Koleno - natiahnutý väz LCA

Príspevok v téme: Koleno - natiahnutý väz LCA
panko123

Ahojte,
Pred 2 týždňami sa mi stal úraz na futbale,zle som dostúpil a prehol koleno do zadu,bol som u doktora a ten povedal: natiahnutý úpon LCA-predný skížený väz,
opuch už nemám vôbec,ale nemôžem dostúpiť celou váhou na ľavú nohu,postupne sa to lepší,mám tam tejpy ktoré mi skutočne pomáhajú,chodím na stacionárny bicykel+plánujem plaváreň,chcem sa spýtať či mal niekto podobné zranenie alebo vie poradiť,kedy približne by som mohol začať s tréningom,myslím tým výklus aspoň lebo to nechcem úrýchliť aby sa mi to znova vrátilo,teraz len ležím doma a šetrím koleno.
Ďakujem vám za odpovede :) , poprípade ak máte nejaké cviky alebo triky na zlepšenie

6katarina6

Ja som si roztrhla predny krizny vaz, cize som sla na plastiku. Ale pri tomto uraze- spadla som, ked som stala na lyziach, som si aj natrhla bocny vaz v kolene. Doktor mi po artroskopii naordinoval barle a ortezu, ale ja som bola horsi pripad :D. S ortezou som mala chodit aj kvoli tomu, aby som natrhnuty bocny vaz az tak nezatazovala- doktor mi povedal, ze pri nadmernej zatazi sa mi z neho moze stat nieco nestabilne- ako zuvacka, ze mam tomu dat cas. Neskor som len bicyklovala a plavala,rozhybavame ho. Ale myslim, ze nejake rehabilitacie alebo navsteva fyzioterapeuta nemoze byt na skodu. Len netreba to rehanat, aby si clovek este viac neublizil, ale ani zanedbat, lebo cim menej nechame koleno bez pohybu, tym horsie sa opat dostavame do formy. Ale to asi viete :)