Mišung v hlave..

Príspevok v téme: Mišung v hlave..
marekpdd23

Takze..som s priatelkou rok a pol..do vztahu s nou som vstupoval velmi opatrne lebo sa mi priznala ze vsetkych svojich 5tich byvalych niekedy podviedla,preklzavala zo vztahu do vztahu a tak som bol velmi opatrny..zo zaciatku,cca. prvy pol rok som ju bral viac nez s rezervou a neveril som jej vobec..totiz ja som bol v tomto stale uplne iny typ cloveka, nikdy by som nepodviedol a drzim si dost svoje moralne zasady..ide o to, ze je aj dost atraktivna a velmi otvorena, proste presne typ, do ktorej sa zabuchne kazdy.. neviem sa proste zbavit vnutornej nedovery, ked sme v partii a je tam nejaky slobodny chlap, koncentruje pozornost iba na nu, ona sa stale s tou danou osobou bavi,smeje.. taktiez jej AKOZE kamarati.. pokial som ju nato neupozornil, s niektorymi si vramci rozlucky davala pusu stylom usta na usta, bezne ich volala zlatko,drahy,atd.. velmi ju milujem, je to presne moj typ zeny aj co sa tyka charakteru a tak.. avsak je to namna kazdodenny vnutorny tlak.. ked ide niekde na kavu s kamararom, ktory jej davnejsie vyznaval lasku, ked vidim ako sa naramne bavi s inymi niekedy tak, ze si pripadam ako vzduch.. neustale ma to v takych situaciach zoziera, stale si potom predstavujem, ako sa s danou osobou nakoniec da dokopy a preklzne do dalsieho vztahu tak ako to spravila niekomu inemu predtym..Na druhej strane mi vyznava lasku aj niekolkokrat do dna, planuje so mnou buducnost,atd.. aky je vas nazor ? Btw. obaja mame 23 rokov

qwertinka

kkaffik, dakujem. mne samej si velmi pomohol akceptujucou odpovedou. vcera, ked som si to precitala, akoby som citala sama o sebe. mna odjakziva vsetci oznacuju ako koketu, motyla, povazuju ma za neserioznu a nespolahlivu osobu a odmalicka mali problem uz doma prijat moju "poblaznenost". roky som sa zmietala vo vztahoch, kde som ja naozaj uprimne lubila a naozaj sa snazila, ale druha strana mi nevedela dat to, co potrebujem vo vztahu ja, stale som sa snazila davat, zistovat, co ja robim zle, co mozem zmenit a nikdy nedostala spat to, co naozaj potrebujem. kazdy moj vztah bol poznaceny tym, ze som zahorela niekde inde, aj ked som nezdrhla lahko, nikdy mi to nebolo jedno, vzdy ma prenasledovali dlhe mesiace vycitiek svedomia a pocitu, ze ja som najhorsi clovek na svete. ludia a vseobecna mienka to daju podobnym typom velmi lahko vyzrat - pride pekna baba, ktora je stredobodom muzskeho zaujmu bez toho, aby sa predvadzala a nasilu snazila. mam za sebou historiu viacerych chlapov, tak som automaticky radodajka, kurva, hocico ine, v ociach ludi, ktori vobec, ale vobec netusia, kym ja som. od tych, ktori ma maju radi som odjakziva pocuvala, aka som sikovna, ako sa len neviem sustredit poriadne na jednu vec a preto mrham potencialom, aka som citliva a dobrosrdecna, ale rokmi sebakritiky z toho, ze mi vobec nevychadzaju vztahy tak, ako ludom naokolo, som uz nadobudala dojem, ze len a len ja som ta zla, nemozna a nepouzitelna, ktora veci proste citi zle. ale co je to za sprostost? kazdy citi a preziva tak, ako to najlepsie vie...

marek, myslim, ze som velmi podobny typ tvojej priatelke. ked mi na cloveku zalezi, dokazem brat ohlady na jeho potreby, az zacnem mat pocit, ze stracam vlastnu tvar. to nie je o tom, ze by som chcela byt sebecka a silou mocou si presadzovat kto som a dokazovat, ze moj pristup je spravny. ale pokial sa nenaucis brat takuto zenu aj s jej "rozsafnostou" a byt jej napriek tomu oporou a uprimnym partnerom, tak ona naozaj bude nestastna a uleti inde. a ver tomu, ze sa bude trapit a vobec jej to nebude jedno, ze opustila a ublizila, mna prenasleduju vycitky svedomia koli kazdemu jednemu cloveku cele mesiace, niekedy roky a uzavriet si to v sebe vobec nie je jednoduche. ale prave ta skusenost dava cloveku moznost nerobit rovnake chyby dookola. ak je ona dostatocne citliva a dostatocne uvedomela, tak dobre vie, ze nechce podobne reagovat stale dookola a ked jej na niekom bude zalezat, bude sa velmi snazit, aby to neposrala. ale z vlastnej skusenosti, vztah nemoze byt stale o snazeni sa, musi byt dobry a prijemny aj len sam od seba, proste tieto zlozky musia byt vyvazene, neda sa fungovat len na volnobehu, lebo potom by clovek naozaj opustil pri prvej somarine, ale vztah postaveny len na racionalnej snahe tiez nie je to prave, aspon nie pre nas, citlive osoby. ja som tomu strasne verila, svoj posledy vztah som sa snazila stavat prave na tom, ze ved ked sa budem snazit, pojde to, ale ani rok a pol trvajuca snaha nebola dostatocna na to, aby som sa citila naozaj uprimne stastna.
verim, ze tvoja priatelka potrebuje uprimneho cloveka viac, ako akehokolvek geroja, co sa bude tvarit, ze ju zvlada a neskor vybuchne, ale to, ze jej nedoverujes, je ciastocne aj v tebe, nie je to len jej minulostou, preto, ak chces, aby to malo buducnost, mozes len skusat pracovat s tym, co mas ty a snazit sa najst cestu, ako sa zmierit s jej naturelom. mozno parova terapia moze pomoct. a aj cez vsetku snahu, zial realita je taka, ze sa mozete rozist, prave preto, co som vyssie napisala - ked laska stoji viac na racionalnej snahe ako len jednoduchom citeni sa dobre, niekedy ani laska nestaci. je to strasne tazke na prijatie a pochopenie, ale zial je to tak. obzvlast v tom obdobi, ked sa clovek formuje a hlada si vlastnu tvar, nevie este presne, co vlastne od zivota chce a vztah, ktory vyzaduje prilis vela snahy, namiesto rozletu cloveka akoby zviaze a nedovoli mu najst si sameho seba, lebo ma dojem, ze sa cely musi prisposobit snahe namiesto citom. v istom obdobi je ten kontakt s vlastnymi pocitmi klucovym nastrojom k tomu, aby clovek dosiahol pocit "sebadefinicie" a niekto k tomu mozno dospeje uz pocas puberty a vobec to nepotrebuje takto excentricky demonstrovat, u niekoho to je zial oneskorene, prave preto, ako sa neustale snazi prisposobovat vsetkemu a vsetkym az v tom strati sam seba.

ospravedlnujem sa, ak som sem napisala strasny gulas myslienok, ale fakt mam pocit, ze si tu opisal mna samu a pripad mojho byvaleho vztahu a stale je to nezahojene, preto som sa tak rozvasnila.

kafe

mne sa páči, že ti povedala pravdu. To je malé plus a na také čosi tiež treba mať gule, neni to celkom obyčajné dievča. Len zistiť, či už dozrela alebo bude opakovať aj s tebou rovnaké chyby, to sa dá ťažko povedať. Čas ukáže. A niekedy po piatich rokoch si naozaj budeš môcť byť istejší :D Viem, znie to blbo. Ale je naozaj dosť ľudí, čo sa posunú v živote a nerobia rovnaké hlúposti stále dookola.
Ak mala 22 a päť vzťahov za sebou, to znamená od 15-17tich je stále s niekym, stále sa niekomu prispôsobuje. V tomto veku je človek veľmi tvarovateľný a ovplyvniteľný a je dobré, ak je aj chvíľu SÁM, aby trochu spevnel a zosilnel vo vnútri a ujasnil si KTO je a ČO chce. Možno tvoja priateľka také čosi vie aj bez samoty, lebo je silný extrovert, ale možno to ešte na ňu príde a bude tú samotu potrebovať, aby si v sebe veci ujasnila a upratala.
Že ťa štvú kávičky s kamarátom, a to že sa s niekym dobre baví... už si sa jej pýtal, či aspoň tie kávičky s chlapmi môže obmedziť na polovicu? Ak sa tým zožieraš a predstavuješ si koniec vzťahu, tak k tomu pomaly ale isto dôjde. Takže v takýchto chvíľach skús myslieť na niečo iné, čo pekné ti povedala minulý deň, ako sa okolo teba ovíjala, ako ste sa bozkávali a pod. Buď trochu sebavedomý chlap, rovnako ako ona je krásna ženská asi aj kvôli tebe niektoré ženské slintajú.. v tomto ste si rovní. Odísť od nej kvôli nejakej inej môžeš aj ty, nie len ona.
Povedal si jej, čo tie kávičky s tebou robia a čoho sa obávaš? Jediné čo nemáš právo jej vyčítať je, že sa s niekym dobre baví - je tam s tebou a je to to isté akoby si vychutnávala dobrý zákusok. Radšej toto ako pochlipkávať kyslý ocot a frflať aký je hnusný. Nerobí nič zlé, ak sa náramne baví s niekym druhým.
Máš (zatiaľ) skvelú babu. Uvoľni sa a vychutnávaj si to. Lebo ten vzťah môžeš rovnako ukončiť aj ty, môžete sa rozísť kvôli iným dôvodom ako nevera a je zbytočné dopredu maľovať čerta na stenu. Ano, maj sa na pozore, ale zbytočne si to zožieraním a predstavami nekaz. Nie len ona je krásna ženská, ty si rovnako cenný chlap, s ktorým druhé kočky flirtujú a možno by si tiež dali povedať :) nestáva sa ti to?