Zahlienenie - tráviace problémy

Príspevok v téme: Zahlienenie - tráviace problémy
Evelin_1

Ahojte,
už vyše 5 mesiacov mám problémy so žalúdkom. Mám málo žalúdočnej kyseliny a z času na čas sa mi objavia intenzívnejšie ťažkosti - tlak na hrudníku, grganie, pocit plnosti. Všimla som si, že potom som stále viac zahlienená. Vie mi niekto poradiť čo s tým, resp. či to vôbec môže mať súvis?

Luciaak1812-

Prosím vás poraďte mi. Od začiatku mája mám bolesti v bruchu. Najskôr som nevedela identifikovať presné miesto a bolelo to vždy po jedle, aj ma prehnalo. V posledné dni však cítim silnú bolesť vľavo pri bedrovej kosti a trochu miernejšie ale predsa aj vpravo. Cez víkend sa to už nedalo vydžať, a tak som šla na pohotovosť, kde mi spravili sono a aj k ženskej ma poslali ale nenašli nič také. Ženská mi povedala, že sa jej zdá akoby sa mi črevo nedostatočne hýbe. Črevná vyroza to nie je pretože trvá už dosť dlho a bolesť už nie je upjatá len na jedlo. Naozaj neviem čo robiť a za chvíľu odchádzam do zahraničia. Bolí ma to už aj keď len chodím.
Ďakujem

redka

ech tak ja som vcera prezila neco, co neviem ako nazvat :D uz vecer sa mi zdalo, ze mi dobre netravi, ale nebolo to az take zle... isla som spat a zobudila som sa o dve hodiny na sen, ze potrebujem ist vyvratit zaludok... no ale nebol to sen... isla som na vecko.. na velku... trochu pomohol vyplach creva... na vyplach zaludku som nemala zaludok ale asi som to mala urobit... dala som si mineralku a traviace enzymy a lahla si.... ale medzi tym sa mi brutlane spustili hlieny z nosa.. nechapem... nemohla som ani dyvhat pomaly, cely nos plny... pocity v tele ako ked mate chripku... slabost... taka akokeby vnutorna bolest celeho tela... podarilo sa mi zaspat a dnes uz po tom ani stopy... dost nechapem, ale asi som zjedla nieco zle alebo niecoho vela a moje telo sa takto vzburilo :)))

RNG

Nuz ak su hlieny obrana tela pred niecim co telo nevie spracovat, a co ho moze zamorit, tak sa jedna o poruchu travenia.

RNG

Najviac prispievaju k tvoreniu kyselin rozne horke digestiva, ako napr rozne horke byliny, ako gentiana=horec, koren. Pomaha brat aj DGL, 15 minut pred jedlom dobre pohryzt 2 tabletky.

redka

Toto snižování dávek může trvat dny nebo týdny, schopnost stimulovat žaludek k produkci žaludečních kyselin je individuální, proto je individuální i délka užívání.

Přírodní stimulátory HCL

chili paprika
zázvor
jablečný ocet
černé olivy
citrón
špenát
celer
kapusta
mořská sůl
Tvorbu HCL podporuje také

sodík
thiamin (vitamín B1)
niacin (vitamín B3)
vitamín B6
zinek
Kdy se Betain HCL nesmí užívat

Betain HCL se nedoporučuje užívat pokud užíváte léky, které poškozují žaludeční stěnu nebo mají v příbalovém letáku jako vedlejší účinky uvedené překyselení žaludku nebo tvorbu žaludečních vředů.

Betain HCL se nesmí užívat pokud je diagnostikovaný žaludeční vřed.

Kapsle s Betainem se musí spolknout celé a nesmí se rozkousnout nebo cucat. Obsah kapsle - HCL - narušuje zubní sklovinu!!!

zdraj: swanson cz

redka

da sa kupit aj na slovenskych eshopoch.. jasne ze za vyssiu sumu ale pokial nepotrebujes nic ine z iherb objednat, a pokila to ide s len jednorazovo vyskusat tak sa ti asi amerika neoplati... objednaj zo slovenska otestuj sa ci to bvobec potrebujes, ak ano tak dalsie balenia mozes kupit v usa... aspon tak by som to riesila ja... a mas to rychlejsie vdoma.. z iherbu to moze trvat dlhsie niekedy... niektori pisali aj o mesiacoch

nenita

A este, ak by si nevedela, kto je RNG, tak on dost casto tu reaguje na podobne temy, preto som ho aj ja oslovila, kedze uz ma nebavilo chodit na gastro a stale s tym istym a bezvysledne... len do mna pchali tabletky ktore bud nepomohli, alebo to len zhorsili :D:D a on mi celkom pekne vysvetlil co sposobuje nedostatok kyselin a co na to pomaha a tak ... :)

nenita

evelin, ja som si objednavala z iherb bodka com radsej to pisem takto neviem ci by mi normalne odkaz na stranku nezmazalo :) tiez mam nedostatok kyselin a RNG mi poradil ten Betain HCL, objednala som aby mi dorucili cez KHL a do 4 dni som to mala doma az z USA a za celkom prijatelnu cenu ;) lenze ja to pouzivam len velmi zriedka, tak raz za tyzden k obedu (kedze obed povazujem za take najsytejsie jedlo dna) 3 tablety.. jednu si dam pred, jednu pocas jedenia a jednu hned ako dojem ... ono trebalo by to brat kazdy den, lenze tam potom treba aj alkalizovat, s nejakym kalinatom, tak neak mi to RNG vysvetloval, lebo ze inak by som si okyslila telo, kedze ho neneutralizujem ... tak ja len aby si s tym ratala, ze ked si kupis kyselinu, musis aj nieco na neutralizaciu :) :)