Socialna fobia - najdime si kamošov s podobnym problémom...

Príspevok v téme: Socialna fobia - najdime si kamošov s podobnym problémom...
pacient123

mam socialnu fobiu ,,,,od začiatku som si myslel že som proste brutálne hamblivý ale nechapal som tomu, že aj v normalných situáciach som sa hambil a to hambenie sa mi spôsobovalo paniku a uzkosť a tak som sa trochu pohral s googlom a našiel som pre to názov , že "sociálna fobia" - čítal som dosť príspevkov s podobním problémom ja mam takí problém že napriklad idem von a vopred si prehravam v hlave situaciu napr. nejakí kontakt z ludmi a potom kedže na to myslím a nwm ako sa mam chovať potom tak sa hambim čo sposobí uzkosť a paniku a tim padom sa ta moja predpoved aj splní čo som si prehral v hlave a začne sa mi ten dotiční s ktorím som si prectavoval situaciu smiať -----chcel by som sa skamošiť z nejakými ludmi čo majú podobní problém píšte mi na mail : stano.hangurbadzo@gmail.com pre tých čo sa hambia a majú problém s kontaktom z ludmi a nevedia či trpia socialnou fobiou tak tu vam vipíšem priznaky tejto fobie Ľudia trpiaci sociálnou fóbiou sa obávajú a majú nepríjemný pocit v týchto situáciách:

V situáciách, ktoré zahŕňajú interakcie s druhými ľuďmi (prejav na verejnosti, spoznávanie nových ľudí…)
Ťažkosti hovoriť na verejnosti
Byť sledovaný pri nejakej činnosti
Obava z trápneho alebo hanebného správania
Telefonovanie
Písanie a hovorenie na verejnosti
Byť doberaní či kritizovaní
Požiadať o niečo

a ďalšie
Prejavy

Ťažkosti pri pohľade z očí do očí
Negatívne myslenie
Návaly horúčavy
Sucho v hrdle a ústach
Červenanie sa
Zvýšenie srdcového tepu
Zvýšené potenie
Tras či tiky svalov.
Ťažkosti s dýchaním
Pocity na zvracanie
Naliehavá potreba močiť

a ďalšie

ivobrick

To co tu ty opisujes nieje problem jedneho cloveka, ale minimalne 70% ludi. Jeden z desiatich je schopny udrzat ocny kontakt.. to uz co je.. Skoro nikto neni schpny oslovit neznameho cloveka, hlavne ti mladi..

pacient123

podla mna to treba liečiť lebo je to dosť byzardný problém ,,,,keby to bol len problém ono to je vlastne choroba !!!! preto by som sa chcel skamošiť z ludmi, ktorý majú rovnaký problém a chcel by som aby sme si navzájom pomáhali však ludia su tu na to aby si pomáhali si myslím !!!! môžme si písať cez fb a porovnávať situacie ktore sa nam stali a navzájom si dávať nejaké rady ktoré môžme odskúšavať na verejnosti

pacient123

ludia čo majú socialnu fobiu tak mi pište na mail ktory som napísal aj v prispebku a tam vam dam fb ....---