Bolest zuba

Príspevok v téme: Bolest zuba
kamil324

Ahojte, mam 22 rokov a problem s jednym zubom, ktory trva uz asi 3 mesiace. Zub ma neboli stale, no je citlivy na teple aj na chladne veci. Zvykol ma zacat bolievat z nicoho nic niekedy vecer okolo 11-12 v noci. V poslednych dnoch je to ale o trochu lepsie, no citlivy je stale. Zubar tam nic nevidi, vybral mi uz 3 plomby, dal mi tam docasne, kedze som nevedel presne identifikovat, ktory zub to je. Po case som si zacal mysliet, ktory by to mohol byt, ale aj po vybrati tej plomby, mi problem neustupil. Stale je zub citlivy a takisto napriklad aj na ustnu vodu. Utorok idem opat do zubara, a zrejme mi bude chciet vytiahnut nerv z jedneho zuba, z ktoreho mi vybral plombu, kedze robil aj snimok, a vravel mi minuly tyzden, ze by to mohlo byt tym. Dost sa toho bojim, kedze nic take okrem vrtania mi so zubami zatial nerobili, a takisto mam strach aj z toho, ze to tam pretrpim a nakoniec mi to moj problem nevyriesi. Keby to bol predsa nerv, a dala mi tam tu docasnu plombu, tak by mi to malo prestat aspon trochu, hlavne si myslim, zeby to nemalo tak reagovat napr na tu zubnu vodu, kedze to je zakryte, alebo sa mylim? Obcas pocitujem aj pulzujucu bolest. Hlavne po nejakej vacsej namahe tak 10 sekund citim nieco pulzujuce. Dakujem za rady.

kamil324

Dakujem vam za odpovede. Doktor mi povedal, ze tam vobec nic nevidi, spravill mi snimok toho jedneho zuba, vravel akurat, ze ten kaz co som tam mal je hlbsi trochu a ze nerv je dost blizko, ze to moze byt tym. Ale ja neviem teda, nie som odbornik, ale keby to bolo nieco s nervom, tak by to bolelo vzdy, nie? A nebolo by to citlive na ustne vody a studene veci, ved ten nerv je zakryty. Ale to je len moj laicky pohlad, takisto nechapem, ako sa mi ten nerv mohol zapalit.Teraz posledne dni, to mam citlive ked na to zatlacim a po uvolneni ma to zaboli.

Milada300

Smiem sa spytat, co sa moze stat, ked mi po chirurgickom odstraneni zuba mudrosti ostalo kusok z korena a uz je to zacelene. Zistilo sa to asi po roku nahodne na snimku, musi to ist prec?

koalka42

A ... nepreferujem ziadne lieky, neznasam ich, a neuzivam...len v jednom pripade, ked boli neznesitelne zub. A ver mi, ze aspon na cas...aby si sa nezdivel a oddychol od bolesti...kup si VALETOL.... neviem ci sa tu moze liek pomenovat...ale toto jedine mne pomohlo, ked som uz nevedela kam.

koalka42

Ahoj, prepac mi, ale nechapem, si z nejakeho maleho mesta? Kde je zubar 100 rokov za opicami? Ved na snimku predsa musi vidiet kaz... a ked ti poklepka s niecim tvrdym na zub, tak ten zaboli. Nerozumiem aj tak tomu snimku... nevie snad citat snimky? prepac, neccem urazat zubara, ja mam asi spickoveho. A nepovedz este, ze zub vrta bez injekcie., lebo su aj taki specialisti, a potom nevycisti poriadne kaz, lebo ked to boli tak netrapi pacienta. Ja neviem...ked neprestane ani p otomto zakroku, treba ist k inemu.....alebo skor kym nieco zbytocne pokazi

alex742

ak máš zub citlivý a bolavý musí tam niečo byť. Pravdepodobne baktérie už postúpili do dreni aj keď ich ešte nieje vidno. Ak ti nepomohlo vymeniť 3 krát plombu a ani liečivé vložky, pravdepodobne bude naozaj potrebné vybrať nervy. Nieje to také hrozné ako znie, nákladné áno a tiež zlhavé, ale lepšie ako prísť o zub.