Chcem byť vegetarián!

Príspevok v téme: Chcem byť vegetarián!
Barbi666

Ahoj ľudia!
Už dávnejšie som mala výčitky svedomia kvôli mäsu. Teraz už konzumujem iba kuracie mäso a ryby + si dám niekedy tú slaninku, salámy...ktoré by mi však ani veľmi nechýbali pretože si ich fakt dám iba zriedka. V poslednej dobe mám však blbí pocit aj z jedenia kuracieho mäsa, takže som sa rozhodla, že by som chcela úplne vysadiť mäso. Jednoducho mám zvieratká príliš rada a ľutujem zjesť aj tú sliepočku :(...ale vlastne to je teraz jedno.

Chcela by som Vás poprosiť o radu, s čím by som mohla nahradiť bielkoviny, ktoré som doteraz získala z mäsa? Pretože nechcem aby to šlo na úkor môjho zdravia. Čo taký vegetarián je aby ostal zdraví?

Ďakujem vám veľmi pekne za každú vašu odpoveď a radu. :)

Lulu2011

tofu odporucam, je chutne a stoji malo, lahko opecene so zeleninou je super, mnam :) jeden cas som ho jedla kazdy den, lacny a zdravy obed :) tak isto aj v strukovinach su bielkoviny

GoFruit

Bielkoviny mas v strukovinach, orechoch a semiackach a zelenych listoch ako spenat a salaty..... dalej ako vegetarian budes i nadalej jest mliecne vyrobky. Cize naozaj sa nemusis bat ze ochories z nedostatku bielkovin. Soju by som nejedla vo velkych mnozstvach. Inac ked si das do vyhladavaca jedla s vysokym obsahom bielkovin tak ti to vyhodi okrem hovadzieho aj tie orechy atd. .

Barbi666

Áno jasné aj to si prezerám, skôr by som bola rada ak by mi vedel niekto poradiť, kde zohnať produkty typu tofu atď. čo odporúčajú? čo jedia oni? a hlavne, že či sa dajú kúpiť aj normálne v supermarkete alebo sú na to nejaké špeciálne obchody?