Právo byť sama sebou

Príspevok v téme: Právo byť sama sebou
strangerka

Zdravím vás,
Píšem najmä pre dievčatá/ženy, či nemáte pocit, že sme dnes veľmi tlačené do tej ideálnej krásy. Ako sa s tým vyrovnávate vy, prispôsobujete sa trendu alebo si nárokujete na to, aby ste nemuseli chodiť vždy tip top upravené? Ja patrím do skupiny ktorá sa neprispôsobuje, no mám pocit že je veľa povrchných ľudí ktorí sa na mňa dívajú akoby som bola mimo.:)Ako to vnímate vy?

A-pesimista

ak vam do toho mozem ako chlap vstupit a prezentovat aspon ciastocne svoj postoj na zensku krasu. snad vam to nebude vadit....mne osobne by asi vadilo ak by sa zena neholila. aj ked mozno nejake to primerane (co je primerane je asi velmi subjektivny nazor) ochlpenie by som este vstrebal, ale ak by bola velmi chlpata, pripadne chlapata ako ja, ci nebodaj viac, tak to by mi asi naozaj vadilo a dost. ja osobne si napriklad holim podpazusie, nemam ho sice stale nahladko, ale holim sa. tam dole si ochlpenie zastrihavam. co sa tyka nejakeho malovania, ci mejkapu, ci ako sa to vola. pokial to je s mierou, tak je to fajn. ale ak je to prehnane mne osobne sa to nepaci, resp. len malo zien to vie spravit tak aby to posobilo pritazlivo. a je pravda, ze by som nechcel zenu co je stale namalovana, takze ak ten mejkap pouziva na to aby zakrila nedokonalosti, ktore by mi inak prekazali, tak je to cele zbytocne. co sa tyka topanok na podpadkoch, tak tomu moc nefandim. mozno ked je to s mierou, prilezitostne, tak je to este fajn ale inak to beriem tak neutralne. a na zenach sa mi pacia sukne a to nie len minisukne, ale aj take az po zem. ale tiez nemusi byt. vseobecne - paci sa mi ak sa zena o seba stara, ved to predsa robia aj muzi, ale ak to prehana, tak to mi vadi.

strangerka osobne som sa este nestretol s tym, ze by niekto zeny nutil robit co nechcu. ze reklama atd zobrazuju dokonale zeny, to nepovazujem za tlak, ved castu su v reklamach aj muzi dokonali. a ze muzi maju radi take ci onake zeny, tiez nepovazujem za tlak, kazdy ma predsa nejake preferencie.

Sejla

Tak ani ja nie som vyumelkovaná:) A ak si so sebou spokojná a páčiš sa sama sebe taká aká si teraz, nie je najmenší dovod to meniť.

strangerka

No áno kritickí sú dosť.:) Ja som tiež hrdá na to že som žena, ale myslím si, že veľa z nás je dosť vyumelkovaných. Mám pocit že dnes sa od nás očakáva, tá vyumelkovanosť. Ja by som ocenila, keby nás bolo viac takých prirodzených. :) Mimochodom mám už nad 20:)

Sejla

No tak kašli na nich, tvoja rodina bude asi príliž kritická a asi si aj dosť mladá, ja keď som mala 15, neznášala som šaty, sukne, čokoľvek príliž ženské, nemaľovala som sa a babka sa poburovala nad mojim depešáckym štýlom :D Ale vekom to prišlo prirodzene, určite nie nátlakovo. Proste som už v kvetinovom vzore nevidela to, že by som v tom pôsobila povrchne, ale začala som byť trochu viac hrdá na to že som žena..

strangerka

Veď ja sa mám rada tiež, len chcela by som aby si ma ľudia cenili takú aká som. ja viem že dnes je to ťažké lebo ľudia hodnotia podľa výzoru.

strangerka

Neviem ja sa lepšie cítim keď som prirodzená, bez tých vecí.:) Ale obliekam sa žensky, len nie vždy podľa módy, nemám rada tesné veci a výstrihy, ani vysoké topánočky. Ale fakt že nosím pekné veci a vlasy si tiež upravím do jednoduchého účesu. Mne sa to takto páči a určite je viac dievčat takých ako ja.:)

Sejla

A to máš tak, že každý robí aspoň minimum pre to, aby vyzeral aspoň trochu k svetu, to značí že sa človek má rád a chce pôsobiť príjemne na druhých..

Sejla

Strangerka tak asi ich to zaujíma, lebo vačšina žien sa rada pekne upraví aspoň občas, tak chcú vedieť prečo ty nie. Určite na to nejaký dovod máš... Aký?

strangerka

Gofruit,
áno rozumiem ti, ani podľa mňa by nemali byť ženy nútené aby sa holili keď to ony nechcú. Ja osobne sa rada zbavujem svojich chĺpkov, lebo sa tak cítim tak pohodlnejšie a menej sa potím. Ale mne skôr vadí keď mi rodičia a známi vytýkajú že prečo sa nemaľujem každý deň aspoň trošku, prečo nenosím vlasy vyfúkané alebo nejako natočené. Podľa nich mám totiž len také obyčajné nič moc rovné vlasy. A tiež mi vadí že by chceli aby som nosila vysoké podpätky a také sexy oblečenie čo práve nemám rada.:)

GoFruit

Ja sa necitim tlacena do nicoho. Necitam casopisy o mode a so sprostymi zenskymi radami. Nepozeram telku. Nechodim tip top upravená ale tak ako sa mi chce a kaslem na to co si kto o mne mysli. Jedine co m8 vadi je ze sa musim holit. To je jediny taky tlak ktory citim.