Ako dalej v tomto živote?

Príspevok v téme: Ako dalej v tomto živote?
Water

Dobrý den ,

Začnem tak zhurta.

Asi to nebude pre každeho kto to tu žačne čítat novinka , ale nebavi ma to tu.Ked si zmyslim čo am v živote ešte čaka , ano som mladí a stažujem sa už na život (18).Niekedy su dny , ked mi je dobre nerozmyšlam na životom (čo po škole,prečo chodim do školy ked z toho NIČ nemám len blbe vzdelanie pre prácu,prečo som vlastne tu ked 98% ludi na celom svete nič nedokaže a bude zatratených,ked nikto o mne nebude ani počut ked zomriem dobre dobre blízka rodina ked nejaka bude,mam taky pocit že odživam a pritom preživam svoj život tak ako nikto iný.Nechcem zarábať vela penazí,teda ich nemať vela ba aj dokonca žiadne.Ja si nepredstavujem takto život , že po skončený skoly (ešte 2 roky) pôjdem niekde robit a do konca života budem makať len preto aby som to mal na niečo minút.Nebavi ma rano vstavat do školy,byť v škole, nebavi ma ist zo školy domov,nebavi ma byť doma.Nebavi ma ked si zmyslim že večer pôjdem spat a den som uplne zabil ničím.Netočí sa to hlavne okolo školy.Neviem ako tu to tak napisat aby som aj ja , aj vy tomu pochopili.Život by som si určite važil viac keby ma postihla nejaka choroba,čo určite nechcem.Ale ked čitam knihy,pozeram filmy ( Now is Good,The fault in our Start) radšej..
Neviem ako mysliet pozitivne , brat život ako jedno velke želanie.A nie ho brat negativne.Dakujem ze ste si to precitali a nepochopili čo mi na to odpoviete.
P.S. Mám teším sa až zomriem,(uprimne) myslím si že tam je lepšie.

_meno

Ahoj Water

Co znamena, ze ta nieco bavi? Ze ked nieco robis a cinnost prinasa vysledky ta to bavi? A rovnaka cinnost ktora ked neprinasa vysledky ta nebavi? Alebo ked nic nespravis a pride dar, vtedy clovek bavi zit?

Hladas zmysel zivota v ciely : ze Boh ta stvoril, aby si nieco pre neho spravil a potom sa mozes vratit naspat so neba (chces sa zabit, lebo tam je lepsie). Boh, co sam stvoril vsetko a ludi, stvoril 1 cloveka (teba) aby si sa citil zle a pomohol mu zmenit svet (ktory sam stvoril)...su to tvoje schemy myslenia, ktore si nacerpal v prostredi v ktorom sa nachadzas.

Paci sa mi, ako to vravela jedna zo zien co vidi anjelov, ze ludia sa jej casto pytaju co je ich osud, co maju vykonat...a ona im stale vravi, ze anjeli chcu aby sme zili stastne v pritomnosti, to je cele know-how, osud, cesta, ciel......inak vznikne bludny kruh som nespokojny, robim nieco z nesppkojnosto, viac som nespokojny, zase v amoku idem nieco robit, zase som viac nahnevany, tak zase idem daco robit....atd atd

Nedavno som cital, ako budhizmus opisuje tusim srdcovu cakru : nie je to schopnost mysle. Avsak tato energia (laska) dokaze pozitivne vplyvat na myslenie. (Lasku nie je mozne dosiahnut myslenim, ale laska vplyva pozitivne na myslenie).

Zmenit schemu myslenia je neuveritelne tazke (nakolko nie je ziadny rucna brzda, posledny kto vravi co bude sme my sami-zneme len to, co sejeme). Napriklad ja som odmalicka od rodicov mal vychovu, ze nieco 'treba robit'. Nevyhoda je neustaly stres, vycerpanost a nespokojnost. Este aj pred Bohom vkuse utekam (obrazne, pred svetom neuttecies, svet si aj ty sam ^^) aj ked mi vkuse vravi ze mam byt pokojny, nebude sa hnevat ked nebudem nic robit. Boh je proste iny, ako moje myslienky. A napriek tomu, ze je oooooooooovela viac laskavy ako moja schema myslenia (Boh pomaha kazdemu, napr. niekto nema co jest ani sa nesnazi-Boh mu jest da) - to moja mysel neprijima. Je to zrejme preto, ze mysel sama seba nezmeni-iba dusa je moze upravovat v zakladoch. (Zvyky, zlozvyky su len myslove/telove opakovane podvedome vykonavane cinnosti).

Suhlasim s kkaffik, clovek si castokrat nie je vedomi svojej oooooooobrovskej samostatnosti (dusa, kt. ma slobodnu volu). Nevyuziva moznost byt tvorcom (resp. zakon zachovania hmotnosti, nedokazeme nic stvorit, len zmenit z niecoho na nieco). A dakedy sa potom este aj hnevame, ze nedostavame to, co sme 1. ani sme to nechceli 2. ani sme to nerobili.

Mne by sa najviac pacilo, keby dal Boh kazdemu po narodeni 1000 stranovy manual, instruktaznu brozuru 'Vitajte vo svete'. Zilo by sa ovela lahsie, keby sme rozumeli ako to superadmin 'chce'. Avsak 'mudrych' knih je v tomto svete mnoho a vsetky su z tohto sveta, preto kazda mudrost je vlastne len o tomto svete. Paci sa mi aj konstanta, ze co stupa s nasimi vedomostami je uvedomenie si, kolko vela (este) nevieme. Zivot je proces, skrze ktory sa zivot tvori. Kazdy je dobry aj zly, vyber si stranu dobra a uvidis ako tvoj zivot vyexponuje do dobrych sfer. Este raz to zopakujem : tento zivot NIE je obmedzeny do strany dobra. Nema limit. Sami si stanovujeme vrchol a sami ho posuvame. V podstate zivot je jednoduchy. Co nazyvame zlozitost, byva castokrat len nepochopenie jednoduchosti.

Aha, este toto ma napadlo-pred inkarnaciou z neba na Zem je dusi zcasti vymazana Vedoma pamat - nepozname konkretnu buducnost, konkretne ciele...avsak nosime 'cely osud' v nas samych. Naprikad ty citis, ze po skole chces odist. Tato buducnost nie je buducnost...iba ty mas v sebe akysi 'pocit, intuiciu, nutkanie' ze chces odist. Nemusi ti znamenat napr, ze mas odist-moze to znamenat ze rozumies tomu, ake to je v tvojom okoli a ze by si rad videl zmenu (stante sa zmenou, ktoru chcete vo svete vidiet). Jednoducho buducnost konkretnu ako taku nepozname (pozna ju len Boh, nakolko 7000000000 ludskych slobodnych voli dokaze v kazdej sekunde paradne zmenit kurz smerovania). Ani ju nie je treba poznat, lebo vzdy pozname sucasnost. Neviem, co bude o tyzden, ale viem co bude zajtra. A takymto stylom ze rozmyslim si, co zajtra mam vzdy nove myslienky co zajtra, vzdy mam co robit dnes. A neustale sa to meni.

Este a mi velmi paci, ako clovek pouziva dualitu - oddeluje seba od seba (som hladny, ale nenajem sa lebo chcem byt chudy) a seba od ostatnych (mne paci ked ma chvalia, ale nie som si isty ci druhym ludom sa tiez paci pochvala). Ako pises Water, cez den cinnosti co robis nerad, nic ine nerobis, ale vecer zaspavas s tym, ako si zabil vsetko nicim. (Co robis ta nebavi, nerobis co ta bavi, hnevas sa vsetko co robis- je to taka skomolena abstrakcia, bludny kruh).

Inak Boh nam ponuka buducnost : vravi sa, ze kto veri v Zivot, vravi na zivotu 'ano'. Rado donesie postar postu a strasne prsi (je cely mokry, spinavany) a spyta sa ci moze pockat. Alebo chces sa ist pozriet do zahranicia po skole a zajtra v skole uvidis nejaky letak na staz alebo skolsky vylet za hranice atd atd atd. Jednoducho Boh stale ponuka cinnost (skusenosti) ktore 'vladzeme spravit'. On vie lepsie ako my sami, co nam chyba. (Napr. niekto nechce jest, nenavidi jedlo ... Boh mu napr. da zmeskat autobus a ked sedi na lavicke zaciti ja nvm. daky dobry langos a povie zivotu (tajuplna buducnost) ano, zrazu si pochuti na jedle, citi sa lepsie a vrati sa mu aj chut do jedla.

Ako sa vravi, hlupi maju stastie-vravia casto mudri nestastni ktory odmietaju vsetko okrem seba. A je to pravda, stastny clovek sa netrapi buducnostou, ktora neexistuje, tesi sa z pritomnosti ktora (jedina) existuje.

Ale prajem vsetkym ludom, aby ziskali vsetko co chcu, aby prisli na to, ze dokazu byt stastny aj bez toho.

Water, veru vravim ti mozes byt stastny, ked sa tak rozhodnes. Mozes zit laskavo, ked sa tak rozhodnes. Pri dnesnych dogmach, ze najskor treba plan a potom sa rozhodovat je tento svet v principe opacny -netreba mat plan, treba byt rozhodnuty (preto mnoho ludi nedokaze prijat lasku, ma sice superplan na dokonaly zivot, ale pochybuju, nie su si celkom isti co to chcu).

Vela stastia Water :-)

Water

Dakujem vam za rady a hlavne kaffik.Ja už po škole som dlho rozmyšlal že odídem preč , čo aj hned urobím.Tu v tom prašivom slovensku ma aj tak nič ine nečaka než len "okradanie".Dakujem Vám ešte raz.Budem sa snažiť.

Tak ako napísal "neviema možn" je naša uloha asi robiť a skapať:)

kafe

a co takto skoncit skolu, cestovat, najst co ta bavi, ako chces zit, kde chces zit.. Si predstav, ze vobec nemusis zit na Slovensku, vobec nemusis chodit do roboty a zarabat peniaze.. a pritom mozes mat tak bohaty a krasny zivot, ze az.

Viem presne co myslis tym: "Zivot by som si urcite vazil viac keby ma postihla nejaka choroba.." Tiez som si vsimala paraolympionikov, ze do kelu, kde beru ten drajv a radost do zivota. Nuz, chyba ti presne to iste - iskra v tvojom vnutri, ktora by tvojmu zivotu dala zmysel. Chyba ti radost. Radost je (aspon pre mna) synonymum pre lasku.

Je dobre ze vies co nechces. To je slusny zaklad. Potom hladaj, trochu sa ponamahaj a odpovedz si AKO SI SVOJ ZIVOT PREDSTAVUJES, chod za tym, co ta bavi a co chces. Vaz si, co mas, dakuj za zdravie, oporu rodiny, za velmi slusne moznosti, ktore sa ti ponukaju uz len tym, ze si sa narodil v Europe. Snivaj, prehanaj a ver tomu, ze vsetko (alebo vela z toho), po com tuzis, je mozne zazit, dosiahnut, vlastnit. Ale najprv potrebujes BYT "zivy" vo vnutri, mat ten drajv, iskru, aby sa zivot ovijal okolo tvojich noh tak, ako si to zelas. Ak si "mrtvy", zivot si s tebou robi co chce a prinasa situacie, problemy, ktore si nikdy nechcel.

Mas pravdu, ze na druhom svete je to lepsie ako tuna. Ale tam nemozes zazit a zakusit veci ako tu, v tejto casopriestorovej realite. Smrt ta urcite neminie a urcite nabeton zakusis, ake to TAM je. Len je skoda nevyuzit vsetko, co sa ti ponuka TU. Co ta v zivote caka zavisi do velkej miery aj od teba. Ak si nestanovis ziadne ciele, ak nemas ziadne sny a tuzby, zivot ti naserviruje to co nechces.

Sponka2

Jo je to tu dost nuda. Toto uz nieje zivot ale vyletna vyhliadkova plavba. To uz si nemozem ani prdnut ked namam na to pisomne povolenie. Trebalo by rozputat nejaku revoluciu alebo vojnu a vsetko porozbijat. Trebalo by rozputat nejaky ten armagedon nech je tu aspon nejake zruso.

neviema možn

Takt trochu tvoje pocity chápem. Ja mám 19 a idem na vysokú,ale tiež neviem na čo mi to bude ani to totiž človeku nezaručí že si nájde dobrú prácu. A aj ja mávam tie myšlienky o peniazoch. Nepovažujem peniaze za dôležité a keby sa dalo aj bez nich žiť tak mi ku šťastiu nechýbajú. Tiež nechcem pracovať ako taký mukel celý život a nič z toho vlastne nemať. Všetky tieto veci sú výmyslom ľudí. Musíš ísť najprv do školy, potom do roboty lebo bez roboty nie sú koláče ako sa hovorí. Vlastne na čo nám bol život daný. Jaká je naša úloha. Naozaj iba zarábať peniaze a od vyčerpania skapať? Tiež ma akosik nič nebaví lenže ja narozdiel od teba nechcem umrieť tak ja to mám v hlave ešte viacej pomotané :D

Dievcatko33

Neviem ci vsetci, ale urcite vela ludi v dnesnej dobe ma taketo pocity. Aj ja obcas, sice mi nic v zivote nechyba, snazim sa vazit si to co mam, tiez mam taky pocit ze aky to ma zmysel, to co studujem ma tiez nebavi a ked si predstavim co bude po skole tiez ma prepada depresia.. Ale zas su take chvile ked som rada za vsetko co mam, tesim sa ze mozem byt s ludmi ktorych mam rada.. V dnesnej dobe je to tazke, mladY clovek nema skoro ziadne pozitivne vyhliadky do buducnosti, preto tie pocity beznadeje. Ale musis vzdy najst nieco pozitivne, vzdy sa nieco najde, zamerat sa na nejaky svetly bod v tvojom zivote, predsa musi yt nieco co ta tesi, z coho mas radost. Nejak bolo, nejak bude.

sametome

a co chces pocut? zivot nema zmysel ...

nechcem ta strasit, ale nase skolstvo je na figu a obavam sa, ze to vzdelanie ti bude na nic.
bud rad, ze este studujes, po skole to bude este horsie.