Očkovanie hexavakcínou - 1. dávka

Príspevok v téme: Očkovanie hexavakcínou - 1. dávka
PetraN.

Ahojte,
chcela by som sa spýtať, či niektorá máte skúsenosti so silnou reakciou po zaočkovaní dieťaťa 1. dávkou hexavakcíny?
V pondelok máme termín na očkovanie + poradňu, ale každý ma straší, že sú časté reakcie a aj tie sú dosť silné.
Ešte v pondelok by sme chceli odcestovať ku svokrovcom, tak neviem čo máme robiť.
Budem vďačná za každú odpoveď.
Ďakujem!

lombardo1981

Ak si smiem dovoliť trochu sarkazmu, tak si mi práve povedal neuveriteľnú novinku. A tou je, že sa už aktívne nevenuješ predaju výživových doplnkov. Spomínal si to tu už niekoľkokrát. A to pri každej možnej príležitosti. Ale to nemení nič na fakte, že sa ich snažíš dostať do povedomia ľudí. A keďže ich nik neposkytuje zadarmo, takže sa dá povedať, že predávaš produkt.
Snáď ti nemusím pripomínať debatu, ktorú si viedol s Maoam v téme Horibilna suma u zubára?
Je jedno, koľko dôkazov dostaneš o vine výživových doplnkov, tie akceptovať nebudeš. Pretože idú proti nim. A farmabiznis sa nedá nazvať diktátorský, pretože ak by bol, tak sa doplnky nepredávajú. A už vôbec nie v takom rozsahu ako sa predávajú. Ale to fakt, ktorý s radosťou ignoruješ.
Ak považuješ za osočovanie tvrdenie, že informácie, ktoré sa nedajú overiť z iného zdroja samôžu, ale nemusia považovať za pravdivé. A je len na dôvere čitateľa ako ich bude brať...
Ak považuješ za osočovanie tvrdenie niekokých štúdií, že výživové doplnky sú plné kontaminantov, náhražiek a doplňujúcich látok...

RNG

Lombardo, nezavadzaj tu citatelov. Ja ziadne potravinove doplnky uz vyse 5 rokov nepredavam a napisal som to tu uz mnohokrat, takze to urcite vies a snazis sa ma ociernit za kazdu cenu.
Moja juloha na tomto fore je uviest tu druhu skupinu lekarov, o ktorej sa nielenze nepise, ale ju aj potlacaju a to za kazdu cenu, aj za cenu rozsirovania lzi.
Ako moZes tvrdit take hluposti a lzi, ze si ja nevazim lekarov hoci aj klasickych, co pouzivaju lieky a vedomosti len z toho, co ich naucil lekarsky monopol. napr minuly rok mi zachranili operacne zivot v klasickej nemkocnici a pouzivali na mne len operaciu a bezne lekarske farmaceutika. provblwem bol len, ze mi nedovolili pouzit nic ine, hoci som mal k dispiozicii podla inych lekarov aj doplnky, ktorymi by som vedel predist napr hnackam z antiobiotik, candidovej nakaze, co som dostal v nemocnici a podobne.
Totiz som musel podpisat, ze davam svoj osud a zivot kompletne do ruk lekarov a ich nastrojov, tj musel som sa defakto vzdat vsetkych ludskych prav
Ak by som toporusil, tak ma asi vyhodia z nemocnice a samozrejme mi poistovna nezaplati nic, a na to nepotrebuju ziadnyu dokaz, ze som si nejak doplnkami ublizil sam.
Proste demokraticky princip, ze sa stanes vinnym az ked ti to dokazu tu vobec neplati. Preto to nazyvam mafianske a diktatorske praktiky a celkove sprisahanie v medickom priemysle
A tym tu koncim, nemozem si dovolit neustale pisat ludom co ma tu nespravodlivo obvinuju, osobne, hoci sem pisem len nazory lekarov, co maju ine nastroje, nez im oficialna medicina nakazuje pouzivat, bez ohladu na skody, co tie patentovane chemicke lieky , ktore v prirode nikdy pred tym neboli a teda su klasifikovane ako zamorenie celkove, sposobuju.

lombardo1981

Nebudem riešiť, či tvoje uvádzané prípady zlyhania lekárov sú pravdivé alebo nie. No zarážajúci je jeden fakt. Ešte nikdy si sa o lekároch nepodporujúcich tvoje liečebné metódy nevyjadril uznanlivo. A to už hraničí s úmyselným zavádzaním.
Žijeme v demokracii, to ti neberiem. A práve preto som aj uviedla štúdie, ktoré naznačujú, že výživové doplnky možno nie sú tým, čím sa zdajú byť. A to je práve, ktoré mi zobrať taktiež nemôžeš. Ja sa ťa nesnažím presvedčiť o svojej pravde. Je nad slnko jasné, že tie štúdie budeš vehementne porierať, pretože idú proti produktom, ktoré sa snažíš predať.
A ak smiem parafrázovať tvoj obľúbený výrok: Prečo by ľudia mali veriť štúdiám, ktoré si dali vypracovať firmy vyrábajúce výživové doplnky? Veď sám neustále tvrdíš, že farmafirmy svoje štúdie ovplyvňujú vo svoj prospech. Tak prečo by to nemali robiť aj iný zadávatelia?

RNG

Lombasrdo, nejak to mas pomylene. Osocovanie je uvadzanie nepravdy, nie uvadzanie pravdy.
A podla mna, v demokracii ma kazdy pravo sa dozvediet vsetko, nie len byt jednostranne informavany a klamany, casto so zamienkou, ze je to "pre jeho dobro"
Takymimito argumentami operuju vsetci diktatori a ludia a skupiny, co chcu mat moc nad ludmi. Z historie sa mozes poucit, ze to nakoniecv vzdy viedlo ku katastrofam.
Preto akekolvek obmedzovanie demokracie a volneho sirenia roznych nazorov, myslienok, a objavov je pre ludstvo skodlive.
Pokrok vznika z volnej konkurencie,porovnavanim roznych napadov, a tomu je v medicine organizacne a monopolne zabranovane.

RNG

Nebezpecne je vsetko, co besne predavkujes. Moze ta usmrtit aj davka niekolko polievkovych lyzic solui, alebo napor 4 litre vody, co zo stavky za 2 minuty vypila pred par rokmi jedna zena a po siestich hodinach v nemocnici zomrela, ked lekari za 6 hodin nevedeli zistit, ze ma akutnu hyponatremiu a staci jej dat sol, aby takto hlupo nezahynula.
Farmacia dava miliardy na to, aby ociernikla nejak doponky, samozrejme bez akychkolvek dokazov. S sudia pravidelne kazdeho lekara, co sa ich otvorene odvazi pouzivat. n preto je tak malo tych odvazlivcov a ja sa tu znazim o nich a o ich nastrojoch pisat, lebo inac v tlaci a televizii, ktora je kontrolovana medickym monopolom sa dozvies len ociernovania nie o uspechoch tychto lekarov. To dnes zacina platit aj pre internet, kde mnozstvo roznycy clankov proti doplnkom sa snazi zahlusit ptravdu o ich uspesnosti a uzitocnosti, a najma neskodnosti.
Na napr potraviny, co FDA udajne prisne kontroluje zpomiera rozne az 6000 ludi v USA na rozne nakazy. Ale ked najdu nejake kontaminanty v doplnkoch, hoci nikto na to este nezomrel, tak robia vsade okolo toho cirkus.
Pritom na trhu napr slepacie maso, surove, obsahuje podla kontrol od 1 az po 3 mikroby v masovych koncentraciach bezne.
www.consumerreports.org
www.theguardian.com
www.upc-online.org

Tu sa nejedna o nejaky necisty doplnok z tisicov roznych bezchybnych, tu sa jedna az o 81% sliepok na trhu, co su zamorene a je ticho

lombardo1981

Ale, ale. :-D NIekto sa nám očividne nasral. :-D A podľa tvojej odmietavej reakcie je jasné, že na tom niečo bude. Pretože
Máš pravdu, porovnávať výživové doplnky a lieky je nezmyseľ. Veď doplnky sú klasifikované ako potravina. :-D A tie nepodliehajú takým prísnym výrobným a schvalovacím podmienkam ako liečivá. Veď v podstate ani nemusia, tak prečo zbytočne zvyšovať výrobné náklady.
To s tou samokontrolu nebude také úchvatné, keď aj sama FDA upozorňovala, že výživový doplnok s názvom Hydroxycut je nebezpečný, ale stále je na trhu dostupný.
www.nytimes.com
edition.cnn.com
www.fda.gov

RNG

Inac ked otkrytie pravdy je osocovanie, tak zrejme stupoam niekomu na paty!
A tvrdit, ze tu osocujem lekarov je hlupost, lebo rady co tu davam prichadzaju vsetky od lekarov, ktory nesuhlasia so sucasnym stravom liecenia a pouzivasju rozne ine prostriedky na liecenie, nez oficialne schvalene farmaceuticke lieky.
To akosi kazdy, co ma tu osobne kritizuje a napada zabuda.
Lebo nie je lekar ako lekar. A moje zdroje informacii, tj ti lekari co sa odvazia liecit inac, nez ich v skole ucili maju znacne lepsie vysledky, ako ich kolegovia, co pre nevedomost, stach pred prenasledovanim, nezaujem a pohodlnost sa o tento alternatovny smer liecenia nezaujimaju.
Ale podla statistiky aspoin v USA vyse 90% lekarov kupuje a pouziva potravinove doplnky pre seba a rodinu, hoci len 1.5% sa ich odvazi predpisat pacientom.
Takze tu je nejaka nezrovnalost , najma to potvrdzuje, ze lekari by aj radi predpisovali to, co sami beru, ale system, doslova monopol, mafiansky im to nedovoli.

RNG

Lombardo, medzi liekmi a potravinovymi doplnkami je zasadny rozdiel to, ze potravinove doplnky su prirodne latky a ich extrakty, ktore su schvalene panelmi lekarov na to urcenych ako neskodne.
V USA ich sice FDA neschvaluje, ale keby zistili akukolvek skodlivost, tak nielenze zavru vyrobne, posadia do vazenia vyrobcov ale aj zhabu ich majetok.
Zrejme ale system samokontroly vyrobcov pracuje dobre, lebo smrt v dosledku doplnkov bola minuly rok len v dvoch pripadioch a aj to z besneho predavkovania.
A smrt v dosledku liekov aj napriek vsetkym kontrolam a ubezpecovaniam lekarov bola oficialne priznana na 400 tisic, neoficialne odhadovana na vyse 700 000 ludi v USA rozne.
Takze pri takomto zrovnavani vsetky utoky na potravinove doplnky su smiesne.
Naviac su obvykle financovane farmaciou, ktora nechce vyzerat prilis zle v obraze, tak dava hromady penazi na napadanie a ociernovanie doplnkov. Zaroven im to samozrejme zvysuje spotrebu liekov, ktor neustale rastrie, najma velmi castymi reklamami v televiznych programoch, kde ponukaju lieky velmi atraktivne a sugestivne priamo konzumentom, co je absurdne, lebo sa jedna o predpisove lieky, casto extremne skodlive, dokonca mnohe z nich maju smrt ako mozny postranny ucinok jasne uvedeny, takze to by mali len lekari rozhodovat, nie pacienti ziadat od lekarov.

lombardo1981

Veľa vecí nie je fér. Ani to, že niekto neustále osočuje farmabiznis a lekárov a neustále vyzdvihuje výživové doplnky, aj keď dobre vie, aké problémy teraz v USA vyvolali. Zase. Hovorím zase, pretože sa nerobila len jedna štúdia ohľadne výživových doplnkov Naprieč rokmi ich bolo niekoľko. Prvú, čo som vyhrabala je z roku 1998, kde bolo zistená prítomnosť Digitalis lanata. V roku 2013 bola robená štúdia pomocou taxonomickej metódy DNA barcoding, ktorá poukázala na kontaminanty, suplementy a tzv. doplňujúce látky ako napríklad sója, ryža a pšenica, ktoré neboli v zložení uvedené. Čo sú pomerne časté potravinové alergény.
www.nytimes.com
www.forbes.com
www.nytimes.com
A čo sa týka uvedenia nového výživového doplnku, tak výrobcovia nemusia žiadať FDA o schválenie pred uvedením na trh. Tá kontroluje ich bezpečnosť až po uvedení na trh. A tu je rozdiel medzi normálnymi liečiva, ktoré najskôr prejdu konrolou "kvality" a až potom sú uvedené na trh.