Chudí ľudia, cvičenie a strava

Príspevok v téme: Chudí ľudia, cvičenie a strava
gracelinda

ahojte, mam na vas v skratke par strucnych otazok a vopred dakujem za akekolvek odozvy, pomohlo by mi to.
mam 17 rokov, 166 cm, 45-6 kil, trochu mi kolise. Podvaha ako vysita, ale kedze som takeho drobnejsieho vzrastu, nie je to az take hrozne, netrcia mi klucne kosti ani rebra, jedine bedrove kosti. Okej, chcela som sa spytat ci je naozaj nutne jest 5-6 x do dna, lebo ja sa sice snazim, ale niekedy do seba nenapcham tolko jedla. Myslite, ze by stacili tri poriadne jedla za den? A taktiez som sa chcela spytat ci by som mala obmedzit aj pohyb, lebo pravidelne cvicim (doma s vlastnou vahou) a rada sportujem (bicykel, turistika, bedminton). Cvicim, lebo nechcem byt zelatina, aj ked velmi chuda zelatina.

DIO-VITA

netreba jesť 5x za deň, postačuje aj 3x, čo sa cvičenia týka, aj keď je podváha, pohyb je dôležitý, nie je to otázka chudnutia, potrebný pohyb je na správne trávenie, cirkuláciu krvi,výživu kĺbov. Na pribratie skúste jedlo s obsahom pšena...

odpovedam

ak chces pribrat, tak to pojde len cez vysokokaloricku stravu a cvicenie s vyssimi vahami. denne by si mala prijat 2,2-2,5 g bielkovin na 1 kg telesnej hmotnosti, 6g sacharidov na 1 kg hmotnosti a cca 2g tuku na 1 kg telesnej hmotnosti.

Nizke vahy pri cviceni u chudych bab sposobuju ubytok, resp. stagnaciu svalovej hmoty. co sa tyka kardia (beh, bicykel, korcule), nikdy ich nerob vytrvalostne a konstatnym tempom, takisto si tym palis svalovu hmotu. ked uz, tak intervalo a max. 2x tyzdenne. idealne su intervalove sprinty.

AlisonWolf

Mala by si jesť tých 5-6x za deň, ale menšie porcie...čiže ak ješ 3x za deň a veľké porcie, tak to rozlož na tých viackrát. Naštuduj si o tom, či si ektomorf alebo mezomorf(ty si asi skorej to prvé) a pozri si, aké cviky ti tvoje kilá ešte znižujú, prípadne ktoré pomáhajú nabrať svalovú hmotu.

redka

Riad sa sama sebou nie tym co popisali ini...jedz kolko si telo pyta a cvicit neprestavaj... Pohyb je len na osoh...