Stómia - život s ileostómiou

Príspevok v téme: Stómia - život s ileostómiou
mija85

Dobrý deň! Môj otec bol operovaný na rakovinu konečníka, pričom mu odstránili celé hrubé črevo, urobili mu umelý vývod z tenkého čreva, teda stal sa z neho ileostomik.
Hľadám tu ľudí ktorých žiaľbohu postretol podobný osud a žijú so stómiou, alebo rodinných príslušníkov, s ktorými by som si mohla vymeniť zopár informácii, typov ohľadom tohto stavu. Ako vlastne žiť s ileostómiou.
Za každý ohlas budem veľmi rada a vďačná.
Vopred ďakujem, M.

Marko70

Dobry den.Nasiel som vas prispevok .Dokazeme vam pomoct bez chemoterapiii a ozarovani.Mame za sebou vela vynikajuch vysledkov .. hovorim o celkovom vylieceni sa..Ak mate zaujem tak ma spatne kontaktujte..Nejde o ziadne farmaceuticke lieky plne chemie ktore maju za ulohu predlzovat vasu liecbu a samozrejme nevyliecit vas. V kazdom pripade za info nic nedate ..

p.kolpor@gmail.com

Anna01

Dobry den. Moj manzel je uz druhy rok stomik,po prekonani rakoviny hr.creva. Vzdy mal rad vodu,plavanie a jasenie sa s vnucikom vo vode. Teraz len smutne sedi a mne trha srdce,ked vidim,ako rad by siel k vode ale nevie,ako zamaskovat zberny sacok a nebudit pohorsenie okolia. Poradte mi prosim vas..ako to riesite vy,astatni?

Batovka

Ahoj všetkým.Od augusta 2015 som ileostomik.21 rokov som zápasil s chorobov a skončilo to operáciou.Verte že začiatky neboli ľahké,ale je veľmi dôležité upratať si to v hlave a za druhé je veľmi dôležitá podpora rodiny.Od toho sa dá odraziť a postupne sa vrátiť do normálneho života.Dôležité bolo postupne zistiť ako reagujem na ktoré druhy potavín,aby som nemusel stále myslieť na to či mám po ruke toaletu,keďže používam výpustné sáčky.No a potom som postupne začal posilovať,aby som sa už po pol roku vrátil do práce,podotýkam že nesedím v kancli.Teraz už veselo športujem(okrem kontaktných),chodím plávať(kryjem to čiernym elastickým tričkom) a hlavne sa teším s mojím dvojrocným vnúčikom,ktorý je mojim hnacím motorom(sľúbil som mu že ho naučím hrať futbal.Takže hlavy hore,život je krásny.

mija85

evaika, na facebooku nájdete skupinu s názvom Stomici - i stomici mají májové dni. Požiadajte o pridanie tam sa dozviete veľa užitočných informácií.

kikarika1

Dnes som bola s maminkou v BA NOÚ a ako sme sedeli v čakárni, tak sa nám jeden milý pán zdôveril so svojím problémom. V marci 2014 bol operovaný na konečník (mal tam zhubný nádor), v súčasnosti podstupuje chemoterapiu (zvláda ju veľmi dobre), všetky výsledky má v poriadku a dnes si bol pre termín u chirurga, ktorý mu vývod odstráni - vraj už tam nie je potrebný, má to zahojené....myslím, že toto je veľmi dobrá správa, tak ti prajem, aby takáto dobrá správa postretla aj tvojho ocina

mija85

Ďakujem za ohlasy.
dwqdwq789: chcem sa ťa opýtať, je tvoj brat naozaj ileostomik, (odstránené celé hrubé črevo)- prepáč, že sa takto pýtam, len ma prekvapilo ako píšeš, že hnačku, či riedku stolicu nepozná, nakoľko z vlastnej skúsenosti s mojim otcom viem, že tá stolica je vždy riedka alebo redšia, nikdy nebude formovaná.
Drží si tvoj brat normálne váhu? Lebo pri ileo je to ťažšie, tam sú veľké straty aj tekutín a všetkých živín. Ja sa môjho otca teraz snažím postaviť na nohy, je totiž veľmi schudnutý a zoslabnutý.

philips

Proti realite? Závisí od toho, kto čo považuje za realitu. :)

Ale nebudeme sa tu o tomto baviť, je tu reálny problém s reálnymi ľuďmi.

matway

philips: nehnevaj sa, tebe nebudem odpovedať, keďže som čítal tvoje príspevky a sú dosť proti realite, nehnevaj sa...

matway

kikarika1: venujem sa vážne rakovine, a začalo to pri mojej manželke a mojom probléme, keď sa na mňa doktori pozerali, ako na hypochondra! Mám za sebou už manželkin HPV, rakovina krčka maternice, mám za sebou už aj rakovinu ľadvín a prsníkov! Mám za sebou aj transplantáciu bedrového klbu, epilepsiu, či celiákiu! Pripomeniem iba svoje problémy, kedy som nespal cca 8 mesiacov, a nikto mi z modernej medicíny nevedel pomôcť, prečo trpím bolesťou hlavy a nespavosťou ohľadne pichľavých bolestí v oblasti očí, temena hlavy, zubov a vlastne celej ľavej strany!!!nespal som, trpel som pri každom privretí očí, nikto nič nevedel, nikto sa ani nezamýšľal, prečo to je,,,NIKTO!!!Teraz to viem, a som ochotný všetkým pomôcť, nech sa na mňa moderná medicína aj spolu s konzervatívnymi doktormi pozerá, ako chce...pomôžem...