Bolesť po hysterektonomii

Príspevok v téme: Bolesť po hysterektonomii
BABK

Pred 6 tyž. som podstúpila op.-odstránenie maternice .Postupne sa zotavujem ,no mam trochu problém -stále mam bolesť vnútornej strane stehien ,je to neprijemne nakoľko som neni schopná dlhšie stať .Pri väčšej námahe je to natoľko zle že by som až spadla ,obleje ma studený pot .Je tu niekto kto ma alebo mal podobný problém ?

redka

skuste si nieco prectat o yam-e a tiez o progesteronovom kreme... tie sojove veci vam zasa mozu narusit stitnu zlazu....

Stopka

Lady Ivet mas pravdu ja som po uplnej hysterektomii mam 50 rokov ,tak pre telo to bol a je sok.A nepomahaju ani tie najdrahsie pripravky zo soje.Niekedy je to velmi zlozite,narusa to spanok neustale potenie ,prezliekanie,v praci katastrofa aj na psychike to neprida,v najblizsej dobe musim navstivit aj kardiologa zacinam mat problem s privelkym busenim srdca.No jeden problem sa vyriesil anemia z krvacania, ale stale rozmyslam,ze ci sa radsej nedali zniest problemy s krvacanim par dni v mesiaci ako toto neustale trvajuce....Kazdy gynekolog by mal zenu upozornit dopredu ze toto nastane ,aj ked nie kazda ma tento problem,a nie len povedat pocitite trosku teplo,kiez by to tak bolo ,ale moje telo velmi strajkuje a snazim sa nato nemysliet a brat to tak, ze na to sa nezomiera,ale je to velmi, velmi tazke a neviem si ani len predstavit co bude ,ked pride leto...

Stopka

Ja som tiez po hysterektomii 3 mesiace,nemala som take bolesti len krize me tiez velmi boleli ale uz to ustupilo,jediny problem su navaly,ktorych sa nemozem nijako zbavit .Nemozem nijaku chemiu vhladom na krcove zily.Prirodne prostriedky nepomahaju...taze musime to nejako zvaldnut ,pozna niekto nejaky babsky recept?

asis54

Ja som podstúpila úplnú hysterektómiu pred viac ako pol rokom a ešte stále mám nejaké bolesti, nie je to až také, že sa nedá vydržať. Najprv ma veľmi boleli kríže, asi o 2 mesiace to prešlo do oblasti bedier a do stehien. Doktorka mi povedala, že to bol rozsiahly zásah do brušnej dutiny, tak ešte "chvíľu" potrvá, kým sa to všetko upokojí. Mne pri bolestiach tesne po operácii veľmi pomáhal voltaren rapid, 1 tabl. na noc a mala som pokoj celú noc a celý nasledujúci deň. Takže sa upokoj, raz to prestane.