Otázničky v jedálničku

Príspevok v téme: Otázničky v jedálničku
Folky-folk

Ahojte holky :)Už dlhšie sa snažím jesť zdravo, aj zacvičiť sem-tam a pod. ale stále mám zopár otáznikov v jedálničku, takže zhrniem to do niekoľkých otázok :)

1.Takže ohľadom raňajok- viem, snažím sa obmedzovať pečivo, zvlášť biele ale niekedy to jednoducho nejde, idem do školy a neviem čo si mám zobrať tak siahnem po rožku alebo chlebe :) ale dajú sa tieto potraviny nahradiť? Myslím nie čiernym pečivom ale niečím naozaj ku diéte. Keď som doma rada si dám ovsenné vločky alebo cereálie, taktiež napríklad tuniaka so zeleninou ale nemôžem prísť na to čo by som si mala zobrať do školy. ďaľšia vec myslíte si že škvarenica alebo volské oko sú moc nevhodné? Áno viem je to obalené tukom ale sú to bielkoviny a z varených vajčok sa akosi nenajem.

2.Obed- Akú veľkú porciu obeda by som mala zjesť? Skúšam jesť pomaly ale jednoducho som hltač a neviem si pomôcť, nejaký nápad?

3.Večera- No a s týmto mám najväčší problém :) Na večeru by sme vraj mali obmedzovať sacharidy a cukry ale tým pádom mám jesť každý deň len zeleninu? čo je ešte vhodné na zdravú večeru?

4.Mojím ďaľším problémom je že hlavne po obede necítim pocit najedenia a stále niečo potrebujem jesť. Čím tento proces vzniká a ako ho odstrániť?

5.Ovocie mám rada ale čítala som veľa článkov ktoré ovocie pri diéte nepodporujú, dokonca zakazujú niektoré ako napr. banány, je to pravda?

6.Ako dlho trvá telu trochu zhodiť? Už sa bez sladkostí a tučných jedál zaobchádzam asi mesiac a ani najmenšia zmena :P čo s tým ?

7.A na záver čo si myslíte o produktoch ako piškóty, kukuričné platy, musli, cornflakes a pod. sú naozaj vhodné pri diéte ak obsahujú tak veľa sacharidov?

Za vvaše odpovede pekne ďakujem :)

zuzickaa21

Ahoj. Nie som ziadny odbornik sama sa snazim zhodit. Ale dost citam. Minuly rok som zhodila 10kg. Za cely rok sa mi vratili tri kg kedze mam obdobia zdravovania (zdrave jedlo) a cvicenia a potom pride obdobie kedy si dam cipsy a jediny pohyb len v pracI ..
Dolezite Jest pravidelne kazde cca 3-4.hodiny vychadzalo mi to-ranajky o7:30, desiata 10:30, obed 13:00 o 14tej som zacinala v praci s jednou pauzou o 18tej-to bol olovrant a vecera ked som sa vratila. Niekedy az o 23tej. Chodievala som spavat kolo poljednej. A fungovalo. Za 2 mesiace 10kg bez fitka a diety. Jedla som vsetko okrem sladkeho (mozno raz al.2x do tyzdna). A dolezita je pestrost-kazdy den nieco ine.
Ale k tvojim otazkam
Ranajky: najlepsie rano zacat s vodou s citronom. Ja ranajkujem do hodiny od vstatia. Na ranajky si daj vklude ovsene vlocky, pecivo (striedaj) napr.: s prazenicou, sunkou a zeleninou, varene vajicko,cerealie, ovsene placky...na nete sa mozes nechat inspirovat fajnymi fitness receptmi. Len nvm aky mas vztah k vareniu. Ja rada experimentujem :)
Desiata-ovocie al.jogurt (striedaj). Ak budes mat ranajky vydatne tak na desiatu nebudes hladna. A este k tym jogurtom a inym "nizkotucnym" vyrobkom-maju vela cukru. Radsej si kupuj s 1.5 % tuku ako tie odtucnene.
Obed- ja som jedla vsetko a so zeleninou- ide o pestrost. Nejest napriklad kazdy den kuracie maso al.len salat. Ked jes dookola to iste, telo nedostava vsetky vitaminy a ziviny. Jedz vsetko ale pozor na mastne a sladke. A polievky su dolezite. Zasytia a nebudes tak hladna.
Olovrant ma byt len nieco na prehryznutie
Vecera: ja som jedavala normalne ryzu s masom,al. zemiaky s rybou, cestoviny...ale teraz jedavam lahsie-salat, prazenica,cotage, volske oci, tuniak,ryby niekedy s prilohou (sacharidmi)inokedy len so zeleninou. 2-3hodiny pred spanim by si uz nemala jest. A aj na veceru som si dala aspon kusok polievky.
1. Volske oko mozes. Ja nedavamna panvicu vela oleja len roztriem prstom na tenko
2. Obedy- vsetko plus polievka na zasytenie. Ale sa neprejedaj. Ja som tiez kedysi mala zjedeny obed za 5 minut. Aby som sa odnaucila od toho tak som sa pocas jedla zabavala na nete al.rozpravala s niekym (mne to pomohlo).
4.skus si dat nejake 3 hod po obede olovrant. Mozno to tvoj problem vyriesi
5. Pri chudnuti ziadna dieta. Ovocie striedaj. Najlepsie je na ranajky, desiatu a hned po fyzickom vykone. Banany mozes ale nie na veceru. Ovocie by sa malo do 15tej hodiny.
6. Dolezite je aj cvicit. Najlepsie HIIT. Ja cvicim doma podla videi. Po 2 tyzdnoch si vsimnes zmenu.
7. Ja osobne si myslim ze piskoty,musli a corn flakesy maju vela cukru. Aj "polystyren" neni nic moc. Ked tak si urob musli doma z ovs.vlociek, orechov a ovocia podla chuti. Najlepsie na ranajky. Z ovs.vlociek si mozes robit aj kase al.susienky.
Ak rada varis na nete najdes kopu skvelych a zdravych receptov.
Prepac ze take dlhe :) hadam som pomohla