Rozchod

Príspevok v téme: Rozchod
Trinity1113

Mám veľkú dilemu a sama neviem čo mám robiť. Vždy som vedela v živote čo chcem, ale teraz som úplne beznádejná a potrebujem počuť váš názor pretože ja už nad svojou situáciou nemám nadhľad :( Rozišla som sa s priateľom po 4 rokoch, pretože začal uprednostnovať všetko okrem mna. Tento rok som skončila vysokú školu, ktorá bola veľmi ale veľmi náročná. Keď som ho najviac potrebovala počas môjho posledného skúškového odišiel radšej za kamaratmi, prípadne uprednostnil niektorú z jeho zalub. Mala som posledny víkend volna lebo som vedela ze ma čakajú štátnice, dokončenie diplomovky a on odišiel s kolegami na chatu. Tak som sa rozhodla že to ukončím,a povedala som mu že potrebujem pauzu pretože som sa potrebovala sústrediť na povinnosti, ktoré ma čakali a nie si stále vyprosíkavať jeho pozornosť. Pre mna to znamenalo vela, pretože som 5 rokov drela pre niečo čo som v živote chcela dosiahnut. Počas 1 mesiaca sa mi ani neozval, nezaujímal sa o mna, velmi ma to trápilo, ťažko sa mi učilo a najviac ma mrzelo to, že človek ktorého milujem 4 roky sa nesnažil ani sa len spýtať ako sa mi darí, či nepotrebujem pomocť a pod, narozdiel toho som zistila že sa chodil zabavať, užíval si zabavu s kamaratmi a pod. Počas tohto obdobia (neviem či je to osud, sama tomu nechápem) sa mi ozval človek s ktorým som pred týmto vzťahom prežila velmi krátky čas ale bol krasny, mali sme sa radi, lubili sme sa len vtedy sa naše cesty museli rozísť. Písali sme si sms, pomáhal mi ked už som to nezvládala,pretože vedel čo obnášajú štatnice, a vdaka nemu som to zvladla, pretože keby sa v tej dobe neozval, tak sa asi zrutim :( po mojom uspešnom ukončení sa mi priateľ ozval, zrazu sa začal zaujímať, lenže pre mna to už nemalo význam, necítila som uprimnosť a citila som sa sama ked som ho najviac potrebovala. Teraz sa chce veľmi vrátiť, hrá mi na city, ked ho ignorujem, tak mi vypisuje aka som bola 4 roky na zlá a ja to nezvládam :( (pritom som taka vobec neni) jeden den mi napíše že sa musím zmeniť ja, lebo som mala chyby, ale on svoje nevidí, nepripustí si ich, lebo povie že volnosť patrí ku vzťahu..ktoru mal vzdy, nikdy som mu nezakazovala...a on už nevedel kedy je dosť..problem je ten, že každý den na neho myslím, že ho stále milujem, viem som naivna, možno už hlupo zamilovana a pritom si sama uvedomujem čo mi spravil..neviem či mu mám dať šancu alebo nie :( viem, možno vyzerám hlupo ale sama neviem...už som z toho zufala..

Maoam

Je to tazke, velmi to boli, ale to prejde. Najhorsia je ta prva faza, potom sa to bude zmiernovat a nakoniec budes rada, ze to mas za sebou, ze si to dala.
Teraz si velmi nachylna na 'navrat spät' a bude ti velmi chybat, ale ak vytrvas tuto debilnu emocionalnu fazu, tak casom nastupi jasny rozum a spomenies si na vsetky veci, pre ktore to NESLO a nikdy by nefungovalo a budes nakoniec, ked to zmaknes, velmi rada.

Drzim ti palce, nie si v tom sama....vela ludi aktualne prechadza niecim takym, tak aby si sa necitila tak opustena, ze len ty...Nie...aj ini.

odpovedaaam

pozri, necitala som komenty pod, ale nikdy sa to nezmeni..to nieje film...je to realny zivot...davat mu sancu ked uz si sa premotivovala je zbytocne...mozno prvy mesiac to bude akoze vyzerat slubne ale pride prvy problem, prva hadka a budes zase tam kde si! zazila som nieco velmi podobne... vobec sa k nemu nevracaj... ty len potrebujes niekoho kto ti ho nahradi...kto ta bude chapat, respektovat, kto ti bude oporou, kto bude mat na teba cas, kto ra vystiska a vybozkava ked ta nevidi aj ked od posledneho stretnutia neubehlo ani 24 hodin...podla toho ako pises mi prides velmi citliva... vies kazdy clovek si aj tak spravi po svojom...moja rada znie, ostan tam kde si, zotrvaj, predsa sa to posunulo niekde inde, dalej, nevstupuj do tej istej rieky do toho isteho trapenia..sanca 1:nekonecno ze sa to zmeni k lepsiemu..nebud ochotna trpiet len preto, ze ho lubis..len laska na vztah nestaci. Bud ochotna byt stastna a nie len v predstavach...

johanka.arku

kasli na neho! to chces ze ty budes svedomito zit a on bude stale zurovat, ty budes cakat kym sa vrati z chatovaciek, chodit s kamaratkami na vinko je super ale raz za cas on vypada ze ta samotnu nechaval velmi casto. ak ta tie zurky bavia a toto ta stvalo len preto ze ty sa musis ucit a on sa zabava tak tam sanca este je ale ak mas na neho nervy pre toto aj v tvojom kludnom obdobi tak kasli na neho. mesiac sa ti ani len neozval ako to ide a to vedeml ze mas statnice...!!to si mu asi velmi nechybala.daj vediet ako si sa rozhodla

Fleur-de-lis

no, no to píšeš je pohľad z tvojej strany. Ako tu píšu ostatní, trebalo by vedieť aj pohľad druhej strany.
Ale z toho, čo píšeš ty, ja by som mu už šancu nedala.
Samozrejme, že tam city ešte budú, ale pozor na to, podľa čoho sa rozhodneš.
Nauč sa pozerať sa na samú seba úprimne. Niekedy je to príliš nepríjemné priznať si svoje chyby.
Ale inak sa na váš vzťah nebudeš vedieť pozrieť aspoň trocha objektívne.
Alebo sa poraď s niekým, kto vás pozná, komu dôveruješ, kto je rozumný. Vypočuj si názor niekoho takého.

No a rozhodni sa nielen podľa citov, ale premysli si ako vyzerá život s ním, aká si ty pri ňom (si pri ňom lepší človek či naopak?), či je dosť zodpovedný, úprimný, či sa naňho dá spoľahnúť, čo si ochotná prijať a dať...

A s tým druhým chalanom by som si vzťah nezačínala, kým tam budú city a neistota voči prvému vzťahu. Pozor, aby si jeho pozornosť a lásku nezneužila, aby ti to pomohlo z predošlého vzťahu. Na to môžu byť priatelia, ale nie je to fér, ak to robíme s niekým, kto o nás má záujem.

Najprv sa dostaň z toho vzťahu, kým si začneš ďalší.

Trinity1113

Situáciu, ktorú som opísala bola posledná, kedy som si povedala dosť. Trvalo to pol roka, že uprednostnil vždy niekoho alebo niečo iné. Trápilo ma to. Dokonca aj na štedrý den sa vratil o 3 rano lebo bol s kamaratmi..ked som mu hovorila prečo nemôžeme byť spolu povedal, že musí ísť tam a tam, a že nikde nesmie chýbať..Jeho chaty sa konali pravidelne,tak si myslím že keby na jednu nešiel nič by sa nestalo..

Deria

Je tazko radit, pokial nepozname nazor tvojho priatela. Je vzdy dobre vypocut si obidve strany. Mozno mal on podobne pocity ako ty, ze nanho kasles a citil sa odstrceny, tak sa isiel zabavit?

Hrac

A sa mu divis? Ved si sa s nim rozisla kvoli tomu, ze jeden vecer nebol pri tebe ale s kolegami na chate. Si to mohla vyuzit a ucit sa a s nim byt o den dva na to.

,,som sa potrebovala sústrediť na povinnosti, ktoré ma čakali a nie si stále vyprosíkavať jeho pozornosť.,, Ved to presne si aj robila...

Preco by sa mal snazit mesiac, ked si ho odkopla. Partner/ka nie je hracka, ktoru ked nechces v jeden okamzik, tak ju zahodis a za cas ju chces spat v povodnom stave... A medzi tym este rozmyslas o druhom? Really?

Trinity1113

Zabudla som dodať, že človek ktorý mi vtedy pomohol o mna stojí, povedal mi ze ma miluje a že chce mi v živote pomahať a stáť pri mne lenže ja milujem stále svojho expriatela a neviem čo mam robiť :(