Permanentná zápcha

Príspevok v téme: Permanentná zápcha
Sremmurd

Čaute, už od leta ma trápi zápcha. Cez leto som sa dokázal vyprázdniť raz za týždeň. Od septembra som začal cvičiť a jesť zdravo, zápcha sa trocha zlepšila, ale furt sa dokážem vyprázdniť tak každý 3. - 4. deň, a to s veľkým tlakom. Cítim furt, ako mám... no jak to povedať :D s prepáčením hovno zaseknuté pred zvieračom a nič... ďalej proste sa nedostane, je to strašne otravné a nepríjemné. Čo mám s tým robiť ? Mám dosť pohybu, málo sladkého, dostatočný príjem vlákniny. Bol som s týmto už za doktorkou, ktorá mi dala nejaké tabletky Dophilus, ale to absolútne nič nezmenilo.

MIRAL

Mne sa na zápchu lepšie osvedčil čierny kmín,dá sa nájsť na google aj ako černucha. Ale pestrec podporuje zase tvorbu pečeňových buniek.Skúšam to brať spolu,zdá sa že to bude dobré.

BEDEKER

Voda je dobrá,ale keď hapruje stolica,nefunguje trávenie a keď nefunguje trávenie,je poškodená pečeň.Tá nebolí,tak že si myslíme,že je v poriadku a tam začínajú naše budúce problémy. Dajte si do poriadku pečeň,treba ju detoxikovať a regenerovať, podporiť tvorbu nových pečeňových buniek. Naj účinnejšia bylina je pestrec,obsahuje silymarín, ale i čakanka či černucha.
Regenerácia pečene,obmena buniek.Stolica už začína signalizovať,že sa niečo deje.

Klara154

mne velmi pomohlo ked som zacala pravidelne kazde rano pit pol litra teplej prevarenej vody, odvtedy ziadny takyto problem som nemala :)

EvickaBBB

S psychikou to urcite nic spolocne nema. Daj sa vysetrit na intoleranciu potravin. Intolerancia potravin je choroba traviaceho systemu, pri ktorej chybaju v tele enzymy zodpovedne za travenie potravin. Vedci a lekari sa nazdavaju, ze intoleranciou trpi priblizne 50% svetovej populacie. Mnohi vsak o tomto svojom probleme nevedia a hufom sa hrnu k psychiatrom, ktori ich napchavaju vysokymi davkami psychiatrickych liekov a vymyvaju im mozgy recami o tom, ako si maju uvedomit, aki su oni strasne, prevelmi psychicky chori a ako oni bez liekov nemozu fungovat - HOROR! Ako zacat? Najskor navstiv gastroenterologa, ktory ti urobi gastroskopiu. Pred prehltnutim hadice poziadaj o vysetrenie enzymov. Tam bude laktaza. 90% ludi trpiacich na nejaku intoleranciu ma intoleranciu prave na laktozu, takze ta sa ti z tohto vysetrenia moze ukazat. Dalsi bod programu bude, ze si niekde na internete kupis Food detective test. Je to test na potravinovu intoleranciu a obsahuje 46 potravin. Moze stat asi do 80 €. Dalsi bod programu bude vylet do prekrasneho Rakuska, kde sa moues dat otestovat na ovocne cukry. Su dva. Fruktoza a sorbit. Ja mam intoleranciu na ten sorbit. Zozeriem vecer tri jahody, nic mi nie je a na druhy den rano mam krce v bruchu, nafuknute brusisko a prdim cely den az do vecera, katastrofa s tym sorbitom a na Slovensku ani nikto nevie, co to je. Vysetrenie som mala v Salzburgu a zaplatila som 30 € za sorbitovy test a 30 € za fruktozovy.

lucia238

cerstve slivky, susene slivky , lekvar nalacno vsetko co mas poruke a zapijat teplou prevarenou vodou, potom jest az za polhodinu, dobre je jest potom jogurty acidofilne a ovsenne vlocky stale.

kamil..a

Mojej babke mamina kupila probiotika vo Zvolene - fialovu krabicu, neviem presne ako sa to vola. Ale jej to velmi pomohlo a zda sa nam, ze babi je aj zivsia a nezabuda tak. Je to taky bledy chutny prasok. Uz som to nasla
www.daflorn.com

luciano

Aj mňa včera chytila zápcha. Manželka mi dala dve čajové lyžičky ľanových zrniečok a dnes ráno som sa nádherne vykakal....