Som žiarlivá, ale zdá sa mi, že mám dôvod

Príspevok v téme: Som žiarlivá, ale zdá sa mi, že mám dôvod
Kaja:)

Zdravím:) S priateľom sme spolu pár rokov a milujeme sa. No ja veľmi žiarlim a uvedomujem si to,ale neviem to ovládať,keď viem,že je s kamarátkou,tak ma ide roztrhnúť,plus mala som priateľa s ktorým sme si ukazovali správy,nie tak,že pozri,ale ked som bola vedľa neho tak mu nevadilo,ked som čítala.Dôverovali sme si,mala som aj jeho heslo od fb a aj on mal moje. Nemali sme dôvod si neveriť. No moj terajší priateľ,ešte aj otočí mobil aby som ani náhodou nečítala a vždy mi tým len pridá dôvod k žiarlivosti,prerože mi hneď dojde,že s niekym možno aj niečo rieši keďže mi nedovolí ani slovko prečítať. A odôvodnil to tak,že preto,lebo vie že som žiarlivá,preto mi ich neukáže a že to je jeho súkromie. No áno s tým súhlasim,je to jeho súkromie ale podľa mňa by mal spraviť pravý opak keďže vie,že som žiarlivá,on si moje správy číta dokonca aj bez dovolenia.. Ja mu chcem veriť,ale už mi to raz spravil,že riešil niečo s inou.. Ja neviem,či si to celé náhováram a som príliž žiarlivá alebo mám dôvod,peosím poraďte čo mám spraviť,porozprávať sa s ním?? Nechcem aby zase udal ten dôvod. Ale nechcem sa s ním hádať kvôli tomu,milujem ho a sme spolu už pár rokov.

Kaja:)

No ja neviem,povesala som mu môj názor a čo?? Je mu to jedno a je ku mne úplne chladný,no tak toto už nie je možné:( Ja už ani neviem,či ma vôbec ľúbi.

Agnes989

Vas vztah nie je rovnocenny, je na teba tiez ziarlivy a to zrejme preto, ze sam ma nieco za usami. S tymto nikdy stastna nebudes, budes sa s nim len trapit. Zotrvavat v takomto vztahu je masochizmus.

Kaja:)

No áno,môžeš to brať ako obmedzovanie.. A ja to chápem,že s niekým sa potrebuje porozprávať aj o nás.. Ale keď sa už stalo to,čo sa stalo pred tým,tak by mi mohol dovoliť pár správ prečítať,nečítala by som všetky a ani nie často len raz maximálne dva krát aby som naozaj vedela,že sa zmenil a že má len mňa..

Fleur-de-lis

príde mi to ozaj zvláštne. Ak ti ich nechce ukázať, tak tam je skoro na 100% niečo, o čom vie, že by sa ti veľmi nepáčilo. A to že si žiarlivá je asi skôr výhovorka, ktorá mu padne vhod :(

Neviem, také správanie mi príde na pubertiaka, respektíve max čerstvá dvadsiatka. Aj preto som sa pýtala ako veľmi ti na tom vzťahu záleží.

A že sa zmenil, akože slová by som vážne nebrala. Keby som v správaní nebadala zmenu, tak asi to boli ozaj len slová.

alik3

ja by som nenechala svojho partnera citat svoju postu, naco? tiez mam pravo na sukromie a obcas sa s niekym chcem bavit napriklad aj o nom, to citat nemusi. ale proste v zasade, naco. nechcela by som ani od neho, aby mi daval citat. mne to pride ako obmedzovanie.

Kaja:)

No po pravde pár rokov spolu nie sme,pretože sme mali aj pauzu,ale nechcela som to sem písať,pretože som čakala reakcie,kašli na neho a nie riešenia. A takto mi každý poradil,začo ďakujem:) a vieš čo zo začiatku ani netajil ale ani som jeho správy nepozerávala,no keď som raz pozrela,že lenttak sa pozriem a uvidela som sms ktoré sa obyčajným kamarátkam nepíšu tak som ostala v šoku. Potom som mu dlhý čas do mobilu nepozrela,pretože sme si to vyriešili no už vtedy keď mi nenechal čítať správy a odôvodnil to tým,že som žiarlivá,tak som pár vedela pozrieť a dosť mi vadilo,že inej vypisuje,zlatko ako si sa vybuvala.. Odvtedy som nevidela a tvrdil,že to bolo vtedy keď sme spolu neboli.. Pretože po tej prvej správe čo som videla,sme si dali pauzu. . Ale tvrdil,že sa zmenil a vyzeralo to tak ,veď keď som mu dala šancu,tak bol vzťah krásny. No a preto chcem vedieť ako to je teraz či sa naozaj zmenil no ale ani náhodou aby som sa nepozrela do mobilu:( bojím sa,že sa deje zase to čo pred tým.. A veľmi mi záleží na našom vzťahu,inak by som sem nepísala..

Fleur-de-lis

a tie správy/sms pred tebou skrýval od začiatku? Alebo to začal robiť časom, po tom čo si mala žiarlivé poznámky alebo tak?

Nečítala som celú diskusiu. A ak vieš na 100% že už niečo riešil s inou babou, aj keď teda neviem o čo išlo, tak sa ti ani nečudujem, že si si neistá.

V tom prípade niekedy ozaj pomôže nastaviť zrkadlo v tom zmysle, že sa budeš správať podobne. Nie s hnevom, ale proste, či sa uvedomí... Neukazovať mu správy, maily a stretávať sa normálne s priateľmi a neobmedzovať to kvôli nemu.

Ale úprimne, aj keď toho veľa neviem, to mi nepríde na dlhotrvajúci vzťah. Ako veľmi ti na tom vzťahu záleží?

MultiLevel

Kebyze si chce uplatnovat pravo na svoje sukromie a pritom sa sam sprava voci tebe velmi benevolentne, nepoviem ani slovo...Lenze on ta sam podozrieva! To co jee? :D Je tu strasne malo informacii a my tvojmu chlapovi nevidime do hlavy, takze urcit z tohto, ci ta klame alebo nie je tazke. Avsak to vsetko, ako sa sprava.....vsetko je to podozrive. Riadi sa zrejme velmi zvlastnym heslom, ze ty mu musis 100% verit, ale on ta moze podozrievat. Alebo aby ti just neukazoval spravy, lebo dobre vie, ze ta ide od jedu roztrhnut, to co je? Preco ti takto robi napriek? Mne osobne sa nepaci ziadna forma ziarlivosti, ale zas robit niekomu napriek aby som ho este viac vytacala?
Pohovorte si o tom. Povedz mu ako velmi ta to trapi a ze ci ma nejake riesenie ako to zmenit

Kaja:)

Ja by som nečítala všetky správy od začiatku dokonca:) ale chcela by som aspoň pár správ vidieť a vidieť s kým si píše alebo či s niekym niečo nerieši.