Praca externe VS studium

Katkaaa

Ahojte. Neviem kde a koho by som sa to mohla spýtať,tak to píšem sem.
Mám 27 rokov a neviem čo so životom. Potrebujem sebarealizáciu,ale neviem ako a kam sa pohnúť. Kto by mi vedel poradiť ohľadom štúdia na VŠ či zamestnania? Mala som a vlastne ešte mám nejaké psych. problémy,ale zdá sa mi že potrebujem využiť svoj potenciál,lebo prázdny život ma ubíja(kladné je to, že už mám taký pocit nenaplnenia,že ho mám naplniť,tzn. depky,uzkosti ustupili,len neviem kde začať.)
Kto by ma vedel nasmerovať?prakticky?
Z neba mi príležitosť nespadne, tak šup šup s radami :D

Slobodna

V žiadnom prípade zamestnávateľovi nehovor, že študuješ externe na VŠ, resp. chceš študovať. Mám za sebou externé štúdium. Tí spolužiaci, ktorí to zamestnávateľovi povedali mali neskutočné problémy, nechcel ich púšťať na prednášky a skúšky - jednoducho ranené ego, nie každý zamestnávateľ má VŠ :/ tí spolužiaci a ja sama, ktorí sme zamestnávateľovi tento fakt zamlčali a "klamali"úspešne celé štúdium sme to mali omnoho jednoduchšie. Až keď začneš študovať zistíš akých ľudí máš okolo seba. Keď budeš potrebovať ísť na skúšku radšej zvoľ nejakú výhovorku. Externé štúdium väčšinou prebieha počas víkendov a na skúškach sa tiež dá dohodnúť po pracovnej dobe. Ešte jedna rada, veľmi dobre si zváž či budeš stíhať prácu aj štúdium súčasne, pretože možno sa ti to teraz nezdá ale je to dosť náročné a na konci aj tak zistíš, že ti to vzalo oveľa viac ako dalo. Spolužiaci, ktorí študovali externe a zúfalo si hľadali počas štúdia prácu, sa zamestnali až po ukončení štúdia. Na každom pohovore, keď priznali, že študujú externe ich odmietli. Aj keď klamstvo nie je pozitívne, niekedy človek musí voliť menšie zlo pre vyššie záujmy. Moja skúsenosť - čím menej ľudí bude vedieť o tom, že študuješ VŠ tým lepšie a prečo - to zistíš sám.

pajka444

Určite povedz pravdu. Tak, či tak sa to dozvie a možno že vedomosti získané v škole môžeš preniesť aj do zamestnania, čo bude prospešné aj pre neho.

winki

áno ak to povieš znížiš tým svoje šance, to je pravda. Na druhej strane ak to nepovieš a potom budeš potrebovať voľno a takéto veci, zamestnávateľ nebude povinný ti toto voľno poskytnúť a ty sa budeš musieť rozhodnúť medzi prácou a školou.
Určite buď korektný a povedz pravdu.