Krmenie šteniatok, fenka uhynula

Príspevok v téme: Krmenie šteniatok, fenka uhynula
babey

Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom krmenia 17dňových šteniatok(gulašik). Včera zdochla fenka, ktorá ich porodila, dovod prečo je neznámy, ale bola dosť chudučká, slabá, najskor asi preto. Takže po nej ostali 3 rozkošné maličké šteniatka. Dnes ráno som ich krmila kravským mliekom, ale kedže som sa dozvedela práve, že šteniatka laktozu nevedia stráviť, neviem čo mám robiť, veterinárna ambulancia je zatvorená, aby som kupila mlieko v prášku určené pre šteniatka. Myslite že môžem ešte dnešok aj zajtrajšok ich dokrmovať mliekom bez laktozy? Alebo je ešte niečo, čo by sa dalo použiť ako náhrada materinského mliečka? Nechcela by som, aby mi pozdochýnali.

Dakujem za všetky užitočné rady.

babey

V pondelok som im už dala aj sirup na odčervenie, nemože byť to tym? Alebo ten prechod z bezlaktozového mlieka na sušené? Pretože papkajú normálne aj sú také živšie, večne spinkajú na chrbátiku.

babey

Ahooojte, od pondelka psíčkovia papkajú puppy milk beaphar. Ako chuť do papkania majú, najradšej by zjedli aj tú flašu, ale sa mi zdá, že majú takú vodnatú stolicu, ako hnačku. Kým som im dávala bezlaktozové mliečko nestalo sa aby mali hnačky. Poradte, čo mam teraz robiť . Dakujeeem.

lombardo1981

To riedenie sa odporúča približne 1:1. Pokiaľ sa ale objavia hnačky, tak ho radšej nepoužívať. Pretože niektorí psi sú citlivejší na laktózu, niektorí ju zvládajú celkom dobre. Ale podávať ho naozaj iba v prípade nutnosti. Dlhodobejšie podávanie, bez pridaných minerálov a vitamínov môže mať za následok napríklad vypadávanie chĺpkov.
Inak pri nafúknutom brušku sa môže pridávať niekoľko kvapiek fenyklového čaju.
Neviem aké veľké plemeno to je, ale približne v 2. či 3. týždni sa môže začať pridávať aj nesladená ryžová kaša. Môže sa pripraviť aj tá nemliečna pre najmenšie deti.
Čo sa týka tých náhražiek, tak my sme mali najlepšie skúsenosti s Royal Canin Babydog milk a Welpenmilch.

babey

Dakujeeem vam krasne za rady, od včera večera som dávala šteniatkam bezlaktozové mliečko, hovienka mali z neho biele a tuhej konzistencie, konzuiltovala som to aj s kamarátkou, ktorá študuje na veterine už posledný ročník, takže do zajtrajška, kedy im kúpum to mliečko v prášku môže byť, kedže nehnačkujú z neho. Ale aj dnes som kúpila tatra grand mlieko do kavy, do zahustene nesladené mliečko, takže môžem im dať aj toto? a v akom pomere zriediť s vodou? Dakujem :)

lombardo1981

Nesladené kondenzované mlieko šteniatko tolerujú veľmi dobre. Podáva sa trošku zriedené s vodou. Ale ja by som ho použila iba ako pohotovosť. Keďže dnes existujú i lepšie možnosti.

Deria

Tak ja som mala steniatko len raz a to mi bolo povedane, ze v ziadnom pripade kravske mlieko! Za komunizmu sme polietali vsetky lekarne, lebo sme pre stena potrebovali sunar. Teda SUNAR v kazdom pripade. Praveze take mladucke potrebuju matkino mlieko, lebo tym sa posilnuje imunitny system. A co je pre deti, mozu väcsinou aj steniatka.

Biela Kobra

U mačeniec funguje ako prvá pomoc nesladené kondenzované mlieko Tatra, to majú v každých potravinách, v každom hypermarkete. Malo by to fungovať aj pre šteniatka, ktoré nepotrebujú takú výživnú stravu ako mačkovité šelmy. Vydržia na tom pár dní, kým sa nedostaneš k sunaru. Cumlík máš? Ak nie, stačí čistá striekačka, zvyknem ju len prepláchnuť vriacou vodou kvôli sterilizácii. Problémom je nielen kŕmenie, ale aj teplota, potrebujú mať stále pri sebe zdroj tepla, daj im fľašu s horúcou vodou zabalenou do uteráka. Ak sa už vedia pekne vyprázdniť, máš pol roboty vybavenej, ale párkrát denne im treba jemne pomasírovať brušká a hladkať ich treba, ako keď ich mama oblizuje. Najlepšie bude, ak kontaktuješ najbližší útulok, či tam nemajú kojacu sučku. V tomto veku je šteniatko háklivé, nemá ešte vybudovaný imunitný systém, hrozí im parvoviróza, tak tuho držím palce, aby ste to prežili bez úhony.