Lekárska správa

Príspevok v téme: Lekárska správa
JurkoP

Dobrý deň chcem sa spýtať v škole som odovzdal tlačivo na ospravedlnenie od telesnej výchovy s kódom diagnózy M139. Profesor povedal že chce vidieť lekárskku správu inak to odomňa nezoberie...Lenže problém je to že naozaj nemám žiadny vážny problém..Tak sa chcem opýtať či je možné mu nejak povedať že nemá on ako právo na to vidieť moju lekársku správu alebo mu priniesť nejaký iný papier ako potvrdenie?

0vecka

nj takyto mudrlanti su najhorsi.. povedz rodicom mozno by si sa mohol obratit na nejaku inspekciu... Fakt ho do toho nic a ani to ze co je to za diagnozu mu nemusis hovorit

malaanka63

Jurko
ty naozaj nemusíš mať vážny problém,ale tiež rešpektuj doporučenie lekára,on asi vie prečo ti zakazuje cvičiť(len ak to ty nechceš účelovo),ale predpokladám,že nie,keď sám priznávaš,že nemáš problémy.
Ale mohol by si ich mať,keby si nerešpektoval lekára.

malaanka63

M13.9- bližšie neurčená artritída
možno by ju pán učiteľ vedel bližšie určiť?
Pretože stačilo,aby išiel na tejto web.stránke do podskupiny "zdravoveda" a tam sú všetky číselné kódy vysvetlené.
A keď má lekársku správu s číslom dg, a popisom,že nemôžeš cvičiť,tak je povinný to akceptovať,nie zisťovať presné dg. a tu ani niet o čom diskutovať.

ddana

Učiteľ nie je oprávnený žiadať od Teba lekársku správu - ak ma problém, nech si zavolá k lekárovi a ten sám uzná, čo mu k tomu povie.

philips

Existuje lekárske tajomstvo, ale to zaväzuje lekára, že nebude s nikým hovoriť o zdraví svojich pacientov.

Jeho nemusí trápiť, čo je to za diagnózu. Jeho má trápiť podpis a v prípade otázok má možnosť zavolať lekárovi.

JurkoP

ešte by som chcel vedieť je niečo ako lekárske tajomstvo alebo nejaky zákon proste niečo čo zakazuje tomu učitelovy žiadať odomna lekársku správu? Lebo ako som aj počul sa zato ževraj platí a on nemá pprávo odomna žiadať aby som to zpaltil ked on chce...

karolinka122

aj si mu povedal, co ti je? kedze my laici nerozumieme kodom diagnoz, mame google, jedna sa o artritidu, to si mu mohol povedat a mal by si s nim pokoj, ci ani sam nevies, co ti je? a ziadnu spravu mu davat nemusis, mu to vysvetli, ak nie, mas nato rodicov - tvojich zastupcov.

JurkoP

Ano presne toto som si myslel aj ja.Len on stále dookola hovoril že z učitelského zákona alebo ako chce vidieť diagnózu že on nevie čo je to m139.A ževraj dokým to neuvidí neuzná mi to

philips

Tvoj učiteľ nemá v žiadnom prípade od teba žiadať lekársku správu. Ak máš potvrdený papier od ošetrujúceho lekára, kde je napísané, že ti tvoj zdravotný stav nedovoľuje cvičiť, alebo spôsobuje v cvičení obmedzenia, škola je povinná ti to uznať.