Úzkosť - Astma

Príspevok v téme: Úzkosť - Astma
Dudo555

Zdravím. Už istú dobu sa trápim s úzkosťou. Ako dieťa, som prežíval silné stavy úzkosti, keď som sa v noci z ničoho nič prebudil s obrovským pocitom strachu, nevedno z čoho. Zažil som to tak možno 5 - 6 krát v priebehu dvoch mesiacov, potom som sa naučil ako to prekonať a už sa mi to viac neopakovalo. Teraz sa mi to vrátilo po pár rokoch. Nie celkom rovnako ako vtedy ale občas pociťujem pocity úzkosti, nejaké veľmi zlé vnímanie reality, akoby nič okolo nebolo reálne. Všetko to sedí na panickú poruchu a plánujem sa čoskoro objednať k psychiatričke aby som sa toho zbavil. Trvá to už asi mesiac, záchvaty paniky som mal len pár krát za ten čas a krátke, ale čo ma veľmi trápi, je moje dýchanie. Celý ten mesiac mám pocit, že sa mi nedá úplne dobre zhlboka nadýchnuť. Zvládnem tak 80% a potom proste z ničoho nič akoby mi niečo zakázalo nadýchnuť sa úplne. Som z toho celkom zúfalý. Obmedzuje ma to vo všetkom čo robím a dokonca aj keď oddychujem tak je to veľmi nepríjemné. Cítim sa celé dni akoby nie vo svojej koži čo myslím, že môže byť spôsobené z časti aj tým nedokonalým dýchaním. K psychiatričke som sa chcel objednať už skôr, ale povedali mi, že mám zavolať 3.9., že od vtedy robí a vtedy ma objedná. Chcel by som sa vás týmto opýtať či sa niekto s týmto problémom už stretol, čo to je a hlavne čo by som mal robiť. Chcel by som byť o tom viacej informovaný a ideálne by som sa oveľa radšej vyliečil bez toho aby do mňa nasypali kopu liekov, ak je to možné samozrejme. Objednal som si sušené korienky valeriány lekárskej, dnes mi prišli, ale po prvom čaji v ktorom bola len polka lyžičky korienkov sa mi akoby vrátili tie pocity, že všetko okolo je nerálne a vôbec som sa necítil dobre aj napriek tomu, že som sa dočítal všade, že by to malo pomáhať. Prosím, budem veľmi vďačný za každý komentár. Vopred veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď. :)

anetta222

Tam kde si mi už nevieme pomôcť,nastupuje odborník,resp.človek ktorý sa venuje presne takýmto problémom-terapeut,skús ho vyhľadať a určite ti pomôže.Držím palce.

Sixx

Ja mám nábeh na astmu, respektíve mal som, keď som bol malý. Ale ako si spomenul, že si prekonal úzkosť, vieš ju prekonať aj znova. Len treba chcieť a postaviť sa tomu falošnému strachu. A potom sa ti určite aj lepšie bude dýchať, a to doslova. Maj pozitívne myšlienky, zhlboka sa nadýchni a povedz si, že je to trapošina. :)