Rady ako sa nadobro zbaviť fajčenia

Príspevok v téme: Rady ako sa nadobro zbaviť fajčenia
Larysa

Ahojte, poprosila by som zopár rád ako skoncovať s pocitmi s fajčenia. Bola som pred nedávno na antinikotínovom prístroji BICOM 2000. Moje telo necíti potrebu cigarety, ale hlava ano :( aj proste tie rituály a stereotyp (ráno káva + cigareta atd) a ešte k tomu sa cítim taka nesvoja, unavená. Čo by ste mi poradili?

_meno

Ahoj Larysa

Zbaviť sa niečoho znamena nemá niečo rád, odmietanie niečoho. Je to určitá abstrakcia, podobne ako keď poviem niekomu "Nezabíjaj klinec" - tá osoba nič nerobila ani predtým, ani teraz .. NE-robiť niečo je abstrakcia.

Mnoho ľudí ani nevie prečo fajčí .. odmieta pochopiť a prijať seba samého. Ak chceš prestať fajčiť - zmeň na prístup aká chceš byť. Nie je to činnosť ktorú treba vykonať, je to vôľa tvojej duše, aká chce BYŤ.

Chceš byť zdravá, svieža, so spokojnou chémiou v tele, s plynulým dýchaním, slobodná, voňavá a pokojná?

To je tvoja vôľa, ktorá volí cestu. (činnosti). Zlozvyk je podvedomí, stačí si ho uvedomiť. Napr. ťa napadne dať si cigaretu - tvoja sloboná vôľa chce byť zdravá .. ale telo a duša zo starého zvyku ťa núti na cigaretu .. vtedy si spomeň, že to je tvoje staré JA ... a na veci choď logicky (porozmýšľaj nad niečím akoby sa to týkalo inej osoby)...
Napr. citim sa nervozne ked nemam cigaretu, najradsej by som daco robila - správne, choď sa napríklad vybehať.... telo vďaka pohybu manifestuje život (telo bolo stvorené pre pohyb) a ľahšie sa čistí.

Ako píšeš, život je dlhodobý proces ktoré sila spočíva v pomalosti. Napr. dnes fajčíš 10 cigariet denne, zajtra si dáš o 2 menej. Na konci dňa sa poďakuj Bohu, že si to dokázala, že si zdravšia, ďakuješ že sa cítiš lepšie, že ti zostali peniažky za ktoré si môžeš niečo kúpiť.

Ďakuj, ďakuj, ďakuj za každú malú zmenu.. kto si neuvedomuje malé zmeny, neuvedomí si nikdy ani zmeny väčšie.. (jeho mysel žije v minulosti ... esencia života je však prítomnosť :)

Veľa chuti a lásky do zdravého života Larysa

m8

presne toto tá únava keď prestanem fajčiť. nič sa mi nechce, len by som varila a jedla :-p fajčila som dosť rokov s ročnou pauzou a teraz druhý rok fajčím elektronické, ale už by som sa aj toho chcela zbaviť. no len čo s tou únavou? :p

Larysa

Dakujem pekne za rady :) viem ze je to zdlhavy proces a bez pevnej vole to nejde. Musim na tom popracovat, a mam to podobne jak 12man.. chcem prestat a nedari sa mi lebo moja psychika a celkovo mysel nechce :( ak niekto mate nejake rady este budem vdacna

Ahoj595620

Ahoj:)
Je jasné, že ti cigarety chýbajú ked si dlhodobo fajčila. Vypestovala si si závislosť a na to aby si ju prekonala potrebuješ silnú vôľu. K tým ranným rituálom, skús si nájsť náhradu za cigarety napr. káva + niečo sladké.
Mám kamarátku, ktorá sa po dlhých 10 rokoch rozhodla skoncovať s fajčením a nešlo to len tak, je to dlhá cesta. Kamarátke napr. veľmi pomohli rôzne tabletky , vdaka ktorým na fajčenie postupom času už vôbec ani nepomyslela. Každým pádom to chce odhodlanie, trpezlivosť a silnú vôľu.. Držím palce.:)

12man

nie je to lahke, ja vydrzim max mesiac, potom mi vzdy pridu navaly depresii a uzkosti, akonahle si zapalim je to prec, uz ta psychika je taka domotana z toho, ale tak radsej fajcit nez psychiscke problemy, aj ked to znie ako vyhovaranie

Agnes989

Na prestanie fajcenia treba aj silnu volu, na ziaciatku sa musis prekonat a cim dalej, tym menej ti bude chybat cigareta a tym menej si na nu aj spomenies. Chce to hlavne cas a tu silnu volu. Mozes si zatial skusit kupit nejake beznikotinove bylinkove cigarety, ak by si mala pocit, ze to nezvladas, neviem sice jak to chuti, nikdy som to nefajcila, ale moze to pomoct po tej psychickej stranke. Len to ani s nimi neprehanaj a hlavne ich postupne stale viac obmedzuj.

kop.problemm

S cigami to máš ťažké. Je to silná závislosť. Treba sa príliš zmotivovať, aby si toho nechala. Nie je to jednoduché.
Je to trochu všetko aj namýšľanie, tie rituály a pod., napr. ja kávu takmer nepijem, ale fajčiť musím, inak by ma seklo, NA DOBRO.