Dostupné lieky od bolesti

Príspevok v téme: Dostupné lieky od bolesti
Alcron

Zdravím,
mám alergiu na ibuprofen a lieky ktoré ho obsahujú. Paracetamol mi nezaberá a tiež s ním mám nejaký problém, pretože keď ho užijem (je jedno či paralen, panadol, valetol, medipyrin,...) je mi veľmi zle od žalútku, závraty, cítim pach spáleného plastu...
Aspirin, Acylpyrin vraj niesu vhodné pri chrípke...
Málinko mi zaberá Dexadol, novalgin vôbec.
Mám problémy s chrbticou - neurológovia na to len čumia a najrozumnejšie čo s nich doteraz vypadlo je asi ranná stolica, jednoducho nevedia a asi ani neveria že mávam bolesti.

Často ma žerie migréna - stresujúca práca, málo spánku, sociálne problémy...
Bolesť hlavy pri chrípke a nachladnutí, teplota...
-ja neviem čo si mám na to dať-
Iný ľudia to asi riešia ibalginom a vodkou, ja musím trpieť.
Aké existujú voľnopredajné lieky proti bolesti ?
Keď chcem od doktorky napísať Dexadol alebo hocičo iné od bolesti, čumí na mňa ako na narkomana, aj sa hanbím za ňou chodiť.
Je dobré mať nejaký liek doma alebo si ísť rýchlo niečo kúpiť do lekárne keď je treba. Ale čo ?
Trpieť 3 hodiny u doktora v čakárni s bolavou hlavou kvôli lieku na predpis a dúfať že bude mať zhovievavú náladu ? To už je hádam lepšie streliť si kliniec do gebule.

knaja

Jeda známa písala, že mávala často migrény a vtedy mala aj zápal v zube. Prestala piť kávu a nahradila to jedením jabľk a postupne migréna zmizla. Na zuby a zápaly jej pomohlo denno denne tzv. "mlgať olej". Isto nájdeš na nete, ako sa to správne robí. Vyskúšaj.

Biela Kobra

Ja mám alergiu na Algifen a všetko jeho príbuzenstvo. Tvoj problém dobre poznám, lebo trpím neprestajnými bolesťami (príčina sa nedá liečiť). Tiež sa mi nechce zakaždým behať k doktorovi po recept, a tiež mi väčšina liekov nezaberá, len trocha zmierni problém. Na chrbticu by ti mohli zabrať lieky s obsahom diclofenacu, náplasť Flector dostaneš bez predpisu. Skús aj tabletky Nalgesin, ak ti nezaberie, na predpis sú Aulin, Flector (oba sú aj vo forme prášku na rozrobenie, čo znášam oveľa lepšie, lebo napr Aulin v tablete ide za dramatických sprievodných efektov behom hodiny von). Na predpis je aj Veral, myslím, že u troch posledne menovaných by sa doktor neštorcoval ich predpísať aj do zásoby. Neurológ by ti mohol dať Lyricu, ale tomu musí predchádzať nejaký dokázateľný problém, a Lyrica má veľa vedľajších účinkov a funguje len, ak sa berie dlhodobo. Ak ti nič nepomáha, tak sa už budeš musieť vypýtať na oddelenie permanentnej bolesti a tam by ti mohli, ak sa bude dať, nastaviť lieky na mieru.