Chcem aj nechcem

Príspevok v téme: Chcem aj nechcem
Zufala17

Ahoj mám 17 rokov. Za posledné dva roky som pribrala 20kg. Doma to nemám dobre. Málo fin.prostriedkov, agresívny brat (8), nevlastný otec ktorý ma neznáša, utrápená, strhaná matka.... Cez toto všetko mám problém ešte aj sama so sebou. Cítim sa vo vlastnom tele ako väzeň. Dôsledok mojej váhy sa podpísal aj na mojom sociálnom živote. Nepohybujem sa medzi ľudmi, nechodím von. Vlastne celá moja náplň práce je ležať v posteli a pozerať sa na iné baby ktoré sú štíhle. Keď idem von deptá ma phľad na baby, ktpré sú krásne oblečené hlavne teraz v lete. A ja musim sledovať či mi niekde netrčí kus sadla. Veľmi by som chcela zhodiť no ide o to, že ja sa prejedám z nervov. Doma sa niečo udeje ja sa musím prežrať aby som myslela na to ako ma bolí brucho a nie na to, čo je zrovna doma.
Veľmi by som túžila raz si obliecť šortky. Alebo sa ísť kúpať na jazero. Nemôžem.
Aj keď viem že mi tu asi nik neodpovie. Aj tak sa spýtam máte prosím niekto pre mňa niake riešenie ? Okrem psychológov a psychiatrov na to ja nemám peniaze. A tiež že mám vynechať pečivo pretože niekedy bývame fakt iba o chlebe a masle. Ďakujem.

Ondrej_333

Ahoj, asi veľa z toho zopakujem po sewie, ale je to naozaj tak.
Bez zmeny životosprávy pôjdeš s kilami ďalej hore a psychikou dole - toto je isté.
Zmena životosprávy nie je len zmena jedálnička, ale zmena celkového postoju k životu.
Aspoň zopár bodov, s čím by si mala podla mňa okamžite začať:
1. Ak máš z čohokoľvek stres, nezačni hneď jesť, ale daj si pohár vody a choď von na dlhšiu prechádzku, ideálne ak sa ti kvôli váhe ešte dá, tak 30-40 minútový beh striedaný s chôdzou. Ver mi, že toto pri strese veľmi zaberá - osobne dlhodobo odskúšané.
2. Asi budeš ešte študentka, blížia sa prázdniny, snaž sa nájsť brigádu - aj mimo bydliska. Finančne si prilepšíš, čo ti umožní dovoliť si kúpiť zdravšie jedlo a hlavne prídeš na iné myšlienky
3. Začni robiť nejakého koníčka - nie všetko je finančne náročné, určite ťa niečo baví a tým veľmi pravdepodobne stretneš ľudí pdodbných záujmov.
4.Zo vzhľadu sa nestresuj, kľudne si daj šortky a vyber sa k jazeru. Zober deku, dobrú knihu a relaxuj
5.Čo je najdôležitejšie, okamžite skonči s celodenným vylihovaním v posteli. Začni sa aktívne zapájať do domácich prác - upratovanie, pranie, varenie, pomáhanie matke, bratovi s učením atď. Ak si pasívne celé dni v posteli, tak sa nediv, že tvoja matka je strhaná, jej druh ťa moc nemusí a brat je voči tebe agresívny.
Asi som ťa moc nepotešil, ale nijaké jednoduché riešenie na takýto problém neexistuje

sewie

ahoj,

je to proste a zaroven zlozite-potrebujes robit presny opak toho co robis teraz. namiesto posedavania doma-ty sa pozrebujes dostat z domu!chod na kruzok, brigadu na prechadzku, na korcule-tym nebudes vystavena tomu co je doma a prides na ine myslienky .namiesto prejedania sa chod vyzurit behom alebo nejakou rychlou "agresivnou" chodzou.prejedanie ti nic neda-len dalsie problemy-dostan zo seba negativnu energiu produktivnym sposobom-sportom, umenim-pis trebars basne, alebo dennik, maluj, alebo cokolvek ti napadne.
hovoris ze nie je penazi a ty len sedis doma-je leto-vsade kopec brigad pre studentov-tak chod na brigadu! je uplne jedno aku!ja som chodievala na nocne do Raja:D alebo danone:D no strasna blbost ale niekedy stretnes fajn ludi a dostanes nejake peniazky.
ak je zle pocasie a si doma-uc sa nejaky cudzi jazyk-neskor budes moct vycestovat do zahranicia a budes mat pokoj od rodiny...viem ze to mas teraz tazke-ale neryp sa len v problemoch! hldaja aktivne riesenia!