Môžem byť tehotná?

Príspevok v téme: Môžem byť tehotná?
Evička23

Pred 2 týždňami som spala s priateľom zabudol že už neberiem tabletky a spravil sa do mňa, ná druht deň mi išiel kúpiť tabletku a vyvolanie potratu a viem že sa mi zmeni cyklus že mi budu meškať krami a teraz pred 2 dňami sa to zopakovalo ále tabletku som už nezobrala lebo si myslím že by mohla ešte účinkovať. ... Môže byť že budém tehotná? A kedy si mám spravit test ?

tasty

a kedy si mala plodné dni? aká fáza cyklu to bola? pýtaš sa a zásadné informácie neuvedieš? koľko máš rokov? aké je to za nezodpovedné správanie?

MultiLevel

Ako moze partner zabudnut, ze uz neberies tabletky....a vlastne preco sa nechranite kondomom, ked uz nemas tabletky? Samozrejme, ze tehotna mozes byt, ale tak isto nemusis....zalezi ci si mala plodne dni, ci nie

escap

Evička, nepíšeš, či si mala počas styku plodné dni, čo je dôležité. Tabletkou na vyvolanie potratu asi myslíš tabletku po čiže escapelle. Naozaj nemáš problém s tým, že tá tabletka môže vyvolať potrat tvojho prípadne počatého dieťaťa? Lebo správne si napísala, tá tabletka má aj taký účinok.

Tabletka po môže zabrániť ovulácii, ak sa užije v predovulačnom období, inak počatiu nezabráni a následne účinkuje tak, že spôsobuje raný potrat, pretože zabráni oplodnenému vajíčku uchytiť sa vo výstelke maternice. Žena tak otehotnie a tabletka po tehotenstvo hneď aj ukončí. Preto je táto tabletka morálne neprípustná, lebo berie nový ľudský život, a to rukami matky.

Rovnako prakticky všetka dostupná HAK na našom trhu pôsobí abortívne. Žena, ktorá tieto tabletky užíva, si nemôže byť istá, či nezapríčinila v cykle potrat svojmu niekoľkodňovému dieťaťu. Ak nechcete dieťa, lepšia je sexuálna abstinencia a pre manželov prirodzené metódy plánovania rodičovstva. Je to lepšia voľba ako dieťa počať a hneď ho vďaka tabletkám potratiť a niesť za to zodpovednosť pred Bohom.

Žužova

TY si mslíš že tá tabletka má učinok 2 týždne ? .... A toto sa má stať rodičom ? pane božee....deti maju deti,hrozné.
Sprav si test pár dní pred menštruácou..alebo počkaj dokým ju dostaneš a potom skús. Dúfam že bude negatívny,lebo už teraz by mi bolo luto toho dieťaťa....
A nabuduce si o tom niečo aj naštuduj predtým ako ideš sexovať.

kejra

Určite môžeš, kedže ten prvy raz sa to stalo pred 14 dnami a druhy krat pred 2 dnami, tak tá tabletka už neúčinkuje. Aj tak by sa to ale nemalo brať ako lentilky, je to veľmi veľa hormonov na jedno použitie a teraz ti to rozhadže celý cyklus. Prečo nie ste zodpovednejší?