Nie si z dobrej rodiny - tak cau!

Príspevok v téme: Nie si z dobrej rodiny - tak cau!
qwe

Ahojte.
S priatelom uz spolu chodime 5 rokov a tento vikend sme zorganizovali, aby sa stretli nasi rodicia(pri prilezitosti promocii). Doteraz bolo vsetko v pohode... s jeho rodicmi som mala super vztah!
Opisem situaciu: Moja rodina nie je nicim vynimocna. Nik z nas nema extra pracu, super vzdelanie. Nasi nechodia na dovolenky, su to obycajni pracujuci ludia, nie velmi spolocenski.
Priatelovi rodicia su akcnejsie typy, s lepsim postavenim (nie su to ale ziadni prominenti no su na tom o dost lepsie ako moji rodicia).
Princip o co ide je, ze napriek tomu, ze vedeli, ze su odlisni, priatelovi rodicia ma uplne odpisali.
Urazaju ma.
Priatelovi sa "vyhrazaju" ze sa kvoli nemu teraz musia odstahovat, ze im robi hanbu, ci na viac nema... kam sa to zaradil. Vraj su kvoli tomu na liekoch. Akoby som mala rodicov trestancov alebo nezamestnanych narkomanov.
Mam pocit ze chcu aby ma opustil kvoli tomu ze nemam dost dobru rodinu pre nich.
Prosim povedzte mi ci je toto normalne... Som zufala... tri dni uz kvoli tomu revem... Takto dopadli moje promocie :(
dakujem

pistek

Nieco sa muselo stat. Pretoze je nanajvys cudne, aby si az po 5r vsimli, z akej rodiny atd pochadzas, aku rodinu mas. Dva roky spolu dokonca zijete. Tvoj priatel isto pozna tvoju rodinu. Urcite za tie roky sa ho jeho rodicia museli spytat na vasivh...otazky typu: "aka je to rodina?co su zac?co robia?ako ziju?atd atd..
Takze skor je za tym nieco ine..

zbludiladusa

hojko ako ale má v niečom pravdu,proste-je to žiaľ tak,v dnešnej dobe,žijeme tak,žeelita nemá ísť k spodine a naopak.je to na SVK tak,nikto nič s tým neurobí,.stále tu panujú predsudky,ktoré nie su v iných krjainách určite.
a máš pravdu aj v tom,že postupne bude ON na nej hladať tie chyby,ja viem,.podľa seba---takže máš pravdu,aj ked si to napísalaa tak tvrdo

drozofila

Snazila by som sa po prvom odboleni porozmyslat nad tymto vztahom. Si si ista, ze tvoj chlapec nenachytal nejaku nadutost tiez?
Ak nie, drzim, vam palce. Velmi.

De facto, ak mate obaja VS, ste si kvit.
Ale aj tak ostava smutny fakt, ze velky rozdiel v socialnom povode je pre vztah rizikovy. Zatvaranie oci ani rozhorcovanie sa to nezmeni. Jednej strane vadi, ze synacik mohol mat nieco lepsie, druhej strane vadi, ze sa na nich divaju zvrchu. A zdroj napatia je na svete.

Maoam

bohuzial, oni sa nezmenia, fakt, ze su na liekoch, je inak vlastne vtipny/smiesny...aj ked trpko-smiesny pre zakladatelku temy

oni zrejme nikdy neprijmu dievca z rodiny, ktore nebude podla nich minimalne na tej istej materialnej urovni ako oni, proste 'samozvana elita'

v skutocnosti s najväcsou pravdepodobnostou osobnostne a charakterovo zakladatelke a jej rodicom nesiahaju ani po päty, ale to si nikdy neuvedomia prave pre svoju nadutost a pychu

bud je ten chlapec uplne iny ako oni -alebo bude casom presne ako oni

nic medzi tym nie je

a ak sa rozhodne byt inym, lebo mu to doma lezie krkom, tak zivot so zakladatelkou bude mozny iba daleko od jeho rodicov s minimalnym kontaktom

wreck

h(no)jko, co si ty za ubohu suku, ze jej davas taketo "rady"? tu sme v europe a nie v indii alebo afganistane, aby sme sa tu hrali na kasty alebo nechavali rodicov urcovat koho smieme milovat, ano?

nebudes aj ty z tej udajnej "elity", s najvacsim mnozstvom psychopatickych osobnosti zo vsetkych socialnych skupin, ktorych "elitnost" spociva najma v tom, ze hodnotu inych meraju majetkami?

na samotu s vami na 3 tyzdne, vidly do ruky a skyvu chleba na den, nech sa vam vyvetra v tych vasich "elitnych" gebuliach.

hjko

naco si sa pchala medzi elitu ked patris k spodine , mala si si hladat priatela na svojej socialnej urovni , teraz budes pre nich len ta chudera na cely zivot to budes mat na tanieri...

viem napisala som to pravdivo hnusne ale to zial kruta realita , tvoj priatel po case zalubenosti zacne na tebe hladat tie nedostatky ako jeho rodicia , on za to nemoze bude to mat v podvedomi ...budes to mat tazke

eva147

gwe, napada mi zvrhlost.
Co keby tvoj priatel rodicom povedal, ze sa si dali pauzu, mozno rzchod a ao novy ulovok by im priniesol ukazat nejaku totalnu katastrofu ?
Dohodla by si sa s kamaratkou. Ona by sa obliekla a zmalovala ako totalny stanicny typ. Na navsteve u nich by fajcila, nadavala, vyliala nieco farebne na koberec a povedala "sak je aj tak stary" ... akoze nenapadne by koketovala s tienovym svokrom .. mohla by sa rozhliadat a nahlas zaspekulovat, ze za kolko by sa ich byt/dom dal asi tak strelit... a tienovi svokrovci by si povedali "ach, jaj, zlata gwe" ...

uplne blby napad, vsak :-(

eva147

qwe, jemi luto, ze sa trapis kvoli nadutosti ludi, ktori, zial, asi budu pre teba doleziti.
Ten tvoj je na rade. Povedat rodicom, ze mozu byt radi, ze lubi prave teba. Mohla si byt napr. naduta rozmaznana krava z "lepsej rodiny", ktora by vsetkych okolo pekne trapila. Alebo aj z druheho konca, naozaj z rodiny asocialov a parazitov. Alebo zo superdobrej rodiny superzlodeja s bielym golierom ..a divali by sa zvrchu oni na nich..

Ak su kvoli tomut na sedativach, tak su cudni oni.

Zlatko, ak nepraju vasmu vztahu, nemozete byvat ani spolu ani velmi blizko /rozvracali by vas/. Mozno si najdete nejaky modus vivendi, az ked vase deti budu ich vnucata.

Nezavidim ti, ludska nadutost je prezlecena hlupost, ale da sa z toho vybruslit. Drz sa.

zbludiladusa

muc to ako sa dá vydržať 20 rokov ?preboha ..ja si myslím,že už teraz to nedokážem,ja mám však opačný prípad,moji rodičia sú proti nemu a jeho rodine,prvé roky a ja sa nad tým nedokážem povzniesť

doubledog

to je ale nejak opacne, nie?

ved to jeho rodicia su divni, ak su kvoli takejto veci "na liekoch", ide o psychicky labilnych ludi so sklonmi k liekovej toxikomanii.

podla mna nic moc rodina