Zmeny nálad v dôsledku užívania HAK

Príspevok v téme: Zmeny nálad v dôsledku užívania HAK
ivettt

Ahojte, momentálne mám problém, s ktorým si neviem poradiť. Mám 20 rokov, študujem medicínu a s priateľom sme spolu od strednej školy. Pred polrokom som začala užívať antikoncepciu, kedže som medička a nemôžem si dovoliť pracovať kvôli kvantám učiva, mama mi taktiež platí okrem ostatných vecí aj HK. Spočiatku som nevidela nijaké zmeny ani v správaní ale neskôr sa mi začali meniť nálady a stále sa to zhoršuje, rozčulujú ma do nepríčetna veci, nad ktorými by som donedávna mávla rukou, taktiež chuť na sex oveľa klesla, s priateľom sme sa nikdy nehádali a v poslednej dobe sa hádame stále, vytáčajú ma na ňom obyčajné veci a všetko mi pokazí náladu,potom mám zase super náladu a všetko ľutujem, chce sa mi často plakať aj za úplné zbytočnosti, vidím ako priateľ trpí moje správanie, ale akokeby sa ten hnev nedá v tej chvíli ovládnuť.Problém je, že sa bojím ju vysadiť a zase každý mesiac byť v neustálom strese, aby som už dostala menzes..matka je tiež zásadne proti aby som ju vysadila, keby otehotniem pokazilo by mi to všetky moje plány do budúcnosti o kariére lekárky..Budem vdačná za vaše rady...

redka

Osobne radim vysadit a uz sa k tomu nevracat. Tiez som brala relativne kratko a ties s negativnymi nasledkami,ktore pretrvavali este dlho po vysadeni. Ak nechces vysadit, tak zmen znacku, ale taketo experimenty mozu trvat donekonecna, kym ich vsetky prestriedas a nemusi ti sadnut ziadna....

MultiLevel

Moja rada, okamzite vysad. Presne tymto som si presla. Akurat jedine, co sa som mala ine ako ty, bola ta chut na sex. U mna bola vzdy velka, aj s HA aj bez. Ale tie zmeny nalad........NIKDY VIAC!
HA som uzivala ani nie pol roka, kvoli zdravotnym problemom, na odporucanie gyndy. Zacalo to rychlo. Obrovske zmeny nalad, neskutocne. Obrovsky vnutorny tlak, neschopnost normalne komunikovat. Precitlivelost, podrazdenost. A to obdobie, kym som si uvedomila z coho to mam...nedavala som si to do suvisu, absolutne by mi nenapadlo, ze to je z dakej HA. Nastasie som si to casom uvedomila a hned ju vysadila. Je to uz cca 2 roky, co to svinstvo neberiem, ale trvalo velmi dlho, kym sa mi nalada vratila opat do normalu.
Chapem maminu, ze nechce aby si otehotnela, ale je predsa dolezitejsie tvoje zdravie, nie? Ako sa mozes takto sustredit na ucenie? Ja som veru nemohla niekedy normalne fungovat, nie sa este do toho ucit tazke veci. Existuju aj ine formy ochrany. Preco nemozete pouzivat kondom? Pharmatex?