Plat v hrubom / cistom

N-ika

Zute- hm, mas to trosku pomylene...

Hruba mzda minus odvody (13,4%) vznikne zaklad pre vypocet dane.

Zaklad pre vypocet dane minus nezdanitelna cast zakladu dane (316,94).

Zo sumy co ostane vyratas 19% a z tych si v pripade danoveho bonusu odratas 21,41.

zostane ti cista mzda. Ak beries listky tak este minus tie:-)

ak je hruba mzda dajme tomu 1000 eur, vypocet je takto:

1000 - 134 (odvody) = 866

866 - 316,94 = 549,06

549,06 je zaklad pre vypocet dane

19% z tejto sumy je 104,32 (v pripade DB je to 104,32-21,41)

HM - odvody - dan = CM

1000 - 134 - 104,32 = 761,68 eur

Zute12

Ach jaj, Ty vôbec pracuješ, alebo máš 14 a chystáš sa niekde pracovať, len ešte nevieš aký je rozdiel medzi prácou na dohodu ako brigáda a hlavným pracovným pomerom, prípadne v podnikajú živnosť, s. r. o. či akciovka ? ? ? Robíš si srandu alebo čo ? ? ?

Veď pozri na výplatnú pásku a vidíš, akú máš čistú mzdu z hrubej, či nie, si slepá či čo ? ?

Ešte vždy po novom je to tak, že najprv si odrátaš daň z príjmu 19%, po starom to bolo 20%, potom odvody do sociálnej poisťovne t. j. starobné, nemocenské, invalidné a máš čistú mzdu, čiže dokopy daň s príjmu s odvodmi môže byť tak cca 25%, čiže hrubá mzda - 25% máš čistú mzdu, už Ti je to jasné, či ešte vždy nie ? ? ?

Blbá hus ! ! :-(

susana2

Keby ste hľadali niekoho na mzdy tak dajte vedieť tu barta.sk dobre sa s nimi spolupracuje, ja mám stále nejaké otázky lebo sa v mzdovej oblasti dosť pohybujem. Inak keď už je taká ekonomická téma, na faktúry je dobré toto primafaktura.sk stačí len zadať údaje :)

petron44

Ono to závisí od výšky vašej mzdy. Pri minimálnej mzde sú dane nízke. Pri vyšších platoch je to viac. Pozri www.vypocet-cistej-mzdy.sk Pri nízkych mzdách sa neplatí daň z príjmu a ani zdravotné odvody.

Lulu2011

ty co ides na bali - nie som bezdetna, za hranicie by som isla hned, keby mal moj muz viac odvahy, sama nechcem ist, to by som nebola stastna, bez rodiny

Lulu2011

wreck - nemam take znamosti ako oni :)) ale tak uvidime casom, clovek nikdy nevie, kde bude pocut o nejakej praci, vacsinou sa teraz tak clovek k nejakej lepsej dostane, na to inzeraty nie su

gogosou

presne! nevravim ze niektori sa nedostali k dobremu platu uz narodenim a pod., ale je aj kopa ludi co sa vypracovala a ma slusny plat, potom su ludia, ktori fakt nemaju naviac nez makat za minimum ale najslabsi su ti co maju rozum len su lenivi a rozmaznani, vecni stazovatelia, pripadne sa im nechce odparkovat zadok z rodnej dediny, takych uz obchadzam na kilometre, kto ma to plakanie pocuvat

idemnabali

lulu je v tom horsia ze vela keca a malo robi :P Lulita bud rada ze mas robotu a nefnukaj, kopa ludi je co ju nema a menilo by s tebou a ty sa stazujes a stazujes a stazujes. Ak sa ti nepaci, si bezdetna tak chod za hranice.

wreck

Lulu2011, ale ty sa predsa nemozes nechat stiahnut vacsinou dolu. ty sa prave musis pozerat na tych, ktori su tam, kde chces byt ty!

v com su ini? co robia inak? ako myslia? v com je tvoje myslenie ine?

vzdy bude existovat velka skupina priemernych. gaussov graf jednoducho nepusti. ale trik je prave v tom ako z tej priemernosti uniknut. aj v tom presove, aj v tych kosiciach, su taki, ktori maju 700, 800, 1000€ v cistom. ako je to mozne? ako to robia? a v com si ty horsia?

rozumies? :-)