Pálenie a svrbenie pyskov a pošvy

Príspevok v téme: Pálenie a svrbenie pyskov a pošvy
Zúfalko

Dobrý deň, už druhý tretí deň ma neuveritelne svrbí a páli medzi nohami a ja už sa seriozne vážne idem zblázniť. Prednedávnom som ochorela a mala som chronický zápal dutín na čom som následne musela brať antibiotika, ležať v posteli a potiť sa. Ledva som vtedy žila úplne ma to odrovnalo, asi včera som sa konečne vyliečila a teraz mám neustále svrbenie a pálenie a najhoršie je že ja by som kludne ráno vybehla k mojej gynekologičke ale sú sviatky a ona neordinuje. Používam canesten masť, lactacyd femina +, už som si spravila aj z rebríčka kúpel v ktorom som sedela 25minút a nič. Priatel chce sex a ja chcem byť konečne zdravá. Fakt sa už zbláznim :(
Prosím niak mi pomôžte. Už od vianoc som chorá. Zajtra je silvester a ja si nechvem doma škrabať medzi nohami :( mám 17 rokov a naposledy keď som mala niečo takéto bol september a to boli plesne. Celú noc nespím a ja nezvládam choroby :( som zúfalá, prosím, pomoc :(

sik_elia1

Zuzu lenže je obrovský rozdiel mať mykózu a mať takéto problémy. Tieto problémy nemusia byť len príznakmi mykózy. Za nimi môže byť mnoho iných "vyvolávačov" alebo akoby som to mala nazvať. Mnohokrát za takýmito problémami je aj nedostatočná intímna hygiena, keďže množstvo žien je presvedčených, že sa stačí umývať čistou vodou, ptoom musia riešiť takéto problémy. Ja som si tým tiež prešla ale keď som začala pravidelne používať lactacyd pharma upokojujúci tak tieto problémy sa postupne deň čo deň vytrácali. Takže nemusí to byť mykóza.

Zuzzullka

Tiez som si "priniesla" z dovolenky mykozu, vela sladkeho malo pohybu, teplo ...a uz to islo.

Gynekolog mi predpisal Lomexin vaginalne kapsulky, 2 ks. 1 na vecer a dalsiu o 3 dni a je po probleme, fakt som prekvapena, ze tak rychlo :)

naty_gresova

@Laurisia ako často ho používam? každý deň. Je určený na intímnu hygienu takže by nemalo zmysel ho používať len raz do týždňa, tak by nemal tú silu aby ženu zbavil infekcií, baktérií a podobne. Tak to veru..mydlo nie je vhodné vôbec.. treba používať to čo je priamo na takéto problémy určené.

norikka

mjanik mne sa to teda vobec nezda ze by za kazdym problemom zdravotnym mala byt pecen. To mi cele pride pritiahnute za vlasy. Za kazdy zdravotny problem je podla mna zodpovedne nieco ine..

Laurisia

Naty_gresova to musim aj sestre povedat, lebo ta doteraz pouzivala len mydlo. Aby sa jej nestalo to co aj tebe, ze jej to vyvola vacsie problemy ako uz ma:/ A ako casto pouzivas lactacyd? Po akom case si prisla nato ze ti nerobi problemy?

naty_gresova

@Romanka ak som ťa dobre pochopila tak používaš mydlo, ktoré aj normálne na hygienu. Mala by si s tým skončiť. Túto chybu sme v živote robili každá tým som si istá, ibaže mne to prinieslo zdravotné problémy. Preto som sa dala na používanie upokojujúceho lactacydu pharma a problémy postupne začali odznievať. Aj keď som mala obavy že či to bude ok, ale prišla som na to, že ak žena nevyskúša tak ani nevie čo by jej mohlo pomôcť..

helencita

Neviem čo si mám predstaviť pod pojmom normálne mydlo. Sprchový gél? Klasické mydlo ako kedysi, tuhé? Podľa mňa ani jedna varianta nie je vhodná. My ženy sme veľmi náchylné na rôzne problémy tam dolu a málokedy si na to dávame pozor a zanedbávame to.

matka010

Romanka normálne mydlo ktorým sa umývaš? čítala si niekedy čo všetko také mydlo obsahuje? aké parfumy a podobné srandy? :))))

Romanka25

ako moze pecen tie miesta prehrievat?
matka010 co by som pouzivala? ved normalne mydlo, ktorym sa umyvam a cistu vodu. Myslim ze to nie je nic take co by mi mohlo sposobit problemy