Povinné vyšetrenie pred nástupom do zamestnania

Príspevok v téme: Povinné vyšetrenie pred nástupom do zamestnania
Chesterka

Zdravím Vás, zažil už niekto povinné vyšetrenie pred nástupom do zamestnania v oblasti administratívy? Čo všetko doktor potrebuje zistiť a aké vyšetrenia to zahŕňa, konkrétne pri tej administratíve? „Napríklad sekretárka tak absolvuje aj skríningové vyšetrenie zraku a pohybovej sústavy, EKG, vyšetrenie krvi...“ toto mi napovedal internet, je to však skutočne tak? Aké máte vy skúsenosti?

LMarika

Na papieri od zamestnavatela mas nejaky jeden riadok vyhradeny na peciatku a podpis lekara, do ktoreho sa zmesti jedna strucna veta. Bud ze si, alebo ze nie si sposobila na vykon danej prace. Urcite ti tam prakticky lekar nenapise, ze mas napriklad celiakiu, to by ti nenapisal, ani keby si nastupovala do pekarne. Urcite ti tam nenapsie, ze mas cukrovku, to by ti nenapisal, ani keby si nastupovala do cukrarne. Dolezity je tvoj pristup k vlastnemu zdraviu, tvoja pevna vola a tvoja ochota pracovat a vykonavat svoju pracu podla svojho najlepsieho svedomia (napriklad aj clovek s celiakiou moze robit predavacku v potravinach, kde je okrem ineho aj pecivo a je len na nom, ci ho bude jest, alebo nie...). Kam sa so svojimi diagnozami uchadzas o pracu a kam chces s nimi ist robit, tam robit pojdes a hotovo, je to tvoja vec a tvoje osobne rozhodnutie a co koho do toho? Tvoj sef sa o tvojich chorobach (napr. celiakia, cukrovka, intolerancia na laktozu...) moze dozvediet len a len od teba, ak mu to povies sama, ale urcite nie od lekara, ten je viazany lekarskym tajomstvom.

ojka

EKG? nie, tiež nerobili ani u mňa.
Lekár by ti mal potvrdiť papier, že si spôsobila na tú a onú prácu a ten papier odovzdáš v práci. V žiadnom prípade sa naň nepíšu tvoje diagnozy, či minulé alebo súčasné.
Vyjadruje sa k zdravotnej spôsobilosti vykonávať prácu na danom mieste, ktorá by mala vyplývať z tej prehliadky :)

Chesterka

Ešte by ma veľmi zaujímalo či správa ktorá pôjde šéfovi do práce, bude obsahovať aj nejaké podrobnosti o zdravotnom stave zamestnanca.Čo sa tam vlastne píše? Zamestnávateľ dostane iba niečo v zmysle "áno ten a onen zamestnanec je schopný na výkon tejto práce atď." alebo čo tam píšu konkrétnejšie, neviete? Obávam sa toho, že sa tam nejako dostane to čo v žiadnom prípade nechcem aby sa tam dostalo a aby o tom môj šéf vedel.

sliacan

Z mojej skusenosti to boli prehliadky na 5 minut. Zmerali mi tlak. Zbezne mi prezreli telo. Spytali sa ma ci nosim okuliare. Este nejake dve tri otazky (asi ci beriem nejake tabletky a tak). A siel som spat do prace.

fffg

ja som v jednej praci absolvoval toto vysetrenie a bola to iba taka bezna prehliadka - zrak(do dialky+farboslepost), tlak, krv a myslim aj moc.
ekg nam nerobili.

v tej praci som robil za pc.

Chesterka

Hej hej viem, že to tak funguje... ja len, že či my vie niekto z vlastnej skúsenosti povedať aké vyšetrenia presne mu robili keď pracoval v administratíve.