Depresie a úzkosti - čo vám pomohlo?

Príspevok v téme: Depresie a úzkosti - čo vám pomohlo?
hack19

Zdravím,
už odmalička trpím depresiami a úzkostami a roky sa ničomu inému v mysli nevenujem, len čítam a pracujem na ich odstránení. Neriešim školu, život, hobby a ženy, vkuse len behám v bludnom kruhu. Snažím sa zdravo stravovať, aktívne športovať, pitný režim, pravidelné prechádzky, lieky od psychiatra atď.
Týmto spôsobom môj vývoj zastal niekde v základnej škole a skutočne som sám zo seba prekvapený, ako sa mi podarilo sa preštrikovať až do maturitného ročníka v gymnáziu a všeobecne si udržať ako takú spoločenskú úroven.

Poradte.
Jediné, s čím nemám skúsenosti sú rôzne terapie a rôzne kombinácie liekov. Jediné čo mi príde ako jedine riešenie je si nájsť frajerku, čítať rôzne knihy na rozvoj osobnosti, či sa podrobiť nejakým terapijám.

Čo ste robili, čo vám pomohlo zlepšiť psychický stav a hlavne prekonať chorobnú sociálnu fóbiu..

zuzankak222

ahojte.... lariss...prosimta napis mi na teba kontakt ak sa bude dat...mala by som na teba nejake otazky... neviem, ci je toto forum este aktualne

lariss

ahoj da sa z toho rychlo vyliecit a nepotrebujes nijake lieky a terapie a nic ine len tu najspravnejsiu radu.lebo som nou presla, na zaver strasneho stavu v skutocnosti. depresia toto slovo ma v pojeme siroky druh prejavov.ja som to uz prestudovala.dlhy cas som nevedela ze möj stav sa vola depresia, ale ked sa mi to vyjasnilo popisom znamej jej byvale hned mi bol jasny nazov möjho stavu.a zacala robit proti tomu to co kazdemu nie je spravne zname ako ich nemala ani ja. u pacienta je vyhoda ak si uvedomuje ze co ma a nie je to nic dobre. a chce si pomöct hlada cestu z toho neprijemneho kolotoca a necha si poradit.neviem ci si ty naozaj nechas, ale su okolo mna ludia ktory su svedkami mojich i ich byvalych neprijemnosti ale napriek tomu nezauzivaju co ja aj ked su svedkami ze mojou aktivitou je aj ich stav vyborny proti tomu aky bol.inac to nie je nic nove co viem.nedalo mi ti nenapisat.lebo viem ako sa trapis aj snazis asociovat. vies su na svete zdravotne problemy ktorych ludia nevedia prave priciny a ako ich odstranit a cim sa daju odstranit. a stretla som ludi ktori napriek ich vaznym stavom neskusili nic z toho co im poradila podla osvedceneho.fobia je strach.aj ten pojem je sirokej skaly.pozname rözne.ale strach je v skutocnosti klamstvo.:loz.omyl.pasca.atd. zas siroky pojem.opisujes 2.napriek strachu si ako citam vsetko pekne zvladol aj s gymkom.pochop to.ani neprijimaj seba takeho aky nie si ale najdi sa kto si naozaj.rozumny lebo si hladal pomoc.a ze ako porazis depresiu ti rada popisem.najdes ma na facebooku pod menom lariss v.....a so symbol s fotom dievca s kvetinkami.napisem ti viac rad z vlastnej röznej skusenosti mözes si vybrat kazdemu sa hodi ine ale jedna je najspravnejsia a nic nestratis len ziskas a o vsetom sa mözes porozpravat aj s druhymi ludmi a ked mas pocitac tam si mözes overit ci ti pisem spravnu pomoc.ale podla mna si to urcite pocul len ti to uslo spravnej pozornosti lebo ta depresia ta dlho drzi.tak sa prihlas.napisem ti alebo sa mözme cez chat pisomne rozpravat.pa .inac tuto tvoju otazku som nasla nahodou.lebo ked aj ja nieco neviem alebo chcem o niecom cim viac vediet tak jednoducho to napisem do pocitaca.ale na face som isto.

Mirante

Doporučujem ti urobiť si aj test na intoleranciu potravín. Mne teraz stačí minimálna dávka antidepresív (Mirzaten + Escitil), ako som úplne vylúčil zo stravy potraviny, ktoré určil test, ako podozrivé.
Čiastočné vylúčenie týchto potravín mi nepomohlo počas jedného roka. Po úplnom vylúčení som poznal výsledok už asi za mesiac, deva.

spánok

"zdravo stravovať, aktívne športovať, pitný režim, pravidelné prechádzky" opäť sa zabúda na spánok, ktorý ma uzavrieť tento kruh....bez neho to je polovičná robota! Zdravý spánok je najsilnejšia podpora psychiky

ddana

Mne pomohla psychologička, trvalo to pár rokov, z úzkostí som sa dostala, a depresiu neovplyvní žiaden psychológ iba lieky. Ak sa samozrejme jedná o pravú depresiu, nie "depku".

Ado12

1 mesiac brania liekov ... daľší mesiac ich vyhodiť do smetného koša...nájsť samého seba,pýtať sa dobré otázky..obrátit sa k viere,nájsť svoj i,hlbšie sebazmýšlanie...bojovanie,,vola .. tréning ... odolnosť,silnú podporu...
Optimizmus...šport,zdravá strava,zdravý štýl... len nežerte tie lieky furt ľudia už :)

hack19

inak sa neda než suhlasiť. Ja zase neznašam to slovo, naučiť sa s tým žiť.. pretože každý jeden z nás je nejaká osobnosť. A to, že naučiť sa s niečím žiť, rsp naučiť sa prijať seba takého, akým nie sme. Takúto myšlienku nedokážem prijať. Človek za budí každý deň s inou náladou, ktorá sa v priebehu dňa stále mení a človek je nútený sa stále prispôsobovať niečomu novému a každým dňom sa len prizerá vlastnej neschopnosti ako sa dá pokaziť nepokaziteľné.

Ale je skutočne pravdou, že všetci máme nejaké zdravotné problémy ktoré sme si nevybrali. No predsa, naučiť sa s tým žiť sa dá bud silou vôle, rôznymi terapiami v kombinácií s liekmi atď a taktiež univerzálny postup neexistuje.

Preto ma tiež zaujíma, keď sa s tým niekto naučil ako tak žiť, čo robil preto, aby to dosiahol.

velastastia

ahoj,Socialna fobia...toto slovo nenavidim a velmi dobrre ho poznam...bojujem s nim uz 10.rokov...vlastne s tym zijem...bojovat uz asi nema zmysel...len si nato zvyknut a prijat to...ako sucast zivota..ako nieco co patri ku mne...kazdy sme dostali od zivota nejaku fobiu...je len na nas ako si s nou poradime...niekto skoci s mosta,niekto sa ukriva cely zivot doma,niekto chodi na psych,,a niekto sa s tym zmieril a ignoruje to...ale to su ti vyvoleni...ti stastnejsi a silnejsi ktory to dokazu...:-)