Výber mandlí (nechcem ísť)

Príspevok v téme: Výber mandlí (nechcem ísť)
Maarika

Moja krčná lekárka ma posiela na výber mandlí, lebo ich mám chronicky zapalené. Často ma bolí a škriabe hrdlo,mám ho často zahlenené, mám suchý kašeľ, upchatý nos, mám pocit šteklenia v hrdle aj v ľavom uchu, pretože tá ľavá mandľa je najčastejšie zapalená.
Ako prebieha taký výber mandlí, kto z vás už bol,aký je postup? Ako to prebieha? Robí sa to v anesteze celkovej či lokálnej? Nevypadne im mandľa pri vyťahovaní do hrdla a nezadusím sa pri tom?
Nieje ešte nejaká možnosť, aby som sa vyhla výberu? Pijem citronovú vodu, brala som probiotiká, pijem jeden himalajsky čas Katphala, tiež čaj z mäty. Užívam jod na podporu imunity. Nič z toho mi však nepomáha a stále som chorá. Je ešte nejaké riešenie, aby som nemusela ísť na ten výber? Mala som robené stery z hrdla, raz tam nález, inokedy bol nález v norme.
Vďaka

Alexko2012

Ahoj chcrm sa spitat ci si dala tie mandle dcerke von nosne alebp nedas aj ja mam problem s malym ze dat von furt ma upchaty nos ale nechcem mu dat ani ja starsiemu som tiez nedala a od 1 triedy neno chory vobec ale mensi 3/5 rocny ten ma fury upcjaty. Nos posledne 2 mesiace od onovembra ci mam pockat do jari co. Bude

karolinka122

Marika ja nie som terapeut, aby som ti to vedela povedat, co ti to spusta. RNG ti to celkom teraz dobre vysvetlil. Ked ma niekto prolemy napr. kozne, lekar ti dava milion kremikov roky a nezabera, lebo rpicina moze byt napr v traveni v zlom rozklade potravy, pripadne toxiny v tele a odraza sa to na pokozke, lebo telo sa tak cisti..Znama mala roky problemy so zapalmi priedusiek, brala casto antibiotika a zistili jej celiakiu - vylucila lepok a je to v pohode. Ludia, co mavaju problemy s infektami hornych dych. ciest , hlavne male deti castokrat vylucia mlieko a mliecne vyrobky a stav sa zlepsi. Tak som ti to aspon na prikladoch objasnila. Zrejme potrebujes detox od virusov a baterii, ktore ti sposobuju neustale zvacsenie mandli - kedze mande su filter, tak vsetko sa usadza v nich , vlastne ti robia sluzbu, cistia. Ked mas vysoku teplotu, tak vlasne preto, lebo telo sa potrebuje ocistit od infekcie bakterialnej zvysenou teplotou a naslednym potenim. Toto by ti vedeli zistit odbornici na alternativu medicinu, co konkretne mas za problem ty.

philips

Bratovi ich vyberal lebo často (asi raz do mesiaca) ich mal zapálené. Teplota 39°+
Teraz je viac ako rok po vybratí a chorí ešte nebol.

RNG

Predstav si mandle ako poistku. Ked sa do prinosnych dutin dostane kvapockova infekcie, mandle sa zapalia prve a telo zacne produkovat protilatky skor, nez sa nakazia priedusky a pluca. Nuz a vybratim mandli nakaze z vonku nezabranis, lebo to by si musela prestat dychat. Ale bez mandli mikroby napadnu hrdlo, uzliny po mandliach a dostanu sa do priedusiek o to rychlejsie a telo nema predstih v obrannej reakcii.

Je to obdoba asi tohoto: "ked nam pravidelne vyraza poistky, treba tam miesto poistky vrazit hruby klinec, ten to nevyrazi" hahaha

Maarika

Ďakujem vám ľudia.
Philips
ty si v tejto téme jediný, ktorý tvrdí áno vybrať, prečo? Rozpíš podrobnejšie, prečo áno. Máš s tým dobrú skúsenosť. Vieš, také vybratie je nezvratné, čiže ak bude natom horšie po vybratí, už si ich naspäť dať môcť nebudem. Z akého dôvodu ich vyberali tvojmu bratovi a ako je teraz natom. Nieje viac horľavý. Z okolia mi ľudia tvrdia, že sú častejšie chorí a viac marodujú, tak ako to je. Nieje potom častejšie zápal priedušiek alebo pĺuc,keď je tam cesta viac otvorená pre bakterie a vírusy? Nič im v ceste nebráni predsa.
Karolinka
mohla by si tiež viac ropísať čo máš tým na mysli, že choroba orgánu sa prejavuje na mandliach. Nerozumiem veľmi čo máš na mysli. Ktorý orgán je chorý, že sa to prejavuje madĺami. Máš nejaký link, kde je to vysvetlené? Ktorý orgám s akým je prepojený?

poradimtiti

Ja som bol ako maly velmi casto chory (cez 200 zmeskanych vyuc. hodin rocne) a preto mi moj lekar navrhol vybrat mandle. Matka je zdravotacka, tak ta vedela, ze je to svinstvo, tak s tym nesuhlasila. Postupne sa moja chorobnost pomaly znizovala a dnes uz byvam chory tak 1-2x rocne - nejaka ta chripka, ci nadcha. Ja by som si to nedal vybrat, podla mna to ma nejaku funkciu a kym sa presne jednoznacne nezisti, kde je pravda - ci to ma alebo nema zmysel, tak by to lekari nemali navrhovat.

philips

RNG, to už neviem povedať. Ja by som si ich na jej mieste vybrať dal - nepriamo s tým mám dobrú skúsenosť. Ostatné závisí na nej.

karolinka122

co sa tyka nosnych madli, lekarka tiez kazala dcere vybrat, nedala som, zhodou nahod mam kamosky co dali mandle von , deti mesiac trepeli po opke a su castejsie chore ako predtym, detska lekarka tvrdila, ze len vynimocne to pomoze, takze som poslala krcnu lekarku kade lahsie..
Marika, uz tu ktosi za mna napisal, ze telo treba brat ako celok, vsetko zo vsetkym je poprepajane, to ze mas problem v jednom organe - u teba sa to prejavuje mandlami, neznaci, ze to robia mandle a treba ich vybrat hned, prave preto treba zajst specialistovi na alternativnu medicinu, aby vysetril, co je vo veci. Neber smrtelne vazne rady lekarov, studuj si aj sama, kolko ludi im slepo verilo, napchavalo sa liekmi a dnes tu nie su, alebo su chronicky chori a pchaju sa liekmi...
Urob si ako myslis, je to tvoje zdravie.

RNG

Nuz ked uvadzas priklad, mojemu bratovi to nijak nepomohlo, dokonca ma castejsie zapaly hornych dychacich ciest, ako ja a bezne stale obcas pokasliava.