Zamietnuta reklamacia

Príspevok v téme: Zamietnuta reklamacia
sklxa

Ahojte,

reklamovala som bezecke tenisky po roku, lebo sa mi na vrchnej latke spravili diery. Po dvoch tyzdnoch mi prisiel list a reklamaciu mi neuznali,vraj ze sa nevztahuje na opotrebenie nosenim, nespravnu udrzbu a mechanicke poskodenie, avsak obuv nebola ani na odbornom posudeni.a ak s reklamaciou nesuhlasim,mam si dat vypracovat znalecky posudok. Ako by ste postupovali? poznate niekoho kto robi posudky a za aku cenu?

hlas

Neviem či šťastie, v prvom rade som mal pravdu :) Lebo také blbosti, čo mne popísali do odôvodnenia v zamietnutí žiadosti, tak to som nechápal. Rozhodol som sa to riešiť, upozornil som ich, že buď mi vyplatia peniaze, alebo si dám vypracovať posudok a budem žiadať jeho preplatenie. Ostalo to bez reakcie, tak som sa do toho pustil. Dal som si urobiť posudok, samozrejme dali za pravdu mne. A ten som predložil dotyčnej firme. Samozrejme nemohli nič hovoriť, lebo oni posudok nemali vypracovaný a tak bez nejakých rečí mi peniaze poslali domov a bolo po paráde. Zákon je v tomto jasný, kedy firma musí vypracovať posudok a kedy nemusí. Tiež je zákon jednoznačný v tom, že ak mne firma zamietne reklamáciu a ja následne predložím znalecký posudok, ktorý dáva za pravdu mne, tak firma túto reklamáciu už nemôže zamietnuť!!! To je proste zákon, ten sa musí rešpektovať.....

mate59

hlas - samozrejme že posudok vypracovaný firmou bude v jej prospech,ale to sa nebude páčit dotyčnému a môže oponovať posudkom od svojho znalca.Apropo,znalecký posudok robí vždy znalec menovaný súdom.Naopak,tento posudok nebude akceptovat pre zmenu firma.potom je jediné riešenie na súde, ak to stojí za to.Je to tvrdenie proti tvrdeniu.
v tvojom prípade si mal asi šťastie.

hlas

mate, nehovoríš pravdu a zbytočne ju len pletieš, alebo jeho :)
proste si dáš reklamovať obuv...a ak tá obuv má menej ako jeden rok, tak znalecký posudok vypracuje firma....ak má tá obuv viac ako jeden rok, tak firma len posúdi, zvyčajne len vizuálne, stav a spravidla reklamáciu zamietne. A tu je možnosť si dať vypracovať znalecký posudok (nie súdny ani nič podobné) u nejakej nezávislej firmy. A tá firma, ak povie, že je to chyba obuvi, nie moja, tak som proste vyhral a bodka!! Firma to musí akceptovať, nemá na výber a musí preplatiť aj náklady na znalecký posudok. A ten môj stál asi 70 euro sa mi vidí. Znalecká firma mi dala zapravdu, hneď som to odniesol do firmy a bez nejakých zbytočných slov mi všetky požadované peniaze vrátili :)

mate59

každý súdny znalec má inú cenu,takto to nezrovnáš.Ako som písal, ty aj keď si dáš vypracovat posudok,firma bude oponovat svojim znal. posudkom, kde ti to zamietnu a vec budú považovat za vybavenú.Ak by si chcela bojovat dalej, musela by si sa obrátit na súd tak, ako som už napísal.

hlas

SOI ti v tomto prípade nepomôže. Spoločnosť je povinná vypracovať znalecký posudok len na reklamovanú obuv do jedného roka. Nie je pravda, čo ti tu písali, že skončíš na súde, lebo to bude posudok proti posudku, to nie. Ich spoločnosť proste žiadny odborný posudok nevypracovala, lebo ani nemusela v zmysle zákona. Čiže, ak s tým nesúhlasíš, tak si daj vypracovať vlastný znalecký posudok. Ak ti dajú zapravdu, tak ti ho uvedená spoločnosť bude musieť preplatiť. Ja som to takto urobil a vyhral som :)

sklxa

Tenisky su z vnutornej strany v poriadku, diery sa spravili na vrchu topanky, medzi zaciatkom snurovania a spickou topanky

mate59

myslím si, že tvoja reklamácia je neoprávnená.Po roku nosenia bežeckej obuvi sa namáhaná látka predrala.Býva to vnutri topánky na časti kde je achilovka.Reklamácia sa vzťahuje na vadu materiálu,švíky,rozlepenie,ale ak si dáš vypracovať znalecký posudok,zaplatíš okolo 90 eur.Oni budú argumentovať ich znaleckým posudkom a celá vec skončí na súde.Ak by si prehrala,zaplatíš okrem svojho aj ich posudok, náhradu trov ect.
Neviem kolko km ročne nabeháš,ale bež. obuv je na 800-900 km, potom dobre netlmí a na záťažovú aktivitu nie je ďalej vhodná.A je to jedno, či je to značková Mizuno alebo menej značková New Balans či Crivit z Lidla.