Čo to so mnou je?

Príspevok v téme: Čo to so mnou je?
mozog456

Ahojte
potrebujem fakt vedieť váš názor.
Trvá to už roky, ale niekedy je to slabšie, inokedy intenzívnejšie.
Teraz je to silné a dosť mi to sťažuje život.
Ja neviem čo konkrétne so mnou je, prosto sa mi ťažko rozmýšľa.. Ťažko sa mi rozpráva a ľudia mi niekedy nerozumejú, nechápu čo chcem povedať. Často keď idem po meste, alebo len sedím, prosto robím čokoľvek, mám niekedy z ničoho nič taký nepríjemný pocit ako keby som sa práve zobudil a to čo sa stalo pred pár minútami vnímam skôr ako sen.
Poznáte ten pocit, keď večer zaspávate a len tak driemete a zrazu si uvedomíte, že zaspávate a na to sa zobudíte? Niečo podobné pociťujem aj ja, ale keď bdiem.
Stále cítim v hlave ako keby tlak krvi, podľa mňa je to z toho, že mám krivú chrbticu a že mi pravdepodobne stavec troška tlačí na cievy takže mi to obmedzuje tok krvi do mozgu.
Neviem čo so mnou je, možno nič, ale cítim že niečo nie je v poriadku, cítim sa prosto dementne.. nerozumiem jednoduchým veciam, niekedy ťažko rozlišujem sarkazmus, iróniu a pod. Keď som sa učil niekedy, stačilo mi prečítať si niečo zo dva razy, teraz musím niekoľko krát prečítať za sebou jednu vetu alebo jedno slovo aby som pochopil celej myšlienke. Ako keby som to nebol ja, ako keby som bol mimo svojej hlavy. Stále intenzívne premýšľam nad hlúposťami a v hlave mám vkuse rôzne surrealistické myšlienky.
Keď počujem hudbu, mám pocit, ako keby som ju nepočul, ale ako keby som si na ňu spomínal. Asi toto by to najlepšie vystihlo. Ak mi niekto niečo povie, neviem či sa to fakt stalo, alebo som si to vymyslel v hlave..
A keď sa s niekým rozprávam, niekedy si uvedomím, že nepremýšľam nad tým, čo hovorím... hovorím to, na čo myslím a čo mi v hlave napadne.
Doslova, ako keby som bol utlmený nejakými liekmi.. skúšal som brať b-komplex, rôzne vitamíny, teraz beriem geratam. neviem či ísť k doktorovi,ani neviem čo mu mám povedať a či by ma nevysmial a nikomu o tom nehovorím lebo mi každý povie že som hypochonder alebo že si to namýšľam..ale ja sa fakt o seba bojim a bojim sa, čo so mnou je.
môže to byť psychického rázu? v minulosti som mal depresie a obsedanto-kompulzívnu poruchu, tú som už trocha potlačil, nemávam výrazné obsesie.

Vrana1234

Zuby mi trhali prvé 2 horné a potom o týždeň 2 dolné a nemal som to nijako ošetrené alebo kontrolovane len mi ich vytiahli akurat som mal asi mesiac nato aby sa mi to zapojilo a potom mi dávali strojček. Zubárka hovorila že mi ich musia vytiahnuť preto aby sa ostatne zuby mohli vyrovnať aby mali miesto na vyrovnanie.Ale vtedy má hlava nebolela ani som nemal tie príznaky čo mám teraz čo som už tu písal.Neviem ci tá bolesť bude od zubov keďže nemám opuchnuté líca ani pod ústami alebo v tej oblasti nebolia má ani zuby. Keď to nebude tými vysťahovanými zubami tak už neviem. Bol som už na kopu vyšetrení a nenašli mi nič nezvičajne a u doktorky som za simulanta.

Vrana1234

Skúsim ísť k zubarovy aby mi predpísal antibiotika a keď to nebude zaberať tak už potom pôjdem postupne ako ste mi písali. A k tomu vytahovaniu zubou a strojčeku- Zuby mi vytiahli najprv tie 2 horné a potom asi o týždeň 2 spodné a o necelý mesiac som išiel na strojček. Po vytiahnutí som tam nemal žiadnu ochranu proti zapalu ani nič podobne len sa vytiahli a nič sa neriešilo žiadna kontrolóra ako to vyzera. Preto mi tie zuby vyťahovali lebo zavádzali údajne ostatným keby mi ich tam nechali tak by sa ostatne nedokázali údajne vyrovnať.A ešte mám otázku že ja nepociťujem že mám opuchnuty tvar alebo niečo podobne ani pod sankou ani na lícach tak neviem ci to bude z tých zubov. Keby to nebolo s tých zubov tak neviem ako to ďalej budem riešiť keďže už som bol na kope vyšetrení a všetko mám údajne v norme

sardinkar

Čaute, vidim že toto je troška neaktivna tema ale aj tak sa spýtam. Keďže aktualne zažívam presne to čo si opisoval viem aké to je, proste nad všetkým sa zamýšlaš, bojiš sa o seba pretože si toto nerobil nikdy predtým a prijdu ti normalne veci divne. Ano presne toto mam aj ja. Každopadne sa chcem spýtať či máš ešte stále tento problem a ak nie, ako si ho vyriešil :)

mozog456

nie, nefajčil som marihuanu. ja nepijem, nefajčím ani si nič nepichám a predsa som jak na drogách.

asi som fakt prepracovaný, ale čo mám robiť? o chvíľu mi začína skúškové a ja sa nedokážem učiť

Nickname81

Nefajčil si niekedy marihuanu?,ja to mam z toho proste tiež mam v hlave veľa myšlienok a nedokážem sa sústrediť ani na učenie ani nic:) všetko mi strašne rychlo bezi a som ako keby v sne ale to mam zrejme depersonilizaciu s tym netreba bojovať a sledovať sa ,to odíde samo:)

MultiLevel

Fuuu, toto sa mi stavalo ked som bola prepracovana.....velmi prepracovana. Sla som po ulici, nieco som hovorila, dotycny mi odpovedal a ja som zrazu nevedela o com sa bavime, lebo som sa akoby zrazu zobudila. Premyslanie nad viacerymi vecami naraz, tak to je moja "srdcovka" :D kedysi som kvoli tomu trpela dlhodobou nespavostou, nedokazala som vypnut myslenie, stale som musela nad niecim premyslat, spavala som cca 3 hodiny denne...Skoncilo to, ked som si vyriesila vsetky zdravotne problemy, dala som si doporiadku chrbticu, stravovanie, a nasla, ako ja tomu hovorim, svoj pokoj. Ustalila som sa, prestala som sa zlostit, byt naladova, chciet vsetko silou a hned. To boli moje duchovne zmeny. Dnes aj ked este stale premyslam nad 5 vecami naraz, nema to na mna taky negativny dopad ako kedysi

mozog456

_meno
až ma desí ako si ma vystihol..
ale čo mám robiť? ja prosto ničomu nerozumiem, len tú tvoju správu som musel čítať stále dookola po jednej vete, lebo som ti nerozumel. ale máš pravdu, vkuse nad niečím rozmýšľam, a nie len nad jednou vecou, ale reálne aj nad 5timi vecami naraz a neviem to zastaviť. neviem sa sústrediť na jednu vec, stále intenzívne rozmýšľam nad všetkým a stále cítim tlak v hlave, niekde vzadu hore.už ma to desí, je mi duševne fakt zle. nedokážem sa učiť, som na vysnívanej vš, študujem to, čo ma vždy bavilo a nejde mi to. nedokážem sa naučiť niečo, čo mi pred rokom pripadalo triviálne.
určite pôjdem k doktorovi. chcem to riešiť, čo najskôr! už len preto, že sa blíží skúškové a ja nič neviem!!! kam mám vôbec ísť? k neurológovi alebo k psychiatrovi?
je toho tak strašne veľa a ja nestíham nič vnímať, zabúdam na veci, mám pocit že sa stále zobudím a neviem, či to, čo sa mi deje sa mi sníva alebo je to skutočnosť
ja neviem ako to má byť. je to až smiešne, ale je normálne keď vkuse mám v hlave hlasy a vkuse nad niečim rozmýšľam? má to vôbec takto byť? ja neviem čo to je nerozmýšľať. neviem zastaviť tie rozhovory so samím sebou a úvahy vo svojej hlave

_meno

Ahoj mozog456

"Stále cítim v hlave ako keby tlak krvi" - možno používaš stále mozog a tak tento orgán neustále napätý, čo spôsobuje že sa ti porobia po hlavach cievy a mozno ti vypadaju vlasy .. mozog zvysava energiu z okolia, lebo ho stale pouzivas.

"Keď počujem hudbu, mám pocit, ako keby som ju nepočul, ale ako keby som si na ňu spomínal. Asi toto by to najlepšie vystihlo. Ak mi niekto niečo povie, neviem či sa to fakt stalo, alebo som si to vymyslel v hlave.."

mozog má cca 140 bitovu zbernicu, do mozgu je prepojene cele telo. Cize ak napr. si pustis obraz so zvukom (TV) zaplnis celu 140 bitovu zbernicu a nevnimas telo. Presne ako pises, nevnimas svoje telo a jeho návyky ktorými si spôsobuješ bolesť. lebo stale myslis, svoj pouzijes 100% mozgu na sny, predstavy, myšlienky ... a tym padom zostava mozgu 0% na vnimanie tela a 0% na vnimanie sveta.

klasicka dualita, rozdvojenost osoby, resp. nejednotna.

ako prve skusim odhadnut ze robis vzdy jednu z týchto 2 veci : bud utekas niekam, alebo utekas pred niecim.

clovek moze byt rozpravat, alebo pocuvat. Ak stale nieco robis, nic nepocujes. Nepocujes seba, ze uz 4 hodiny si chcel oddychovat, nepocujes seba, ze uz 4 hodiny si chcel byt so znamymi, nepocujes seba ze uz 4 hodiny si chcel robit nieco ine ....

... takze ak sa teraz pytas co mas robit - stale rozpravas :) v momente ked sa pytas uz rozpravas .....

len sa pozoruj. pozoruj svoj vnutorny svet. pozoruj svoje emocie. pozoruj v sebe ako reagujes na svet. pozoruj v sebe ako mas vizie. pozoruj v sebe co ti telo vravi...jednoducho pocuvaj sa :)

co sa ti pociatku bude diat je ze ti mozog bude argumentovat. nemal by si ticho sediet, tak si nula, podme nieco robit .. snazi sa ujst :) ... prozaicky povedane, mozog chrani sam seba pred kontrolou duse....

teraz si mozog zije v tebe ignorujuci tvoje telo, tvoje potreby, tvoje emocie.

akonahle ho ale nechas vyrozpravat, cize pozorujes svoje myslienky ... sprava uz bola dorucena, uz ti ich nebude znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu predostierat.

ked ti 20x cez den chodi po hlave myslienka ake je to cestovat ... je to znamenie ze chces cestovat ... ked ti 20x cez den chodi myslienka ze chces ist studovat strojarinu, to je znamenie ze chces studovat strojarinu .......ked ti 20x cez den chodi po hlave myslienka, ze si chces oddychnut - je to znamenie ze si chces oddychnut.

Pocuvaj a pozoruj sa mozog456, vela zabavy a radosti ti prajem :)