Sociálne štipendium

Príspevok v téme: Sociálne štipendium
Anezka

Zdravím, potrebovala by som poradiť ohľadom sociálneho štipendia...moja rodina na tom finančne nie je vôbec dobre a preto by mi to štipendium veľmi pomohlo, mamina je síce nezamestnaná, ale problém je v tom, že ocino pracuje v zahraničí, konkrétne v Anglicku a tým pádom aj daňové priznanie odvádza tam, takže si myslím, že by mi to neuznali... nemáte niekto podobnú skúsenosť ? ..ako by sa to dalo riešiť ? poznám ľudí, čo si žijú nad pomery a aj tak poberajú sociálne štipendium a ľudia čo ho fakt potrebujú nemajú nárok :(

Anezka

ano ano chystám sa tam tento týždeň popýtať sa, len som chcela vedieť či to má vôbec zmysel riešiť keď máme takúto situáciu...škoda, že je to také zložité...a počula som od jednej baby že u nás na štipendijnom je taká dosť nepríjemná pani tak aj preto som si to chcela zistiť najprv takouto formou... že či niekto nemá podobnú skúsenosť ... ale je to dosť špecifická situácia takže to asi ťažko niekoho takého nájdem...ak ano kludne píšte budem rada :)

Slobodna

Na štúdijnom ti všetko vysvetlia. Podaj si žiadosť o sociálnom štipku, oni ho posúdia a uvidíš.
Ak by ti ho aj nepriznali, máš ďalšiu možnosť a to dobre sa učiť - môžeš dostávať prospechové alebo motivačné štipko. Čo u nás činilo nejakých 500 euro ročne.