Stres, nervozita - podrazdenost, zmena osobnosti

Príspevok v téme: Stres, nervozita - podrazdenost, zmena osobnosti
Juraj.c94

Mám 17 rokov a nejaké problémy - sám so sebou a pod. Už dlhšiu dobu (1-2 roky) som neustále nervózny a podráždený. Akákoľvek hlúposť má dokáže nahnevať. Už dlhšiu dobu som pod stresom zo všetkého okolo mna, z každej maličkosti. Kamaráti a najbližší ľudia mi lezú na nervy a nedokážem byť už ani s nimi. Keď som s niekym vo vzťahu, po pár dňoch má to prestane baviť a je koniec. Proste som vzdy nervózny a nič sa mi nechce ... Dá sa s tým niečo robiť?

karolinka122

mozno mas len nedostatok niecoho v tele, co mu chyba, preto si taky. .skus magnezium a B komplex uzivat, sportuj, vyplavi to stres.

_meno

Ahoj Juraj.c94

Mas pred sebou, resp. teraz sa dostavas k prvej zmene: Zmena ovladania mozgu z nemam rad XYZ....na mam rad : ? je to dlhodoby proces spoznavania co si vyskusal a mas rad a co si este nevyskusal ale chcel by si.

Druha zmena vykonavanie cinnosti : castokrat zacneme nieco robit a nevidime v tom zmysel / ale aj naopak, zacneme robit nieco co zmysel ma ale ked to robime stracame ho. Az ked robis nejaku cinnost, zistujes preco ju vlastne robis a s tym rastie laska k danej cinnosti.

Uvediem priklad - ked budeme hovorit dietatu cely den len 3 slova "neda sa to" po dobu napr. 2 Rokov, nasledne bude na kazdu vec vraviet "neda sa to", na kazdu kazdu kazdu vec. Dusa ovlada mozog, a preto slova, ktore si vyberame ze si vravime, tym ovplyvnujeme seba:

Napr. vsetko je nanic. Klasika, nedari sa, neprichadza co chceme, prichadza co nechceme, hnevame sa...Cisto logicky, pomoze mi veta 'vsetko je nanic' - myslim si ze nie. Pomoze nam veta 'vsetko je v poriadku a prichadza dobre' - myslim si ze ano.

Schvalne, skus zajtra cely den mysliet len v dobrych slovach. Daj si kvoli svojej lepsej buducnosti taky slub - a uvidis aky budes mat den (pamataj, je jedno ci sa ti bude diat dobre, alebo zle, dodrz si slub). Mozes si vsimnut, ako zo zvyku sa zacnes hnevat-zvyk je totiz zelezna kosela. Vznik vznika vedome, ale opakuje sa nevedome.

Vela stastia Juraj.c94 :-)

zewa

No a teraz co? Budes cakat a nariekat?
Urob si nejaky zoznam toho, co ti tvoj stav zapricinuje a rad za radom sa to snaz vyriesit. Ale zatial mam pocit, ze cakas, ze to vyriesi niekto za teba..