Priateľ sa stretáva s inými

Príspevok v téme: Priateľ sa stretáva s inými
princezná14

Vadilo by vám ak by sa váš partner stretával s inými ženami osamote? Najviac ma hnevá jeho bývalka, rozišli sa v dobrom a často sú v kontakte. Stretával sa s nimi už pred tým ako sme sa dali dokopy. Stretáva sa s nimi keď je doma u rodiny ja s ním necestujem, keďže nikdy nemám voľno cez víkend. Potrebujem na to triezvy pohľad, lebo ja som veľmi žiarlivá a mám nízke sebavedomie, takže možno mám zbytočné obavy a nechcem si kaziť vzťah, keď mi na partnerovi už nič iné nevadí. ďakujem

DontWorry

To su take blbosti a nepochopim co sa vo vztahu dvaja obmedzuju a ziarlia na seba. Ziarlivost je normalna, ale nie taka aby obmedzovala toho druheho. Odpovedam ma pravdu. Tu ide potom cisto len o sebavedomie a ten kto ho nema tak podozrieva a ziarli.

Moj priatel ma rovnako kamaratky, tak isto ako ja muzskych kamaratov. S jednou si dokonca casto pise a so mnou to ani nehne. Asi preto, lebo robim to iste. Tiez mam kamaratov, spoluziakov a nezanevriem na nich len preto, ze som si nasla chlapa. Tie blbosti ako kamaratstvo medzi muzom a zenou neexistuje - existuje a pokial je s tebou tak bud rada, pretoze mal urcite kopec prilezitosti byt s kamaratkami. A inak aj keby s nimi v minulosti daco mal, tak co? Bolo to pred tebou, evidentne im to neklapalo alebo to ani dalej posunut nechceli. Strasne vela zien riesi nepodstatnosti a takto si nici vztah.

Ak si rozumie s byvalou tak ani na tom nevidim nic zle. Je to clovek, ktory mu vstupil do zivota, zazil s nou daco ak korektne ukoncili vztah..preco by sa nemohli skontaktovat? Nehovorim ze stretavat sa, ale v ramci normy popisat spolu...ja to napriklad robim a dokonca osobne poznam aj partnerovu ex. Môj brat tiez so vsetkymi svojimi exkami ma dobre vztahy. Su to len zeny, s ktorymi mu to nevyslo a nerozisli sa v zlom ..nevidim dôvod sa im vyhybat

Takze hlavu hore a nechaj ho nech sa stretava. Alebo chod s nim a spoznaj ich..inak sa budes ty zbytocne trapit a pochovas vztah skôr akoby sa malo nieco stat medzi nim a jeho kamaratkami.

odpovedam

zakladatelka pise, ze je velmi ziarliva a ma nizke sebavedomie. Takze nepisem to ja, ale napisala to ona sama. Poznam take povahy, mam kopec takych kamaratok a viem, ze sa taketo zeny zbytocne trapia. Kebyze moj chlap chodi na kavicku s kamoskami (co aj robi, ved preco by nemohol, ved ich poznal aj predo mnou, ze?) a nahodou by to prerastlo, tak o takeho chlapa jednoducho nestojim a kopnem ho do zadku ;-).

Je mi jasne, ze zdrava sebaucta nechrani pred neverou zo strany partnera, ale chrani urcite viac nez ziarlivost. Ja ziarlivost nepoznam, sama mam vela priatelov (vratane muzov) a neviem si predstavit, ze by to malo priatelovi vadit alebo, naopak, mne jeho kamaratky. Podla mna je to uplne normalne - mat v okruhu priatelov zeny aj muzov.

Skor si myslim, ze by toto mala pisatelka temy adresovat priatelovi. ked nevie, ze jej to vadi, tak s tym nespravi nic. ja som len napisala, ze je to podla mna normalne a mozno to vyznie divne, ale aj moj priatel ma dobry vztah s ex a som rada, ze to tak je. Nechcelo by sa mi pocuvat, ako na nu nadava alebo hadze vinu a premyslat, ako by potom mohol hovorit o mne. Ale o to nejde.

Problem princezna14 pomenovala jasne - ma problem so sebavedomim. A tam zacina aj ziarlivost a kontrola partnera. Kontrola partnera nie je len to, ze zena snori v telefone, mailoch a neustale dava partnerovi otazky, kde bol, co robil. zacina uz v hlave, staci uplne to, ze premysla nad tym, ze je s inou a ze mu je s nou prijemne. Myslim si, ze preto by mala zacat pracovat na svojom sebavedomi a otvorene komunikovat s partnerom o tom, co jej prekaza a ako mozu najst riesenie. Sebavedoma zena, akokolvek jej to moze byt luto, nema problem nechat chlapa, ktory si ju nevazi a podvadza ju. Najhorsi strach (a prejav nizkej sebaucty) je strach o stratu partnera. Vyrovnany clovek je schopny zit aj sam.

nelllla

odpovedam..preco to zenies hned do extremov? nikto okrem teba tu nehovori o stihacstve a kontrolovani a prehnanom lipnuti na partnerovi..ja som sa nikde nedocitala, ze zakladatelka je zufalka prilepena na frajerovi bez vlastneho zivota..skratka jej vadi, to co by vadilo vacsine (ked uz ma chytas za slovicka..tak nie kazdej)..a mozes sa citit vyrovnane a hodnotne kolko len chces..to neznamena ze sa ten tvoj zacne obsmietat okolo nejakej druhej a casom spolu mozno nebudu na tej kavicke len tak kecat ;)

ako nepises zle..dokonca s tebou suhlasim..ale treba pripustit aj moznost, ze niekedy je aj ta ziarlivost opravnena..a tazko sa s nou bojuje..ty si mozno natolko vyspela a silna, ze ti taketo veci nevadia..z prispevku zakladatelky vsak citit nizke sebavedomie, komplexy a neistotu..a ak jej to raz vadi a ublizuje, tak partner by na to mal brat ohlad a minimalne tie stretnutia obmedzit..hlavne s byvalkou, s kt. je v kontakte casto..

odpovedam

nellla, nehovor za kazdu, vsetky zeny na svete nepoznas. Niektore zeny su proste vyrovnane a nepotrebuju ziarlit. Maju dostatocne sebavedomie na to, aby sa citili hodnotne aj bez toho, aby mali neustalu pozornost chlapa. Prave od takych, co neustale partnera kontroluju a ziarlia, chlap rychlo odide. Pretoze vacsinu muzov pritahuju zeny, ktore su vyrovnane, maju aj vlastny zivot a o ktore musia bojovat a nie take, ktore im davaju najavo ze bez nich nemozu zit a potom ho len kontroluju a trapia sa preto, ze je s niekym inym nez s nou. Hladajte si ine zaluby, povinnosti i oddych osamote. Chlap bez vas par dni vydrzi, ako aj vy bez neho. najhoria je nezdrava naviazanost na partnera, nebodaj este ked jeden z nich trpi menejcennostou. Kontrola partnera nie je riesenie.

nelllla

kazdej by to vadilo..len niektore si to tazko priznavaju..resp. zistili by az, ked by prislo na lamanie chleba, ako by im to vadilo :D

ktk

inac ani ja neverim na kamaratstvo medzi muzom a zenou :-D zo skusenosti viem ze z jednej strany to vzdy do niecoho prerastie a ako sa vravi kamarat taky rad :-D .... a prosim ta neporovnavaj sa s nimi co ze su pekne ? chalan ma vkus a teraz chodi s tebou takze asi nebudes tiez nejaka obluda :-D

odpovedam

nevidim na tom nic zle. ja nemam skoro ziadne kamaratky, od mala som bola v chalanskych partiach. ked som mala nejakeho priatela, nikdy mu to nebolo cudne, neziarlil ani nerobil sceny. problem je naozak v tvojom nizkom sebavedomi. bud partnerovi doverujes alebo nie. ak ta to trapi, tak sa mu s tym zver. tvoj priatel je prvy, kto by ta mal ubezpecit, ze to s tenou mysli vazne a ze kamaratky su len kamaratky...

qwerty13579

Ahoj, začni aj ty chodiť von s kamarátmi, a raz-dva sa spamätá, uvidíš... ten môj mi na začiatku v kuse pindal na mojich kamošov,lebo vraj neexistuje priateľstvo medzi mužom a ženou, tak som mu vyhovela, odstupom času, keď sa jemu *zachcelo* nejakej kamarátky, bol v prdeli, lebo snáď si nebude serinkať do pusinky... :) ver mi, keď dojde na to, aby si ty išla s nejakým von, hneď si to rozmyslí :)

princezná14

ďakujem za názory. Mne by takéto stretko s jeho bývalou alebo kamarátkami neurobilo dobre :(. Sú všetky veľmi pekné a to by som mala potom ešte väčšie obavy. Chcem to nejako vyriešiť, pretože takto náš vzťah celý život nemôže fungovať. Nie som typ človeka, ktorý uznáva kamarátstva medzi ženami a mužmi, mimo partie. Keďže som tohto názoru, ťažko ho zmením po 23 rokoch. Priateľ to obhajuje tým, že má viac žien-kamarátok ako chlapov, pretože nepijú stále a lepšie sa s nimi dá porozprávať. Čo mu aj verím, keďže on nerád pije, len výnimočne, no napriek tomu mám obavy. Chcem sa s tým vyrovnať ale neviem ako. Nejde len tak jednoducho zmeniť zmýšľanie :(. Som z toho zúfalá