekompetentnych sefov co nemaju sajnu o zodpovednosti a funkcii ktoru dostali. Len ja co som mal sefov tak som mal tu moznost zistit ze sefovia a vacsinu ludia vo veducich poziciach schadzuju svoju zodpovednost a povinnosti na podriadenych. Oni si medzitym valaju sunky. Lebo zodpovedne funkcie sa dosadzuju mnohokrat z priatelsva a nie zo schopnosti cloveka.