Vírus android

Príspevok v téme: Vírus android
tzu

Dobrý den. Mám takú otázku či sa niekto nevyznáte vo vírusoch. Ide o operační systém android. Lebo mne včera prišlo toto na mobil. : Váš Flash player je INFIKOVANY VAROVANIE! Vaše osobné fotografie, Facebook heslo, ostatné súkromné heslá, ale aj informácie o Vašej kreditnej karte sú v nebezpečí! Váš Flash Player bo počas nedávneho pozerania stránok s obsahom pre dospelých zasiahnutý fatálnym trojskym vírusom. A toto teraz prišlo aj mojej mame na tablet. No neviem čo to môže byť. A popritom ked chcem ísť na nejakú ľubovoľnú stránku na hoci kedy presunie na porno stránku. Neviem či sa toho mám báť alebo nie dakujem za rady.

tzu

Aplikáciou to asi nebude. Lebo predtým som nestahoval dlhšie nič. A nemalo by to viacero ludí. A naskakuje mi to viacero krát. A teraz mi raz zase prišlo aktualizovať Flash player. Neviem ale je to možné že sa to snaží aby som si stiahol vír alebo čo. Už fakt neviem.

hgcvc

pravdepodobne to nieje virus ale nejaka reklama. pozri si ake aplikacie mas nainstalovane. pozri sa ake povolenia im davas. ked nieco zvlastne najdes, vymaz to. ked ani to nepomoze, preinstaluj OS

bahno

zdravim. hladal som na webe, ci niekto nema podobny problem, ako ja na androide pri prezerani stranok: Váš Flash player je INFIKOVANY VAROVANIE! tak ako to presne popisuje "tzu". vyskušal som veľa veci, hard reset telefonu, samozrejme zakaz inštalacie z inych zdrojov, povolit len overene aplikacie... dokonca aj nezmyselný antivírus (lebo na androide(linuxe) vírusy nie sú, sú iba škodlivé aplikácie)... nič nepomohlo, nakoniec znovu hard reset, ešte uzkostlivejšie nadstavenia... a znovu sa to opakuje... skúsil som Adblock plus... ani ten tomu nezabránil... som z toho sklamaný a neviem čo s tým... pomaly zacinam rezignovať... takže aj ja by som ešte prijal nejaký návrh, co robit... ale sorry - nie typu stiahni si eset...

dalsi

Casto ide iba o okno s reklamou na ktore uzivatel v panike klikne a doinstaluje nieco co nechcel.

Ak mas podozrenie, ze to je ozaj virus a nie falosne hlasenie snaziace sa instalovat virus oklamanim uzivatela, tak chod na obchod play a stiahni si nejaky antivirus zdarma, napr. od ESETu a preskenuj si zariadenie.