Psychopat

Príspevok v téme: Psychopat
sln

Ahojte viete mi poradiť ako ochrániť malé dieťa pred psychiatrom? Mala som manžela psychopata konečne nás rozviedli a som neskutočne šťastná že má doma neutralizuje, neobmedzuje, nevydáva so mňa energiu a najhoršie to bolo keď zistil že som sa mu postavila na odpor.jedine ako mi vie už ublížiť je cez naše spoločné dieťa. Na verejnosti vystupuje ako dokonalý muž no v súkromí to bolo peklo samé zakazi, s nikým som sa nemohla stretnúť a ani mať vlastný mobil či emaily všetko musel mať pod palcom. Najhoršie na tom všetkom je že so mňa robí oblúku a zo seba chudáka dokonca aj psychológ odhalil jeho psychopariu no ako všetci vieme otec ma pravo na dieťa a v tom mi nik nepomôže z kompetentných. Mám určené casi stretávania s dieťaťom za mojej prítomnosti , no už len to že ho vidím a ze je pri nás mám strach,že sa mi nepodari úplne odísť od jeho vplyvu.

Rieka03

a neda s anejako este cez ten sud proste mu to pravo odopriet ... ved ma pravo ale v tomto pripade je vplyv otca skodlivy ako na teba tak podla mna aj na dieta. to by mohol aj pycholog dosvecit

sln

To viem no bez komunikácie to nejde keďže dieťa má 17mesiacov a či som kludnejsia a vyrovnanejsia jeho to viac naštartuje a potom sa vyhráža je to ťažké a keď mu ukážem že sa ho nebojím tak kedykoľvek príde k bytu a ničí všetko. Mám susedov ktorý vedia o tom a sú nápomocný no ani polícia nič nevyrieši povedali mi oni môžu až vtedy zasiahnuť keď sa niečo stane no vtedy už bude neskoro. Ja len dúfam že si nájde novú obeť a postupne nám dá pokoj. Zvažujem aj odstahovanie do iného štátu no viem že to by bolo na dlho a cez súdy. Psychológ sa vyjadril že musím to trpieť pretože otec ma pravo na dieťa a dieťa na otca.

Rieka03

najhorsie na tom je ze s a snim musis stretavat. mozno by ti v tejto situacii vedel pomot nejaky psycholog. ja neviem

Rieka03

a hlavne si davat velky pozro na komunikaciu- oni ta vedia priviest tam kam chcu aj bez toho aby si to ty tusila.

Rieka03

verim ze co prezivas musi byt velmi tazke. poznala som podobnu osobu, aj ked to nebol moj manzel, takze je to pre mna ovela lepsie. viem ze stakymto clovekom aj ked vies co je zac tak on dokaze si ta znova ziskat a zneuzit. musis vzdy pamatat na to ze tomuto cloveku nepomoze ziadna snaha o kompromis , odpustenie, ale naopak nemozes ho ani provokovat (cize snaha o nejaku konfrontaciu radsej vynechaj- aj ked z vlastnej skusenosti viem ze hlavne ak si mal pred tmy toho cloveka rad a doveroval si mu je to velmi tazke). je to velmi tazke ale musis pri nom vypnut svoju osobnost, resp ho uplne ignorovat, ale nie tak aby si ho nahnevala. myslim ze jedine tak sa to asi da.