Celiakia

Príspevok v téme: Celiakia
Chechil

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či je možné počas biopsii tenkého čreva vidieť priamo už pri odbere vzorky vidieť nejaké zmeny. Doktorka do správy napísala, že nevidí žiadne poškodenie, takže ju pravdepodobne nemám, však? :)
Krvné testy som mala zýšené iba IgA (viac ako 200), IgG bolo v norme.

Čo si myslíte? Vďaka

Chechil

Mala som anémiu až v takom stave, že sa mi dobre neprekvovali prsty na nohách. Tým sa to vlastne začalo, že som išla cievnemu, ten ma poslal na interné a tá ma poslala na gastro. Mávala som i zvýšenú teplotu (skoro 2 roky, ale to neviem či s tým súvisí,možno), ďalej som mávala nafúknuté brucho a kŕče, zápchy (narozdiel od hnačiek, vraj aj to je forma) a i únavu. Po dvoch týždnoch čo mám dietu sa isto cítim lepšie. Hlavne žiadne nafúknuté brucho a pocit plnosti.

RNG

Celiakia, alebo miernejsie intoleranzie/reakcie na gluteny je coraz castejsia zalezitost, ako ludom ubudaju kyseliny a enzymi a zavadza sa coraz viacej hybridov zrnin, co maju pre nas menej stravitelne bielkoviny.
Preto odporucam kazdemu skusit jest bezlepkove jedla a po par tyzdnoch az mesiaci uvidi, ci sa bude citit lepsie.
Na to netreba lekarske testy ani vydrapene vzorky zo stien criev co tam vytvoria slabo hojace sa rany a ine komplikacie.

emalea

prosím Ťa...a z čoho teda lekár/ka usúdil/a, že máš predsa celiakiu?keď vlastne hneď v príspevku 11.6.2014 píšeš, že doktorka po biopsii nevidela nič vážne v tenkom čreve?? a výsledky z krvi boli také aké boli....

matway

Ja osobne by som si asi nedal robiť zbytočné bolestivé vyšetrenia pri podozrení celiakiou. Príčiny môžu fakt ukazovať na iné choroby,ale ak už celiakia, tak napr. RNG má skvelý prístup k detoxikácii tela a bezlepkovej strave. Ja zas preferujem likvidáciu parazitov a všetkých patogénov obsiahnutých v tele a potom nasadím detox /poprípade počas/. Doktor vám agresívnym spôsobom cez hadice hľadá niečo podozrivé, a ak nájde, napr. HELICOBAKTER, tak nasadí ATB. Od bolesti sa vám uľaví, ale helicobakter sa opäť niekde rozmnoží.
A opäť to isté, vyšetrenia a vyšetrenia, a na rad prichádzajú antidepresíva, lebo podľa všetkého si to len namýšľate! Prosto povedané, CELIAKIA sa dá zvládnuť!

RNG

Aj tak odporucam pouzivat enzymy na lepok/gluten, lebo za roky mas telo zamorene a treba sa ho snazit ocistit. A nikdy nevies, ako sa ti z casu na cas pritrafi nieco zjest s lepkom, nie vsetci hovoria pravdu ked tvrdia, ze to lepok neobsahuje.
Na mlieko su velmi silne enzymy, co nielenze odmoria telo, ale dokonca pomozu aj stravit mliecne vyrobky, ked zoberies dostatok enzymov nas to. Dobry je napr vyrobok firmy Enzymatica, Lacto Dairy digestion complete.
Ta ista forma ma aj enzymy na lepok/gluten.

Chechil

Bezlepková dieta pri celiakii je na celý život...to je jasné!
No mne pri biopsii nič nepovedali, takže mi zostáva len asi čakať na výsledky do konca mesiaca a uvidí sa. Verím, že to bude všetko fajn ;)

ghuiop

A co jete prosim vas? Ja som si robila fooddetective test a vysla mi tam alergia na psenicu. Tak neviem ci je to stopercentny test ale aj tak neviem co jest...da sa to liecit?