Ranka na pyskoch, neviem sa jej zbaviť

Príspevok v téme: Ranka na pyskoch, neviem sa jej zbaviť
nikinkira

Už veľmi dlho mám na pyskoch ranku, akoby trhlinku, ktorá sa tiahne pozdĺž až k hrádzi. Často som mávala zápaly, infekcie, mykózy, raz mi to prejde, no tá "ranka" nie a nie zmiznúť. Gynekologička mi tvrdí, že je to prejav infekcií, ale veď to nie je možné, aby sa mi to nezahojilo predsa?! Nebolí a ani neštípe. Užívala som rôzne maste (Pimafucort, Candibene, Bactroban), no úplne mi to nezmizlo. Styk s partnerom už nie je takmer žiadny a pri dráždení mi to len začervená a náznak maléhoho zahojenia sa zas "otvorí"... Za cca rok sa to nikdy úplne nezahojilo. Mal niekto niečo podobné?

RNG

NuZ ja ako cukrovkar DM-2 sa velmi slabo hijim a kazda ranka, poskriabanie sa mi po case zapali roznymi nakazami, co okolo nas stale su. Ja pouzivam na rany zmes kokosoveho oleja a jemneho praskoveho cuktu, vco ni rany ryvhlo zahoji a zapaly na a nich zmiznu do 24 hodin.
Ta zmes je dobra aj na vnutorne hojenie, tj na jazvy, ktore sa tak zmensia.

asis111

Ja som bola minule v nemocnici na gynekológii a jedna pani tam mala rakovinu kože na veľkých pyskoch. Ešte nikdy som o takom niečom nepočula. Na tvojom mieste by som si dala zobrať z toho vzorku na histológiu, potom budeš múdrejšia. Sorry, že som ťa vystrašila, ale treba čím skôr konať. Držím ti palce, nech to nebude nič zlé.