Divné správanie sa

Príspevok v téme: Divné správanie sa
mámproblém

Zdravím. Píšem ohľadne môjho problému, keďže mám potrebu poradiť sa aspoň virtuálne, lebo psychológ neprichádza do úvahy. Odmalička som samotársky typ, aj keď o ľudí mám záujem, no odháňam ich od seba, netuším čím, kde robím chybu. Posledné dve roky robím rôzne divné veci, ktorým nerozumiem. Mám panický strach z bližšieho nkontaktu s hocijakou osobou, pretože vtedy začnem mať pocity ako že ma chce iba oklamať, manipulovať mnou a nakoniec odhodiť. Každého z niečoho upodozrievam, neprávom. Ľuďom občas narozprávam o sebe také veci, ktoré neskôr ľutujem a vracajú sa mi späť aj pár rokov vkuse a tak s tým človekom nekomunikujem, lebo sa hanbím. V hlave sa mi odohrávajú rône nezrealizovateľné predstavenia, kde som v hlavnej úlohe ja. Občas mi hlaou víria rôzne jednoslovné príkazy, slová ktorým nerozumiem, akoby mi ich tam niekto sypal, ale sú aj také, ktorých je rozumieť. ďalším problémom je to, že sa cítim ako vo sne, som si odcudzená a realita taktiež, niečo som si o tom našla na nete, vraj DP/DR syndróm, viem, že samodiagnostika nie je bohviečo, ale psychológa nemôžem navštíviť. Celé detstvo ma trápili nočné mory a každodenný strach vyvolaný tým, čo nás učili na náboženstve v škole. Rôzne nechutnosti ako boli umučení svätí, či to, že satan číha všade. Bolo to hrozné, do tej doby, kým som pochopila, že žiaden boh nie je, a spadli zo mňa tie okovy. No to pretrváva dodnes, ale v inej formy, mám pocit, že ma niekto vkuse špehuje. Dokonca viem kto, a viem, aj ako. Prečo sa mi to deje? Za ďalšie mám zvláštne stavy. Raz som totálne vyčerpaná, myslím na to, ako odísť z tohto sveta, že ľudia sú hrozní, iba klamú a hrabú si preba. Neskôr z ničoho nič, na mňa dopadne enormné množstvo eufórie, mám chuť lietať, verím každému človeku, svet je krásny. Na toto vôbec nemám žiaden vplyv, som smutná, aj keď vonkajšie okolnosti sú ako to nazvať, veselé...Čo mám robiť? Stále ma to trápi a nedá sa to vydržať, som emočne nestála, so sklonmi k agresivite, mením názory podľa toho ako mi príde vhod, alebo akú náladu mám...Čo to je?

bella21

Prečo psychológ neprichádza do úvahy? A koľko máš rokov?
Dobré by bolo zistiť, čo bolo spúsťačom týchto stavov. Či to bol strach z toho, čo Ťa učili na náboženstve, alebo aj niečo iné. Aké si mala detstvo, či si cítila lásku rodičov, či Ti niekto v detstve neublížil fyzicky či psychicky. Psychológa príp. psychiatra by som zásadne neodmietala, pokiaľ chceš zistiť čo Ti je a chceš, aby sa to upravilo.

Je chyba, že sa izoluješ, pretože si uzatvorená vo svojom svete a nemáš tým možnosť overiť si tie teórie o iných ľuďoch. Kto ťa špehuje a aký by mal dôvod? Máš nejakú skúsenosť z minulosti, že Ťa niekto oklamal, manipuloval a odhodil? Alebo je to len strach, že sa to môže stať?

Myslím si, že diagnostika Tvojho stavu u odborníka by bola na mieste. Je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že práve on by Ti odpovedal na otázku, ktorú uvádzaš na konci svojho príspevku.

jahjsgdss

Ide o klasickú depresiu. Liečiť sa ju dá navštívením psychológa, ale ak sa na to necítiš stačí aj snažiť sa vnímať svet taký aký je a nebrať ho tak negatívne. Skús si nájsť nejaký koníček napr. maľovanie, kreslenie, pozeranie nejakého programu, činnosti s rodinou-priateľmi. Jednoducho niečo pri čom sa zabavíš a nemáš negatívne myslenie a náladu :) a to že si niečo predstavuješ a v hlavnej úlohe si ty, tak s toho si vôbec nerob ťažkú hlavu to robievam aj ja aj veľa ľudí :D a to že si stále myslíš že ťa niekto sleduje to si stále myslíš len ty a to ťa ovláda jednoducho povedané \\\\\\\"namýšľaš si\\\\\\\" Skús sa chvýlu správať inak a zabudneš na všetko zlé.

drakvandrak

ked som to zacala, citat, tak som rozmyslala, ci som to nahodou ja neprispievala, ale podla datumu vidim, ze niekto je na tom celkom rovnako ako ja..