22 ročný nemecký ovčiak

Príspevok v téme: 22 ročný nemecký ovčiak
marianman

Zdravím.

Mám nemeckého ovčiaka, ktorý mal v júli 22 rokov.Ešte do 17 chodil a oslepol až tak v cca. 19 až 20 rokoch.Pred 11 rokmi slúžil policajtom, preto bol tak dlho v dobrej forme.

Nakoľko mal 22 ako som už písal, chcel by som sa spýtať.Koľko sa asi dožil najstarší pes na svete?
A ešte by som sa chcel spýtať, dostal by som nejaké peniaze za to, keby bol v prípade že je najstarší pes svojho druhu alebo vôbec najstarší pes na svete, zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov?

Naja85

Riadna blbost toto. NO a 22 rokov a navyse po policajnej kariere-a klby mal akoze v poriadku? A podotknem z utulku. Na zaklade coho urcili v utulku jeho vek? Ja som bola pre par rokmi u veta a ten povedal, ze moja v tom case asi 3 rocna fena ma uz urcite aspon cez 6 rokov, a to len pre par bielych chlpov okolo papuli:D(ma to od stenata). Ked toto povedal vystudovany veterinar, tak si viem spravit predstavu, ako urcili vek psa v utulku obicajni laici. No nic, cenim aspon snahu, ako si privyrobit:P.

Deria

Tak u malej rasy nie je 22 rokov ziadny zazrak ale u velkej rasy je to az neuveritelne. A vôbec, mas jeho doklady, kde sa da jeho vek dokazat?

Deria

Suhlasim so Slobodnou. Nieze si psik svoje oddrel aj v starobe, este skoncil aj v utulku. Radsej mu poskytni prijemny zvysok zivota bez stresu, ten je pre stare zviera najhorsi a nie este rozmyslat nad tym, kde ho mas vlacit. To fakt nevies inac zarobit?

marianman

Doba je zlá.Treba sa preto snažiť zo všetkého vytĺcť prachy.
Samozrejme, že ho mám rád, ale peniaze sú tiež dôležité.

Na nete som teraz čítal, že doposiaľ najstarší pes sa dožil 26 rokov.Takže dúfam, že sa dožije aspoň 4-5 rokov.

Slobodna

Uf to je čo za psa, že 22 rokov. Nepreháňaš trošku? Tiež som sa kedysi venovala policajnej kynológií, ale preto pes rozhodne aktívnejší v starobe nebude, skôr naopak.
A zneužívať psa kvôli peniazom je nielen že nemorálne ale čistý hnus. Teš sa, že sa dožil tak krásneho veku a nech si užije pokojný dôchodok, nie ho niekde vystavovať ako opičku.