Včelárstvo - poézia poľnohospodárstva

Príspevok v téme: Včelárstvo - poézia poľnohospodárstva
vans123

Ahojte, sme študenti osemročného gymnázia a robíme projekt o včelárstve na Slovensku, preto potrebujeme vaše názory ohľadne tejto témy.

1. Kupujete domáci med alebo ho kupujete v supermarketoch(ako Tesco, Lidl,Kaufland,Billa...)?
2. Záleží vám viac na cene alebo kvalite(samozrejme medu)?
3. Koľko v priemere zaplatíte za jeden pohár medu?
4. Je vo vašom okolí niekto kto sa zaoberá domácim včelárstvom(Poznáte niekoho)?

anjelik *

Med nekupujem, ale dostávam od rodičov. Venujú sa včelám už roky. Je to viac ako náročná robota a majú môj neskonalý obdiv. Ja by som to nikdy nerobila, nie je to nijak ohodnotené a málokto vie, čo to obnáša. Koľko námahy, koľko bolesti zo žihadiel a v konečnom dôsledku minimálny zisk, keďže výkupná cena medu je viac ako smiešna. :o) A najviac ma vždy *dojíma* hlúposť ľudí, ktorí si myslia, že med má byť tekutý a že keď je stuhnutý, znamená to, že je v ňom cukor a že je nekvalitný.

Slobodna

1. zásadne len domáci 2. kvalita 3. myslím, že okolo 5 eur za 0,5l pohár 4. áno, známy sa tomu venuje a zásobuje ma. Včely sú pre svet a ľudstvo veľmi doležité. Ľudstvo vyhynie s poslednou včelou.

MI-6

Perfektna tema priatelia a krasny nazov, ze poezia polnohospodarstva, hoci nase polnohospodarstvo je v troskach. Teraz k teme. V zivote som nekupil med v ziadnom obchode, vzdy od vcelara. Cena takehoto medu nie je rozhodujuca, ale platim od 6 do 8 eur. Rovnako by som ho kupil od overeneho vcelara, aj keby bol drahsi. Iba by sa zaplaila cena jeho prace. Ak by som mal kupil falosny med v obchode, tak ho radsej nechcem, hoci by bol aj zadarmo. Poznam niekolko vcelarov vo svojom okoli, ja sam nemam vcelstva, hoci ma to vzdy fascinuje, ked to vidim a citim vonu medu, vosku, propolisu. Prajem vela uspechov pri studiu a propagacii vcelarstva na slovensku.