Čistička vody

Príspevok v téme: Čistička vody
IvanaKl.

Ahojte,
minulý týždeň som mala tú česť byť na prezentácii f. Zepter o čističke vody. Mala som si doniesť vlastnú vodu, ktorú pijeme (bývame v paneláku, takže nie je to voda zo studne) a vraj oni mi stanovia kvalitu vody.
Tá pani zobrala odo mňa vodu, naliala ju do jedného pohára a ich, ktorá je už po prečistení čističkou vody do druhého a elektrolýzou mi vraj stanoví kvalitu. Po cca 5 minútach bola voda v mojom pohári akoby zaplnená machom a všeličím možným a ich bola takmer čistá. Povedala mi, že naša voda je škodlivá zdraviu a podobne aj minerálky a jediné čo mi pomôže je ich čistička. Podobne boli na tom aj ostatní ľudia.
Tá elektrolýza bola vlastne akoby len 2 paličky - akoby vybraté z rýchlovarnej kanvice. Vyzná sa prosím niekto do toho? Môže to byť reálne, alebo je to podvod?
Tlačili ma na zmluvu, ale zatiaľ som nepristúpila.
Ďakujem!

RNG

Preto sem "pcham nos", lebo sa tu rozsiruju okolo destilovanej vody bohapuste lzi, ktore sa siria aj cez medicku komunitu napriek faktu, ze destilovanu vody piju desiatky milionov ludi na svete uz desatrocia, a ziadna skodlivost jej nebola nijak dokazana dosial.

"Ziva a mrtva voda" patria do sfery rozpravok o Vitazkovy, nie do temy zdravie, co ma vychadzat z vedeckych dokazov a nie roznych nijak nedokazanych chyrov, aj ked je tychto lzi plny internet.
Ked je to tak skodlive, tak som zvedavy, preco to lekari tak casto pouzivaju na riedenie liekov, a dokonca vo velkych kvantitach na dialyzu.
Ja som zacal destilovat vodu , pretoze ta" zdrava vodovodna voda" obcas zapachala a nicila mi moje orchidey.
Zo zvedavosti som ju ochutnal a nijak sa mi nezdala skodliva, hoci nebola extra chutna. Po case , ked som sa dozvedel, ze miliony ludi piju reverzne osmoticky cistenu vodu, ktora tak iste prakticky neobsahuje ziadne mineraly, odvazil som sa ju aj ja pit.
Naviac ju medzitym zacali predavat aj pre kojencov a lekari ju odporucali na rozrabanie formul.
No a odvtedy je uz vyse 25 rokov, co ju pijem,aj cela moja rodina, takze ked tu niekto blaboli o jej skodlivosti,tak ma jemne vyvedie z rovnovahy.
Z hladiska zamorenia vod celkove, ked je na svete uz vyse 55 000 roznych umelych patentovanych skodlivych chemikalii(vcitasne patentovanych liekov) a vodari sleduju snad 20 maximalne, hovorit o bezpecnosti vody z vodovodu je dost naivne.

Rika_1

Áno, presne je to tak, destilovaná voda je škodlivá voda a neodporúča sa na konzumovanie. RNG má občas "zaujímavé" názory a neviem prečo pchá nos aj tam do čoho ho nič nie je.

RNG

Vsetko anorganicke je mrtve a voda je H2O, anorganicka chemikalia zaspinena prostredim ktorym prechadza
Dazdova absorbuje prachove castce zo vzduchu a ciastocne aj plyny, studnicna prechadza cez vrstvy pody, kde rozpusti niektore mineraly, artezska alebo mineralna bola tiez kedysi dazdovca, ale je uz velmi davno v zemi, tj ma v sebe velmi vela mineralov. mnohe su pre nas skodlive, ale to ludia nevedia, lebo si namyslaju, ze vsetko, co zo zeme prameni je zdrave pre nas.

RNG

Najcistejsia voda je destilovana a deionizovana. Napriek popularnym nazorom, ze je skodliva je uplne neskodna.Miliony ludi ju piju desiatky rokov, a nito este ziadnu skodivost nedokaza. Ja ju pijem uz vyse 25 rokov, niekedy si ju prichutim, lebo nema ziadnu chut, cim sa samozrejme zvysi aj jej salinita=obsah mineralov. Ale bezne vodovodne vody maju od 50 do 150 ppm mineralov(to je 50 az 150 miligramov na liter) tj nemozu byt zdrojom mineralov, ktorych potrebujeme radove viac, napr Na potrebujeme vyse 2000 mg, K az 4000 mg, Ca 1500 mg, Mg 800 Mg
Prave naopak, voda z tela odnasa rozne nespotrebovane mineraly a ine latky, takze nie je zdroj mineralov, ako to chybne tvrdia aj mnohi lekari a tzv "odbornici", ale prave naopak.

Karol_1

Určite nie, elektrolýza slúži na niečo celkom iné ako na určovanie kvality vody. Ešte ph vody by som si vedel predstaviť.
V panelákoch nemôže tiecť zdravotne závadná voda - práveže je kvalitná až v 80%, čo by sa v prípade studní v obciach povedať nedalo.
Okolo čističiek vody už bol dosť veľký chaos aj v minulosti. Väčšina zbaví vodu úplne minerálov, čiže vzniká destilovaná voda a tá je už viac nebezpečná ako voda z vodovodu.
V Čechách sa téma "čistička vody" dostala až na súd a to práve kvôli nekalým obchodným praktikám, ale bola to iná firma.
Osobne by som ju do panelákov nekupoval a ak si už niekto chce niečo zaobstarať do rodinného domu, tak odporúčam poradiť sa z odborníkom, ale rozhodne nie s človekom, ktorého cieľom je daný výrobok predať a tým pádom získať na jeho kúpe.

Siriusss

Elektrolýza a kvalita vody? To je riadna blbosť. Elektrolýzou sa kvalita nezisťuje, tú ti zistia na každej hygiene a zadarmo, bez všelijakých nahováraní a oblbovaní ľudí.
Inak v závislosti od toho čo sa má elektrolýzou stanoviť sa používa aj materiál naň a to napr. galvanický atď.... To čo tam rozprávali je blbosť.
Nech firma Zepter rieši radšej svojho bývalého riaditeľa, ktorý mi zobral reklamáciu a odvtedy sa vytratil aj z firmy.
Ak už čističku tak kvalitnú a nie svinsky drahú a Zepteru by som kontakt už nikdy nedal, lebo sú otravní a drzí akonáhle zmluvu neuzavrieš.

Marek_111

Vieš čo je elektrolýza? Je to vlastne rozkladací dej a pokiaľ tie dve "ladičky" neboli naraz v jednom pohári, tak elektrolýza vzniknúť nemohla.
Inak pokiaľ by aj tak zostala ich voda perfektne čistá, bola by to už destilovaná voda, ktorá nie je elektricky vodivá, čiže je už zbavená aj minerálov a pod.
Inak elektrolýzou sa kvalita vody nezisťuje, to je blbosť. Určite by som si ju nekúpil, lebo zrejme ju nevedia predať len podvodom.