Môj príbeh aneb nedokážem nájsť mužský vzor, neverím mužom

Príspevok v téme: Môj príbeh aneb nedokážem nájsť mužský vzor, neverím mužom
ProtiMuzom

Ahojte. Je mi blbé, že sa tu idem sťažovať a hovoriť súkromné veci, ale hádam je to ok ked je to takto anonymné.

Nedokážem nájsť mužský vzor.

Môj otec mamu bil a psychicky týral, sme 3 súrodenci (brat 20, ja 18, sestra 8) a nechcel ani jedného z nás, mňa najviac nie, lebo mne neprišiel ani do nemocnice, ani na krst, ani na birmovku. Ani nechcel vedieť či som chlapec alebo dievča, iba povedal "na toho parchanta nejsom zvedavý".
Dnes zarába okolo 2000 €,žije v zahraničí kde má väčšie rodinné prídavky a na mňa a na sestru dáva 300€, z čoho 200 má rodinné. Má asi nejakú chorobu, lebo je závislý od sexu a stále potrebuje meniť ženy, už ich mal nespočetne, mamu podvádzal celé manželstvo. K nám je hrozne lakomý a preratúva každú korunu, no v erotickom salone mu nevadí poriadne sa buchnúť po vačku. Moja mama mala veľmi zlú prácu, kde navolávala a nútila ľudí, aby si kúpili nejaké produkty, výplatu mala 200€, niekedy len 180€, ale ochorela vtedy kvoli tomu na žalúdok, tak dala vypoved a teraz je nezamestaná.

Môj brat to veľmi zle znášal, mal akné, za čo bol aj pravdepodobne šikanovaný, lebo stále blicoval. Potom začal šikanovať mňa a to dosť veľmi, robil peklo zo života mame aj mne. Odkedy je preč, je to ok, no prišla som na strednú a som strašne utiahnutý typ a aj ked som chudá, nie som práve v tvári modelka (ešte sa aj podobám na toho otca, čo ma najviac štve), takže ma začali niektorí pre zmenu tam šikanovať.

Vidím dnešnú dobu a vidím ako každý chlap berie ženu len ako stroj na sex. Väčšina chce len také ako im vravia "topky" alebo "luxusné", také, čo sú čo najviac odhalené alebo čo najviac sa podobajú tým z časopisov. Ostatné vníma len za nepotrebný odpad na tejto planéte. Prečo sa ľudia hodnotia len podľa vzhľadu a prečo muži nedokážu myslieť aj rozumom? Nikto sa nestará o teba ako identitu, charakter, o to, kto si. Každý vidí len hodnoty tejto doby.

Snažila som sa ten mužský vzor nájsť aj v hudbe, medzi učiteľmi, ale neuspela som, vždy ma zas sklamali.

Ďalšia vec, kt. ma trápi je, že aj ked som heterosexuálna, mám hrozný odpor k sexu a neviem si predstaviť, že by som ho niekedy s niekým mala. Neviem v čom to je, ale príde mi to ako tá najnečistejšia vec na svete. Preto sa nechcem ani nikdy vydať, ale to mame nemôžem ani povedať.

Muži, prečo vám záleží len na peniazoch, postavení a sexe?

MultiLevel

Dalsia vec, zabudni na to, ze MUZOM zalezi len na peniazoch, sexe, postaveni....Vobec to tak nie je. Takto to vnimas len preto, ze na tom zalezi tvojmu otcovi. Ver vsak,ze v hlbke je to strasne nestastny clovek, ktory svojim spravanim "vola o pomoc"...
Vobec to tak nie je, ze vsetci muzi su podobni tvojmu otcovi....Pokus sa prestat takto uvazovat. Nie je to tak. Su muzi, ktori su laskavi, dokazu zenu milovat, dokazu ju ochranit, nejde vsetkym muzom len o sex, nie vsetci muzi vnimaju zenu ako sexualny objekt. Myslis si to len preto, lebo si mala zly vzor otca, ale ver, ze nie su vsetci muzi taki...A opat sa dostavam k tomu, o com ti pisem nizsie - sklamala si sa doteraz v muzoch len preto, lebo si pritahujes presne tie iste povahy ako je tvoj otec, respektive podobne vo vela veciach. Pokial budes vnimat muzov ako zlych, ako sexuchtivych mamonarov, budes stretavat len takych. Bohuzial, je to "zakon pritahovania si". Nie nadarmo sa vravi, ze ako premyslas,, taky zivot aj mas. Ako mozes stretnut pohodoveho, dobreho, laskaveho muza, ked v takeho ani neveris?

embryo

Ked si to po sebe precitas, tak sama nemozes slovnemu spojeniu "kazdy chlap" verit ;-)

Odpoved na tvoje otazky mozes zapocut v tomto videu:

www.youtube.com

MultiLevel

Uf....Normalne mi je luto a smutno z toho, v akom prostredi zijes. V akom prostredi zijete vy vsetci...Toto by chcelo komplet celu rodinu poslat k psychologovi, lebo je tam straaaasne vela problemov, urcite nielen existencnych ale v prvom rade psychickych. Absolutne sa necudujem tebe, ani tvojim surodencom, ze ste taki aki ste. Toto z vas urobilo prostredie, v ktorom zijete, vasi rodicia, ktori neboli natolko silni a schopni, aby vas inak vychovali a inak sa o vas postarali....smutne...
Situacia je vsak taka aka je a fakt je velmi tazko radit, pretoze ani jeden z vas lusknutim prsta nezabudne na to, co sa dialo a ako ste doteraz zili....
Nic ine ti vsak neporadim, ako psychologa. Kvoli otcovi mas v sebe strasne vela zlych veci zakorenenych a ver tomu, ze kym nezacnes inak premyslat o sebe, svojej rodine a svojom zivote, nikdy nenajdes muza, ktory by bol iny ako tvoj otec. Budes si do zivota pritahovat len muzov podobnych otcovi, podla vzoru matky budes mozno tiez tyrana muzom....samozrejme, nic z tohto sa nemusi diat, len musis zacat inak premyslat a zmenit svoj zivot od zakladov, aby si si stale so sebou neniesla vsetky tie problemy a "nanosy" zlych vzorov a zvykov. A to je nesmierne tazke...velmi. Ale da sa to.
V prvom rade odpusti sebe, aj vsetkym tym, ktori ti kedy ublizili. Otcovi, vsetkym muzom, v ktorych si sa sklamala. Ked im odpustis, pocitis ulavu a pokoj. Dalej odpusti matke za to, ze bola slaba a neochranila seba ani vas pred tyranom. Odpusti jej a pokus sa ju vnimat tak, ze mozno cosi podobne zazivala i ona v detstve. Za tym, ako sa sprava otec alebo matka, su dalsi ludia, ktori zas ovplyvnili ich. Vsetko so vsetkym suvisi....Odpusti surodèncom za to, aki su...odpusti sebe. Nauc sa milovat samu seba, nauc sa pozerat na seba a svoj zivot inymi ocami. Nevycitaj nikomu nic, ani sebe....nevycitaj nic otcovi, matke. Prijmi vsetko co si kedy prezila, ako nieco, co ta formovalo a spravilo z teba silnu osobu (hoci to teraz tak nevnimas). Uvidis, ze ak toto dokazes, vsetko sa ti zacne menit pred ocami a potom pochopis aku silu maju tieto veci....Neviem vsak, ci to zvladnes sama, je to velmi narocne, preto ti odporucam psychologa, ktory ta povedie.